Προς το περιεχόμενο

Ιδιόμορφο πρόβλημα με Port Forwarding


witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Για να μπορούμε να έχουμε απομακρυσμένη πρόσβαση σε μία εταιρική εφαρμογή ήταν απαραίτητο η αγορά static ip, έτσι ώστε πληκτρολογώντας την στον IE ή μέσω λογισμικών τύπου TighVNC να μπορούμε να συνδεόμαστε.

 

Στον Η/Υ που τρέχει η εφαρμογή δώσαμε καρφωτές διευθύνσεις και το λειτουργικό είναι τα Windows XP.

 

To router που χρησιμοποιούμε είναι το Speedtouch 585i V6 Thomson, το οποίο το σετάραμε με τη βοήθεια του ιδιαίτερα χρήσιμου site : portforward.com.

 

Στο συγκεκριμένο δίκτυο είναι συνδεδεμένοι πέρι τους 20 Η/Υ.

 

Για ένα μήνα περίπου, τόσο εμείς από το γραφείο όσο και ο χειριστής μπορούσαμε να έχουμε απομακρυσμένη πρόσβαση χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν πριν μερικές μέρες ο χειριστής δεν μπορούσε να συνδεθεί ενώ εμείς μπορούσαμε.

 

Δοκιμάσαμε και άπο άλλους Η/Υ εκτός γραφείου και η πρόσβαση παρέμενε αδύνατη.

 

Τσεκάραμε τα πάντα. Ρυθμίσεις router, ρυθμίσεις Η/Υ - ΙΕ (Tools -> Internet Options -> Security Settings), όλα ήταν πανομοιότυπα σε όλους τους Η/Υ.

 

Παρότι παράδοξο, η μόνη διαφορά που βρήκαμε ήταν ότι στο γραφείο από όπου μπορούμε να συνδεθούμε έχουμε static ip, ενώ οι Η/Υ που δεν μπορούν να συνδεθούν έχουν dynamic ip.

 

Υπάρχει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?

Ή τι μπορούμε να δοκιμάσουμε?

 

Απευθυνθήκανε και σε δύο τεχνικούς δικτύων, οι οποίοι είπαν ότι θα μας απαντήσουν αλλά ακόμα δεν έχουμε νέα και υπάρχει πραγματικά μεγάλη πίεση χρόνου.

 

Παρακαλώ, οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση θα μας ήταν άκρως εξυπηρετική

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω να ρωτήσω κατι οι τεχνικοί δικτύου που θα σου απαντάγανε... δεν περάσαν απο τα γραφεία σου ..? δεν τους πληρώσατε? Η βρήκες καποιον στο τηλέφωνο και προσπαθούσες να βγάλεις ακρη και απλα σε αποφευγει? Μου φαίνεται απίστευτο να έχεις απευθυνθεί σε καποιον (επι πληρωμή) και να μην σου κάνει την δουλεια που πρέπει.

 

Τελος παντων στο πρόβλημα σου τώρα. Καλό θα ήταν να μας πεις τις ρυθμίσεις δικτύου του υπολιγστή που συνδέεστε και επίσης απο κάποιον που δουλεύει και απο κάποιον που δεν δουλεύει. Αν ειναι μέσω ιντερνετ οι συνδέσεις θέλουμε και τον provider απο αυτούς που δουλεύουν και απο αυτούς που δεν δουλεύουν καθώς και τον provider του γραφείου.

Το θέμα με μια γρήγορη σκέψη μάλλον είναι θέμα routing ή NAT αν αυτοί που δεν συνδέονται έρχονται απο ψευτικές ip και όχι απο πραγματικές. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ο χειριστής??? κάθετε κάποιος στον υπολογιστή ή όλοι δουλεύετε remotely? Ούτε τοπικά δεν δουλεύει δηλαδή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...