sakaflias Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει τις εμπειρίες του (οικονομικές & εργασιακές)τις απορίες του ,τις φωτογραφίες του -όσον αφορά το κτίσιμο του σπιτιού του, διαμερίσματος, ανακαίνισης κλπ. Να μιλήσει για τα στάδια της κατασκευής και τις δυσκολίες που είχε ή που αντιμετωπίζει τώρα στο χτίσιμο. Τι είναι πιο οικονομικό και τι αξίζει την προσοχή. Το δικο μου προβλημα στο σπιτι μου ειναι το εξής Έχω ένα μπάνιο και θέλω να βάλω τον νιπτήρα πάνω σε μαρμάρινο πάγκο. Μου είπαν ότι δεν γίνεται τώρα (έπρεπε πριν μπουν τα πλακάκια), όμως ;έχω δει να κάνουν κάτι μεταλλικά πλαίσια ή μεταλλικά γαμμα που τα βιδώνουν στον τοίχο-πλακι και επάνω 'κάθεται' ο μαρμάρινος πάγκος. Επενδύεται και στα πλάγια γύρω-γύρω και όλα όμορφα. Υπάρχει άλλη λύση; Ισχύει; μπορεί να γίνει έτσι; θα αντέξει το βάρος;
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 μπορεί να γίνει και χτιστό με αλφα μπλοκ στα οποία θα κάτσει πάνω ο πάγκος και μετά τα επενδύεις όπως θες
sakaflias Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 μπορεί να γίνει και χτιστό με αλφα μπλοκ στα οποία θα κάτσει πάνω ο πάγκος και μετά τα επενδύεις όπως θες Σωστα αλλα γιατι να ειναι μέχρι κατω και να μην ειναι μονο επανω. Κατω ας ειναι ελευθερο
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Για πόσα μέτρα μάρμαρο μιλάμε; Το αλφαμπλοκ θα μπει μόνο στα πλάγια να κρατήσει το βάρος και να μην είναι αντιαισθητικό (θα το επενδύσεις με ασορτί πλακάκι). Το μέταλλο για να κρατήσει θα σου κάνει τον τοίχο χάλια. Ίδια τιμή θα πάει πάνω κάτω χωρίς το πλακάκι. Κι αν πιάνει το χέρι σου το φτιάχνεις και μόνος σου. Καμιά φωτό του μπάνιου έχεις;
Achilles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Σωστα αλλα γιατι να ειναι μέχρι κατω και να μην ειναι μονο επανω. Κατω ας ειναι ελευθερο Γιατί α) κρύβει την αποχέτευση του νιπτήρα που είναι αντιαισθητική (εκτός αν βάλεις ινοξ=30? περίπου) και β) βάζοντας ένα τελάρο με δίφυλλο ντουλαπάκι έχεις αποθηκευτικό χώρο (π.χ. απορρυπαντικά).
sakaflias Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Για πόσα μέτρα μάρμαρο μιλάμε; Καμιά φωτό του μπάνιου έχεις; Για 1 και μισο μετρα περιπου. Δεν εχω φωτογραφια (και να ειχα δεν ξερω πως να το ανεβασω εδω!)απλα ενα τοιχος που θς μπει ο νεροχυτης ειναι. Δεν θα ήθελα ντουλαπακια απο κατω και νομιζω οτι αν εχει υψος 30εκατοστα στην οψη και στα πλαινα δεν θα φαινεται ο σωλήνα απο κατω
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Αυτό που σου είπα: αλφα μπλοκ, πλακάκι ή βάψιμο, και για τα ντουλάπια ρώτα τη γυναίκα σου και άσε τα δε θέλω
Achilles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν: 1) 1,5 μέτρα μάρμαρο χωρίς "ποδαρικά" ξέχνα το. Alphablock ή καλύτερα τούβλο μέχρι κάτω. 2) Νιπτήρας και αποχέτευση έχουν μεγαλύτερο ύψος από 30 εκατοστά. Τουλάχιστον 50-60 εκατοστά. 3) Αν δεν θες αποκλειστικά μάρμαρο, πάρε ένα κομμάτι duropal, κόψε το σχήμα του νιπτήρα και επένδυσέ το όλο με πλακάκι (στις γωνίες βάλε τα ειδικά πηχάκια και τις μπίλιες για καλύτερη αισθητική αντί να κόψεις "φάλτσα" 45 μοίρες τα πλακάκια). Μετά βάλε τον νιπτήρα με σιλικόνη. Το αποτέλεσμα, αναλόγως βέβαια με το πλακάκι, είναι εντυπωσιακό. Δεν έχω τώρα πρόχειρες φωτογραφίες από δουλειές για να σου δείξω.
