Προς το περιεχόμενο

IQ DVD-340


george1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εαν εχει κανεις το IQ DVD-340, ισως μπορει να απαντησει την ερωτηση μου (γιατι στην IQ-smart μαλλον δεν ηξεραν, μου διαβασαν αυτα που εχουν στο site τους)...

 

Εχει το IQ DVD-340 USB 1.1 ή USB 2.0 port?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Σκοπεύω και γω να πάρω το IQ DVD-340 καθώς έχει ακριβώς αυτά που θέλω, αλλά δε μπορώ να το βρω σε κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ή στο e-shop. Καθώς δεν έχω πιστωτική κάρτα δε μπορώ να το αγοράσω μέσω Internet.

Γενικά να ξέρεις ότι όλα τα DVD/DivX players που μπορούν να αναπαράγουν αρχεία βίντεο και από τη θύρα USB και όχι μόνο από DVD/CD, πρέπει να έχουν USB2.0 αλλιώς δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για αρχεία .avi με υψηλές αναλύσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκεί κάποιο flashaki, card reader, ή ακόμη και εξωτερικό σκληρό δίσκο αρκεί να είναι όλα αυτά μορφοποιημένα σε FAT και να υποστηρίζουν κάποια σεβαστή ταχύτητα μεταγωγής δεδομένων. Οι ταχύτητες ειναι: USB1.0=10Mbps USB1.1=12Mbps USB2.0=480Mbps.

Ta flashakia υποστηρίζουν γύρω στα 30Mbps που είναι υπέρ αρκετή και για να αξιοποιηθεί απαιτείται USB2.0 που αυτό το player μάλλον έχει. Σε mail που έστειλα στην εταιρεία μου διάβαζαν τις προδιαγραφές που βλέπω στη σελίδα τους και τίποτα παραπάνω.

Κάτι άλλο που διάβασα εδώ στο forum και με προβλημάτισε είναι ότι κάποιοι players ίσως δεν παίζουν υπότιτλοι srt αν το αρχείο είναι σε unicode ή δεν παίζουν όλα τα .avi που κωδικοποιήθηκαν σε DivX αλλά μόνο με κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις του αλγορύθμου. Αν μπορεί κάποιος ας ρίξει τα φώτα του σ'αυτό το σκοτεινό σημείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Το IQ DVD-340 θα ήταν παρά τρίχα ο πιο γαμάτος DivX player της αγοράς. Κι αυτό γιατί μεταξύ άλλων διαθέτει:

 

* card reader 5 in 1,

* θύρα USB (μάλλον v1.0, συμβατή πάντως για divX),

* φυσικά divX v3.1-v5+PRO (παίζει και divX v6 σε ποιότητα v5),

* υποστηρίζει srt και sub υπότιτλους σε πολλές κωδικοποιήσεις, καθώς επίσης ελληνικά, τουρκικά, κυριλλικά, εβραϊκά, αραβικά και ναι... unicode UTF-8!!!

* συνδέσεις βίντεο: 15pin VGA, RGB μέσω EuroScart, s-Video και ναι... Component συν έξοδο HDMI!!! (υποστηρίζει και Progressive scan)

* συνδέσεις ήχου: stereo 2xRCA και DTS 5.1 6xRCA (6κάναλο dolby digital surround με AC3!!!) συν optical και coaxial ψηφιακές συνδέσεις

* φθηνιάρικο άλλά λειτουργικότατο τηλεκοντρόλ με πολλά ψιλοκαλούδια κι ευκολίες και μάλιστα όλα αυτά με μόλις 44 ευρόπουλα – τόσο τον αγόρασα από το Mediamarkt.

 

Με εξαίρεση μια αδιανόητη για το έτος κατασκευής του (Αύγουστος 2007) παράλειψη: παρότι υποστηρίζει πληθώρα δίσκων όπως DVD, DVD-Audio, DVD-Video, VCD, S-VCD, CD-R, CD-RW, CD-DA, HDCD, DTS-CD, Picture-CD, 12 και 8 cm, και αναπαράγει αρχεία MPEG1-2, MPEG4 (DivX), MP3, WMA, JPEG ωστόσο ΔΕΝ αναπαράγει δίσκους DVD±R, DVD±RW!!!!

 

Οπότε τόσο η συλλογή σας με ταινίες divX όσο και τα backups των αυθεντικών DVDs σε δίσκους DVD±R αχρηστεύεται! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε ταινία divX θα πρέπει να τη γράφουμε σε ένα ή περισσότερα CD-R ανάλογα με το μέγεθός της. Δηλαδή εκτός του ότι θα ξοδέψουμε μια περιουσία σε CD, θα πήξουμε στις θήκες, τα συρταράκια και τα ντουλαπάκια προκειμένου να αποθηκεύσουμε τα χιλιάδες CD... Μένει βέβαια να δοκιμαστεί η λύση του εξωτερικού σκληρού στη σύνδεση USB. Αν δουλέψει, μένει. Αν όχι, πάραυτα επιστροφή.

 

Συμπέρασματικά για το iQ DVD-340:

Το iQ στην προκειμένη περίπτωση δείχνει μάλλον το δείκτη ασχετοσύνης της συγκεκριμένης εταιρείας κι όχι την υποτιθέμενη εφυία της (iQ = irrelevance quotient), η οποία εταιρεία όπως φαίνεται κινήθηκε στη λογική "ας βάλουμε κι αυτό το καλούδι στο προϊόν να γίνουμε top!!"

 

iQ DVD-340; Πώς είπατε; iQ;;

iQ, ε; Είστε σίγουροι;

Όρσε δέκα... Σςς

:mrgreen::lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Έχω το συγκεκριμένο DVD player και λειτουργεί ΑΨΟΓΑ τόσο με το usb (απλα αργεί λίγο να φορτώσει περισσότερο) όσο και με δίσκους DVD-RW !!!!

 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τη συγκεκριμένη συσκευή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα πριν μερικούς μήνες συσκευή iQ (δεν θυμάμαι ποια), χάλασε, την γυρνάω στην Media Markt, περιμένω μια βδομάδα να επισκευαστεί και όταν ξαναπάω μου λένε: "Πάρε αυτο το πιστωτικο, ανέβα πάνω και πάρε όποια συσκευή θες ΕΚΤΟΣ από iQ, όλες χαλασμένες είναι" :P

Δεν ξερω αν έπαιξε κάτι μόνο με την συγκεκριμένη παρτίδα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Ρε παιδιά θέλω να πάρω ένα 2ο DVD player για τον γιο μου και σκέφτομαι το IQ-361. Τα έχει όλα στα χαρτιά. Μπορεί κάποιος που το έχει να κάνει post μια φωτό απο το setup του για να δούμε τι chipακι φοράει? Εάν φοράει Mediatek τότε το τσίμπησα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...