Προς το περιεχόμενο

Παράδοξο των ασυρματων δικτύων


Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να μπω κατευθειαν στο θεμα. Κανω διπλωματική εργασια για το πανεπιστημιο πανω στην αποδοση των wireless LAN's. Όλα τα αποτελεσματα που καταγραψαμε ηταν λογικα εκτος απο ενα. Σε περιπτωσεις που υπηρχει καποιο εμποδιο μεταξυ πομπου και δεκτη, και μονο σ'αυτες, οταν ο ρυθμος δεδομενων ηταν χαμηλος (συγκεκριμενα 5,5 Mbps) ενα μεγαλο ποσοστο των πακετων, περιπου 40%, δεν φθανει στον δεκτη ενώ με μεγαλυτερους ρυθμους (24 και 54Mbps) το ποσοστο των πακετων που δεν φθανουν στον δεκτη ειναι σημαντικα μικροτερο. Αυτο προφανως ειναι παραξενο, αν οχι παραλογο, καθως σε χαμηλοτερο ρυθμο δεδομενων νομιζω οτι θα επρεπε να ηταν καλυτερη η επικοινωνια απο οτι με μεγαλυτερα bitrates.

 

Μπορει καποιος να δωσει μια λογικη εξηγηση σ'αυτο;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν στη μία περίπτωση χρησιμοποιήσατε 802.11a και στην άλλη 802.11b ή g, θα μπορούσε η εξήγηση να τοποθετηθεί στο φυσικό μέσον, καθώς στο πρώτο πρότυπο χρησιμοποιούνται ως φυσικό μέσον ραδιοκύματα μήκους 5ghz και στα άλλα μήκους 2.4ghz. Διάφορα φαινόμενα που μπορούν να επηρεάσουν τη μετάδοση του σήματος, όπως η απορρόφηση και η ανάκλαση, εξαρτώνται και από το μήκος κύματος.

 

Ένας άλλος ενδεχόμενος παράγοντας είναι ο τρόπος του Modulation, στις περιπτώσεις του a και του g χρησιμοποιείται OFDM ενώ στην περίπτωση του b DSSS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και σε ολες τις περιπτωσεις χρησιμοποιηθηκε το 802.11g, βρηκα οτι οταν αυτο δουλευει στα 5,5Mbps χρησιμοποιει την CCK διαμορφωση ενω αλλιως την OFDM.

 

Υπαρχει ομως καποια ερευνα που να αποδεικνύει ότι η CCK διαμόρφωση δίνει χειρότερα αποτελεσματα απο την OFDM σε περιβάλλον με εμπόδια;; Ξέρει κανεις κάτι σχετικό ή καποιο τροπο για να το ψάξω;; Ή μπορω να θεωρήσω ότι αφού τίποτα άλλο δεν ηταν διαφορετικό, δεν μενει παρα να είναι αυτο το πρόβλημα;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν το έχεις κάνει, ρώτησε και στο forum του AWMN.

 

Είναι περισσότερο πιθανό να το διαβάσει εκεί κάποιος που να γνωρίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...