Προς το περιεχόμενο

Ubuntu σε εξωτερικο σκληρο γινετε?


com_hs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα να βαλω και στο λαπτοπ τα Ubuntu αλλα δεν θελω να κανω παρτισιον (γενικα εγω ειμαι κατα του παρτισιον αλλα και εκτος αυτο εχω μεσα πολυ σημαντικες πληροφοριες και τυχον καταστοφης τους καταστραφικα!!)και δεν θελω μηπως διμιουργηθει κανενα προβλημα .

Ετσι λεω να τα περασω σε ενα εξωτερικο αλλα μετα θα κανει μπουτ απο εκει η θα εχει προβλημα ? η αμα του βαλω να κανει μπουτ κανει μπουτ απο εκει, και οχι απο τον εσωτερικο??

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και γινεται, αρκει το Βιος του υπολογιστει να υποστηριζει εκινηση απο usb(εγω το εχω σε εξωτερικο με usb) και αρκει τον bootloader Grub να τον βαλεις στον εξωτερικό δισκο.

Καθε φορα που ο εξωτερικός δισκος είναι συνδεμένος κατα την εκκινηση του υπολογιστή τοτε θα εμφανιζεται ο bootloader Grub που θα σου δινει την επιλογή για να συνδεθεις είται σε linux ειτε σε windows. Εαν δεν τον έχεις συνδεμένο κατα την εκκινηση θα ξεκινησουν κανονικά τα windows οπως τωρα.

Εαν τον συνδέσεις αργότερα τον εξωτερικο δισκο, εαν εχεις καποιο fat32 i ntfs partition τοτε τα windows θα το δουν κανονικά. Εαν εχεισ μονο ext τοτε δεν θα το δουν.

Εαν δεν είσαι σιγουρος για το που θα βαλεις τον Grub τοτε βγαλε τον εσωτερικο, κανε εγκατασταση μονο με τον εξωτερικο και μετα βαλε τον εσωτερικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και η προσέγγιση του usb stick με μικρές διανομές DSLinux, PuppyLinux κ.α.

Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο τζάμπα κόπος (η πλάκα όμως είναι ότι πρώτη επαφή με linux κατάφερα με το DSL) αλλά μπορεί και να βρεις μια ωραία ή και απαραίτητη χρήση.

Παράδειγμα σε laptop μπορείς να δουλέψεις με bootable usb και να φορτώνεις το σύστημα στη μνήμη χωρίς να λειτουργεί ο σκληρός, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα γίνονται... απλά αν δεν υποστηρίζει boot from usb η μητρική σου, θα πρέπει να μπουτάρει το initrd από κάποιο άλλο μέσο, π.χ. δισκέτα, cdrom ή floppy image που θα φορτωθεί με το grub4dos δηλώνοντάς το στο boot.ini των XP.

 

Ακόμα όμως κι αν η μητρική σου υποστηρίζει boot from usb, πάλι θα έχεις μπελάδες στη ρύθμιση, θα πρέπει στο initrd να φορτωθούν όλα τα σχετικά (usb drivers) κτλ πριν συνεχιστεί η κανονική εκκίνηση από το usb.

 

Εν ολίγοις, το usb booting είναι πολύ πιο δύσκολο να το καταφέρεις από ένα repartitioning/resizing κτλ.

 

Δες λίγο το wubi: http://wubi-installer.org/

Είναι ubuntu που τρέχει από αρχείο μέσα στο partition των windows. Νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου και θα σου είναι σαφώς πιο εύκολο στην εγκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...