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Alphablock ή καλύτερα τούβλο μέχρι κάτω. Τελειωμένο σπίτι και θα αρχίσει πάλι σοβάδες; Ξέχνα τα τούβλα
Achilles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Τελειωμένο σπίτι και θα αρχίσει πάλι σοβάδες; Ξέχνα τα τούβλα Τούβλα κολλημένα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα πλακάκια με κόλλα πλακιδίων.
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Τι εννοείς γιατί καταλαβαίνω 2 πράγματα από το ποστ σου...σόρρυ
Achilles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Τι εννοείς γιατί καταλαβαίνω 2 πράγματα από το ποστ σου...σόρρυ Το κάθε "ποδαρικό" θα έχει διαστάσεις περίπου 60 πόντους βάθος (2 γλώσσες) και 80 πόντους ύψος (5 γλώσσες). Τις γλώσσες(=τούβλα 9άρια) δεν θα τις βάλει με λάσπη, αλλά με κόλλα πλακιδίων. Αφού στεγνώσει η κόλλα θα βάλει και τα πλακάκια (εννοείται με την ίδια κόλλα).
Apoll Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Λύσεις υπάρχουν. Ξυλώνεται το πλακάκι. Μπαίνει ειδικό ατσάλινο πλαίσιο στον τοίχο. Αυξάνει μεν το μέγεθος του τοίχου αλλά αν μπει σωστά και βυδωθεί σωστά στο τσιμέντο και στον τοίχο, σηκώνει το βάρος "ελέφαντα". Κατά προτίμηση Burda (γερμανική εταιρία, μακρυά από κινέζικα). (Έχει επάνω του και τα υδραυλικά). Εδώ μπορείς να σκεφτείς αν θες να βάλεις κρεμαστή λεκάνη και ντους, μπάνιο με τα υδραυλικά κρυμένα (και το καζανάκι κρυμένο στον τοίχο). Επίσης μπορείς να κερδίσεις το μέγεθος του τοίχου βάζοντας ένα ντουλάπι (εξαρτάται αν βλεπεις παράθυρο ή όχι κλπ). Σε όλα αυτά μπορεί να μπει και panel από πάνω, που να δίνει πρόσβαση στα υδραυλικά που είναι μέσα στο frame. Επίσης δεν χρειάζετε να ξυλώσεις όλο τον τοίχο. Μόνο το πλακάκι πίσω από το οποίο έχεις το πρόβλημα. Απο πάνω βάζεις πλακάκι πάλι φυσικά. Σχετικά με το μάρμαρο είναι μεγάλο και βαρύ εκ φύσεως. Έχεις σκεφτεί να βάλεις κρεμαστό (wall mounted) χοντρό ειδικό γυαλί ή vanity unit ειδική για την περίσταση; Επίσης τί νυπτίρα έχεις wall mounted, deck mounted ή τυπικό με pedestal που κάθετε στο έδαφος; Συγνώμη για τα Αγγλικά αλλά δουλεύω (IT manager) σε εταιρία εδώ Αγγλία που σχεδιάζει μπάνια για κατασκευαστικές εταιρίες οπότε μου είναι δύσκολο να μετατρέψω πολλούς ορισμούς προϊόντων στα Ελληνικά (π.χ Wall mounted = κρεμαστό τοίχου; ) Αν ρίξεις λίγο ακόμα φως (διαστάσεις; σχέδιο; ) μπορώ να ζητήσω από τα άλλα παιδία εδώ να σου προτείνουν ιδέες. Στείλε μου μύνημα.
frenzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Apoll του πέταξες το budget μέσα στην κρεμαστή λεκάνη και τράβηξες και το κρυμμένο καζανάκι! Πέρα από την πλάκα I rest my case γιατί προφανώς ξέρεις καλύτερα
Achilles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Apoll, καλά χρυσά όλα αυτά που λες, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμα σε υφιστάμενο μπάνιο. Εκτός αν το γκρεμίσεις ολόκληρο και το φτιάξεις από την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα