Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

savasgr

προβλημα με ddr ...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια εχω 3 μνημες ddr 400 των 512mb η καθε μια...η motherboard εχει 3 υποδοχες για μνημες, οταν βαζω τις 2 απο αυτες ( στις υποδοχες που ειναι διπλα-διπλα) το συστημα λειτουργει ρολοι, οταν βαζω την τριτη μνημη ( στην υποδοχη που ειναι λιγο πιο εκει ) το συστημα μου βγαζει ολο μηνυματα λαθους, κλεινουν προγραμματα και στο τελος εμφανιζεται μπλε οθονη και παει για restart...τι φταιει? υπαρχει καμμια περιπτωση να θελει καποια αλλαγη απο το bios?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε πρωτη φαση δοκιμασε να το λειτουργησεις μονο με δυο και να βαλεις την τελευταια εκδοση του bios

και επισης αν υποστηριζει dual ddr δεν αξιζει να το λειτουργεις με 3

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με 3 slots σιγουρα δεν υποστηριζει dual .

δοκιμασε μια μια τις μνημες στο πρωτο slot.καθαρισε τις επαθες με λιγο οινοπνευμα και αν μπορεις και τα slots (υποδοχες) με καθαριστικο ηλεκτρικων επαφων (πουλιεται σε σπρευ) η φυσηξε τα με αερα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
υπαρχει καμμια περιπτωση να θελει καποια αλλαγη απο το bios?

 

Νομίζω οτι πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το memory remap.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα και με τις 2 που εβαλα , μπορει να μην μου βγαζει μπλε οθονη, αλλα μου κλεινει σε ανυποπτο χρονο τον web brower, οποιον και να ανοιξω (explorer, opera, firefox) ...θα δοκιμασω αυτα που λετε και ...θα δουμε

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε και ένα τσεκάρισμα στις μνήμες που έχεις πάνω για να είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βαζοντας ξανα τις μνημες παρατηρησα κατι...οταν τις τοποθετω και βαζω τις ασφαλειες απο δεξια και αριστερα ειδα οτι εχουν ενα περιθωριο να μπουν ακομα κανενα χιλιοστο πιο μεσα...τις πιεσα λιγο ακομα και βλεπω μεχρι στιγμης οτι δεν εβγαλε κατι ...θα περιμενω.

Αν τελικα ειναι αυτο το προβλημα να βαλω και την 3η μνημη ή θα εχω προβλημα?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
βαζοντας ξανα τις μνημες παρατηρησα κατι...οταν τις τοποθετω και βαζω τις ασφαλειες απο δεξια και αριστερα ειδα οτι εχουν ενα περιθωριο να μπουν ακομα κανενα χιλιοστο πιο μεσα...τις πιεσα λιγο ακομα και βλεπω μεχρι στιγμης οτι δεν εβγαλε κατι ...θα περιμενω.

Αν τελικα ειναι αυτο το προβλημα να βαλω και την 3η μνημη ή θα εχω προβλημα?

 

Περίμενε λίγο να πάει καλά με τις δύο μνήμες και μετά χώσε και την άλλη. ;)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπες στο BIOS και αύξησε την τάση της μνήμη από 2,5 σε 2,6 volt.

 

Επίσης, αφού η τρίτη θύρα για τη μνήμη είναι λίγο πιο μακριά από το ζευγάρι της πρώτης με τη δεύτερη, μάλλον έχεις κι εσύ μητρική με το nForce 2, η οποία φυσικά και υποστηρίζει dual channel... (αν δεν το υποστήριζε, και οι τρεις θέσεις για τη μνήμη θα ήταν η μια δίπλα στην άλλη)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει καμμια ωρα που εβαλα και την τριτη μνημη και πηγαινουν ολα καλα... φιλε sapphire μπηκα στο bios και η ταση ηταν 2,7v . Τελικα πιστευω ειναι οτι εκτος απο το να κουμπωσουν οι μνημες επρεπε και να τις πιεσω λιγο ακομα. Τωρα βεβαια σκεφτομαι οτι ειναι λιγο υπερβολικο να εχω 1,5gb μνημη σε μηχανημα που χρησιμοποιειται περισσοτερο για internet, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...