Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή δίσκου σε Toshiba Laptop


ipparxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα πρόσφατα το Satellite U300-130. Επειδή ο δίσκος είναι αρκετά αργός (4200rpm) αναρωτιέμαι αν μπορώ να τον αντικαταστήσω με αυτόν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305724. Θα υπάρξει πιστεύεται κάποιο πρόβλημα συμβατότητας ή ανόδου της θερμοκρασίας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν χρόνια πολλά για τις μέρες και καλή χρονιά να έχουμε όλοι!

Είμαι κάτοχος ενός Toshiba, σειράς Α200 και άλλαξα τον σκληρό που "φορούσε" από την εταιρεία, έναν 200άρη -υποθέτω της ίδιας σειράς με τον δικό σου (4200 στροφές). Δεν συζητάω τη διαφορά στην απόδοση! Εντελώς άλλη αίσθηση σε όλα: ripping ταινιών, παιχνίδια, φόρτωση προγραμμάτων.

Ως προς το θέμα της κατανάλωσης τα πράγματα δεν φαίνεται να άλλαξαν σχεδόν καθόλου, αν και ο υπολογιστής μου δεν έκλεισε καλά καλά τρίμηνο, οπότε και η μπαταρία ακόμη δεν έχει αρχίσει να δείχνει σημεία κόπωσης.

Είδα πάντως τον σκληρό που θες να αγοράσεις και θα ήθελα να ρίξεις και μια ματιά στο παρακάτω link:

http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1366876&position=3&anzahl_treffer=37

 

Η διαφορά χωρητικότητας είναι τεράστια και νομίζω ότι για 30 και κάτι ευρώ παραπάνω αξίζει απόλυτα. Your choice anyway...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις απαντήσεις σας. Δεν με προβληματίζει η εγκατάσταση. Μόνο η αυξημένη θερμοκρασία λόγω υψηλότερου ρυθμού περιστροφής.

 

Edit: Πώς μπορώ να αντιγράψω τα δεδομένα από τον έναν δίσκο στον άλλον για να αποφύγω εξ αρχής εγκατάσταση; Τον παλιό δίσκο θα τον έχω με μια θηκούλα εξωτερικό σε usb 2.

 

Edit2:

Με την εγγύηση τι παίζει?

Αύριο θα πάρω τηλέφωνο την αντιπροσωπία να ρωτήσω αν μου επιτρέπουν να κάνω αλλαγή μόνος μου.

Είχες κάποια απάντηση; Ideal κάλεσες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα τον ίδιο hitachi προχθές και έκανα τη δουλειά που θες και εσύ να κάνεις με το western data lifeguard tools (utilities>drive to drive data copy). Επειδή έχω δίσκους και των δυο εταιρειών, μπορώ να σου πω ότι μάλλον δεν θα ξαναπάρω seagate. Από εκεί και πέρα, εκτός από κάποια μικροπροβλήματα (αν θες μπορώ να σου πω), όλα πήγαν ρολόι στην αντιγραφή του partition και το μηχάνημα πετάει (γίνεται και με image).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα με το δισκακι ανακτησης, φυσικα αν δεν ξερεις πολλα πραγματα καλο θα ειναι να συμβουλευτεις ενα φιλο σου ειδικο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kirileman: Ναι, πες μου αν θες τι προβλήματα παρουσιάστηκαν. Το lifeguard tools το βρίσκω στο site της WD; Και πώς μπουτάρω; Φτιάχνει το πρόγραμμα κάποιο bootable cd;

 

