Προς το περιεχόμενο

Monitor-TVs και Widescreen προβλήματα.


DeSaad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω μία Viewsonic N3240w και ο αδερφός μου μία Toshiba 27WL46G και τις έχουμε συνδέσει ως μόνιτορ στα pc μας έκαστος. Και οι δύο είναι monitor-tv, και δουλεύουν στα WinXP μας, η Viewsonic μου σε ανάλυση 1360x765 και η Toshiba του αδερφού μου σε ανάλυση 1280x720.

 

Το πρόβλημα είναι όταν βάζουμε παιχνίδια που υποστηρίζουν widescreen, ακόμα και όταν περιέχεται η ανάλυση μας εντός του παιχνιδιού.

 

Έτσι σε μένα και στου αδερφού μου τα μόνιτορ παιχνίδια όπως το Stranglehold, αντί να φαίνονται έτσι

strangleholdnormalwideqq3.jpg

 

φαίνονται έτσι

strangleholdfarwrongwidhz4.jpg

 

ακόμα κι όταν χρησιμοποιούμε το μενού της οθόνης (μέσω τηλεκοντρόλ) για να κάνουμε μετατόπιση εικόνας προς τα αριστερά, το πιο ακραίο που καταφέρνουμε είναι να φαίνεται έτσι.

strangleholdsemifixedwiiw0.jpg

 

το κενό που υπάρχει από αριστερά είναι τόσο παχύ όσο ο αντίχειρας μου (στη καλύτερη και μισοφτιαγμένη περίπτωση), και όσο μαύρο έχει από αριστερά άλλο τόσο κόβεται από δεξιά.

 

Όπως βλέπετε υπάρχει πρόβλημα. Και παραδόξως είναι μόνο για μερικά παιχνίδια, όπως τα Stranglehold, Crysis, Quake Wars,

ενώ άλλα όπως το Bioshock παίζουν κανονικά χωρίς κενό.

 

Ακόμα και όταν κατέβασα monitor driver για τη Viewsonic μου οι αριστερές μπάρες επιμένανε να υπάρχουν, ενώ για τη Toshiba του αδερφού μου δεν υπάρχουν καν monitor drivers. Το έψαξα.

Ξέρω επίσης ότι δε φταίνε ούτε οι κάρτες γραφικών (GeForce 8800GT 512, GeForce 8600 256), ούτε η μνήμη (3 και 2 GB), ούτε ο επεξεργαστής (Intel Core 2 6600 @ 2,40GHz και στους δύο)

 

Ξέρετε μήπως κάποιο πρόγραμμα ή άλλη θεραπεία; Έχω ακούσει για κάποια προγράμματα που μετατρέπουν παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν widescreen ώστε να δέχονται, αλλά δε ξέρω άμα είναι καν αυτή η θεραπεία.

 

Help me please!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...