Προς το περιεχόμενο

Προβληματικο Capture απο Digital 8


Laksof

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια, καλη χρονια σε ολους. Ευχομαι ότι καλυτερο για τον καθενα από σας.

Ειμαι νεος στο φορουμ και νεος επισης σε οτι εχει να κανει με βιντεο (βιντεο σε σχεση με υπολογιστη, πιο συγκεκριμενα).

Πριν λιγο καιρο αγορασα ένα laptop. Ένα μοντελο της Toshiba, to A200-1M8. Θελησα λοιπον να συνδεσω την καμερα που εχω προκειμενου να μεταφερω τις κασετες μου σε DVD. Η καμερα είναι μια Digital 8 της Sony, συγκεκριμενα το μοντελο DCR-TRV 120E. Την συνεδεσα λοιπον στο laptop μεσω καλωδιου firewire. Εχω κανει προσπαθειες να μεταφερω βιντεο με Movie Maker των Windows (Vista Home Premium Ελληνικα 32-bit), Ulead Movie Factory 5 προεγκατεστημενο απο την Toshiba, Pinnacle Studio 11 Plus, καθως και με το WinDV

 

Σε ολες τις προσπαθειες το αρχειο AVI που δημιουργειται εμφανιζει προβλημα. Συγκεκριμενα κάθε φορα που η καμερα πραγματοποιει οριζοντια μετακινηση αριστερα-δεξια, φαινεται σαν η εικονα να αφηνει ειδωλα πισω της με αποτελεσμα η εικονα να θολωνει. Αν υπαρχει μια κολωνα ας πουμε στο δρομο και η καμερα κατά τη ληψη κινείται οριζοντια, η κολωνα «αφηνει κολωνες» πισω της. Δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω. Εντονοτερο το φαινομενο προς το «δευτερο μισο της κασετας». Παντως όπως μου δειχνει το Pinnacle studio 11, frames δεν χανονται καθολου κατά τη μεταφορα (capture). Όταν η καμερα μενει στασιμη το φαινομενο εμφανιζεται ελαχιστα (σχεδον καθολου). Με τον ηχο δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

 

Οταν δε, φτιαχνω το DVD και το βλεπω στο laptop ή στην τηλεοραση μου, το προβλημα εμφανιζεται ακομη πιο εντονο απ’ ότι στο AVI. Με το Pinnacle εχω προσπαθησει να μεταφερω το βιντεο και σε PAL standard αλλα και σε PAL progressive αν αυτό σας βοηθαει (αυτό το λεω διοτι καποια πραγματα διαβασα στα φορουμ τις τελευταιες μερες σχετικα με interlaced kai progressive).

 

Οπως ειπα και στην αρχη ειμαι ασχετος με το αντικειμενο. Γι’ αυτό και ελπιζω σε σας και στις γνωσεις σας. Δεν ξερω αν εγω δεν κανω κατι σωστα. Δεν ξερω αν φταει ο υπολογιστης μου, ή η καμερα μου.

 

Οι δυνατοτητες του laptop παντως είναι:

CPU Intel Core2 Duo T7100P 1.8 GHz, Μνημη 2 Gb, 160Gb Hard disk 5400 rpm SATA, DVD super multi drive (2-layer), καρτα γραφικων ATI Mobility Radeon HD 2600, Windows Vista Home Premium 32-bit.

 

Μου αρεσει πολύ να αρχισω να μαθαινω πραγματα γυρω από το video editing, και το σημερινο μου μήνυμα είναι μολις η αρχη ( και καποιες ωρες που ασχοληθηκα από την παραμονη των Χριστουγεννων και μετα).

 

Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτερων…….και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...