@21century: Πώς μπορεί να βοηθήσει το δισκάκι ανάκτησης; Δεν θέλω να επαναλαβώ την εγκατάσταση, αλλά και αν ήθελα δε θα το έκανα από το δισκάκι ανάκτησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχάς δεν ξέρω αν το λάπτοπ σου φοράει 2 δίσκους. Ο δικός μου είχε 2 οπότε έγιναν όλα μέσα από τα windows. Υποθέτω πως έχεις μια μόνο θέση για δίσκο, οπότε δεν γίνεται αυτό. Θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά με κάνα drive image πρόγραμμα που σου κάνει bootable cd/dvd (νομίζω πως αν το image file ξεπερνάει τη χωρητικότητα του dvd, σου σπάει το image σε πολλά, έχω καιρό να το κάνω έτσι). Αλλιώς, θες εξωτερικό usb κουτί για 2.5'' δίσκο (δεν θα πάρεις ένα έτσι και αλλιώς για να βάλεις τον παλιό μέσα; ) και κάνεις την αντιγραφή κανονικά όπως και εγώ (την έκανα μέ safe mode γιατί δεν πέτυχε σε κανονική λειτουργία). Συνεπώς, αν έχεις δυο δίσκους συνδεδεμένους ταυτόχρονα, τον δίσκο του λειτουργικού συστήματος και τον καινούριο άδειο δίσκο, αφού χωρίσεις τον καινούριο στα ίδια partitions με το partition magic (αν θες, εγώ το έκανα), κάνεις την αντιγραφή με το data lifeguard tools που το κατεβάζεις από το site της western (free). Μετά αφαίρεσα τον παλιό, άφησα να bootάρει με τον καινούριο, του όρισε αυτόματα τα σωστά γράμματα (C, D, E) και μετά στο επόμενο boot έβαλα και τον παλιό που και σε αυτόν άλλαξε γράμματα (H, I, J). Έτσι μετέφερα και τα υπόλοιπα περιεχόμενα των partitions με copy-paste κανονικά τώρα πια μέσα σε λίγα λεπτά (δεν υπήρχε λόγος για χρήση άλλου προγράμματος).

 

Τα θέματα που προέκυψαν ήταν τα εξής: Βασικά, δεν κατάφερε το πρόγραμμα να μεταφέρει μερικά αρχεία στο τέλος (από το boot.ini που δεν το ήθελα μέχρι κάποια άλλα που τελικά είδα ότι δεν τα χρειαζόμουν). Στην πρώτη εκκίνηση με τον καινούριο δίσκο, τα windows διαπίστωσαν αλλαγή μέρους του hardware και ζήτησαν δήλωση του λειτουργικού ξανά. Την έκανα μέσω internet χωρίς πρόβλημα μέσα σε λίγα sec (έχω original win). Από εκεί και πέρα, είδα ότι μερικές συντομεύσεις προγραμμάτων στο start menu, τις έδειχνε με άγνωστα εικονίδια ενώ τα προγράμματα άνοιγαν κανονικά. Τις ξαναδημιούργησα μόνος μου. Επίσης, επειδή το temp ήταν άδειο για κάποιο λόγο..., σε μερικές αφαιρέσεις προγραμμάτων, ζητούσε το msi της εγκατάστασης που όμως δεν υπήρχε τώρα πια εκεί. Έπρεπε να του δείξω εγώ που είναι (αποθηκευμένο σε κάποιο άλλο partition που κρατάω όλα τα setups των προγραμμάτων μου). Ή ξέρω γω, έδειχνε τα mp3 με άγνωστο εικονίδιο. Όταν τα έβαζα να ανοίγουν με winamp όκ, όταν τα γύριζα πάλι σε wmp, πάλι άγνωστο εικονίδιο. Με εγκατάσταση της επόμενης έκδοσης του wmp, λύθηκε. Κάτι τέτοια προβλήματα προέκυψαν, εγώ τα έλυσα με τους τρόπους που σου είπα και βέβαια, να τονίσω ότι δεν είμαι και κάνας τρομερά έμπειρος χρήστης ή γνώστης των pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς σ' ευχαριστω ιδιαίτερα για τον χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις.

 

Επί του θέματος τώρα:

Ναι, κουτάκι usb για τον δίσκο έχω παραγγείλει. Το θέμα είναι ότι θέλω να δημιουργήσω ένα ακριβές αντίγραφο των περιεχομένων του παλιού δίσκου. Και για να γίνει αυτό χωρίς πρόβλημα θα πρέπει να μην τρέχει λειτουργικό από κάποιον από τους 2 δίσκους την ώρα της αντιγραφής.

Συνεπώς, ή θα πρέπει να κάνω χρήσει κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος που θα δημιουργεί bootable cd ή να κάνω χρήση κάποιου linux live cd. Εδώ θέλω τη βοηθειά σας. Για το μεν πρώτο ενδεχόμενο που θεωρώ και ασφαλέστερη λύση, δεν γωνρίζω κάποιο πρόγραμμα. Πολύ παλιά είχα χρησιμοποιήσει το Norton Ghost. Τώρα τι παίζει; Αν πάλι, τελικά καταλήξω σε linux, ποιά διανομή μπορεί να γράψει σε NTFS;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το drive image της powerquest δεν σου κάνει;

 

"PowerQuest Drive Image 7

... being able to back up even boot disks over a network and to FireWire and USB drives".

 

Πάντως με το εργαλείο της western έχω κάνει δυο αντιγραφές partition λειτουργικού συστήματος ενώ έτρεχαν τα windows χωρίς πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...