Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Achilles υπερβάλλεις. Αντιθέτως νομίζω πως οι λύσεις που έδωσε υπερκαλύπτουν τις ερωτήσεις του τοπικ με πολύ πιο όμορφες λύσεις από αλφαμπλοκ και τούβλα.

Και καλά και χρυσά είναι αυτά που πρότεινε...

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κάνε 2 γωνίες ανοξείδωτες και βίδωσέ τις ανάποδα πάνω απο τα πλακάκια

πάνω απο τις γωνίες βάλε τον καθρέφτη

οι τοίχοι των μπάνιων είναι λεπτοί συνήθως και αμφίβολης αντοχής (πιθανόν).

όλα γίνονται

δεν είδες τον γάϊδαρο που πετάει ?

καλή χρονιά

και κουράγιο (με το σπίτι):-)

η πιό αφαλής λύση είναι κτιστός

το μπάνιο δεν είναι για να το βλέπουμε μόνο

μπορεί να χρειαστεί να ακουμπήσεις στο νιπτήρα, να ζαλιστείς πχ

πρέπει να είναι ασφαλές, και χωρίς πολλές γωνίες

είναι "επικίνδυνος" χώρος

.

Δημοσ.
Για 1 και μισο μετρα περιπου.

Δεν εχω φωτογραφια (και να ειχα δεν ξερω πως να το ανεβασω εδω!)απλα ενα τοιχος που θς μπει ο νεροχυτης ειναι.

Δεν θα ήθελα ντουλαπακια απο κατω και νομιζω οτι αν εχει υψος 30εκατοστα στην οψη και στα πλαινα δεν θα φαινεται ο σωλήνα απο κατω

άν 1.5 είναι το πλάτος, το μάρμαρο που χρειάζεσαι είναι περίπου 1.5Χ0.50

άν στις άκρες υπάρχουν τοίχοι, εκτός αυτού που κοιτάς

φτιάχνεις ένα πλαίσιο ανοξείδωτο και το βιδώνεις πάνω στους 3 τοίχους

η διατομή του πρέπει να έχει επαρκές ύψος για το 1,5 μέτρο και το συνολικό βάρος που θα είναι ο όγκος του μάρμαρου σε κ.μ. επι 3000 κιλά/κμ (εκτιμάω 50 κιλά) + το βάρος του νιπτήρα -μείον το βάρος της τρύπας

και να έχει "μηδενικό βέλος κάμψης" (να μή λαστιχάρει), γιατί αλλιώς το μάρμαρο θα στηρίζεται απο μόνο του (και κάποτε θα σπάσει, για να μη σπάσει χρειάζεται πάχος και ποιότητα, και το πάχος σημαίνει βάρος και όλα μαζί, χρήμα !)

το πλαίσο χρειάζεται και για να κρεμάσεις τους 30 πόντους "φάσα"

αυτά εφόσον υπάρχουν τοίχοι στις άκρες.

δύσκολο να ταιριάξει το μάρμαρο με τους τοίχους (χωρίς κενό εννοώ)

.

Δημοσ.
Apoll του πέταξες το budget μέσα στην κρεμαστή λεκάνη και τράβηξες και το κρυμμένο καζανάκι!

Πέρα από την πλάκα I rest my case γιατί προφανώς ξέρεις καλύτερα

Είτε κάνουμε σωστή δουλειά είτε όχι :-D

Apoll, καλά χρυσά όλα αυτά που λες, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμα σε υφιστάμενο μπάνιο. Εκτός αν το γκρεμίσεις ολόκληρο και το φτιάξεις από την αρχή.

Όλα αυτά είναι εφαρμόσιμα σε ήδη υπάρχον μπάνιο. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσεις τίποτα. Απλά θέλει λίγη δουλειά.

Oι τοίχοι των μπάνιων είναι λεπτοί συνήθως και αμφίβολης αντοχής (πιθανόν).

Στην Ελλάδα; Τι να πούμε και εμείς εδώ που είναι από γυψοσανίδα, με Alfablock οι εξωτερικοί τοίχοι και χωρίς θεμέλια; Και παρόλα αυτά μπορώ να σου στήσω walking shower με raindance σύστημα χωρίς πρόβλημα :-)

Για να σας δώσω μια ιδέα. Δείτε εδώ

http://www.abacusdirectltd.com/main/brand-easiplan.html

Όλα τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για DIY (Κάντο Μόνος Σου) με αναλυτικές οδηγίες και βίντεο. Όσοι θέλουν καλύτερης ποιότητας βίντεο πείτε μου να σας στείλω κανένα DVD και εγχειρίδια. (Αν και υπάρχουν online)

Επίσης τίποτα δεν στοιχίζει χρυσάφι αρκεί να ψάξεις καλά. :-)

Δημοσ.
Στην Ελλάδα; Τι να πούμε και εμείς εδώ που είναι από γυψοσανίδα, με Alfablock οι εξωτερικοί τοίχοι και χωρίς θεμέλια; Και παρόλα αυτά μπορώ να σου στήσω walking shower με raindance σύστημα χωρίς πρόβλημα

άρα δεν είδες την διαφήμιση που επιβεβαιώνει ότι πετάει ο γάϊδαρος

όλα γίνονται

απλώς προτίνουμε οι διάφοροι, κυρίως με βάση το πιοί είμαστε

η πιό φτηνή περίπτωση είναι οι Κίνα και οι Κινέζοι

καλή χρονιά "ενθουσιώδη νεαρέ"* !:-)

* το διατυπώνω έτσι, για να προσδώσω κύρος στην άποψή μου:-)

.

Δημοσ.
Στην Ελλάδα; Τι να πούμε και εμείς εδώ που είναι από γυψοσανίδα, με Alfablock οι εξωτερικοί τοίχοι και χωρίς θεμέλια;

Και Γαλλία τα ίδια :lol::lol: Γι' αυτό όμως τα σπίτια είναι στη μισή τιμή...

Δημοσ.

Ωραίο θέμα ανοίξατε ρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση αρχικά:

Ποσο στοιχίζει η επενδυση τοίχου με πέτρα , εσωτερικά του σπιτιού. Εγώ σκέφτομαι να κάνω την μια πλευρά του καθιστικού μου ενώ το εφφέ της πέτρινης επενδυσης θα "σβύνει" στην άλλη πλευρά όπου θα το διαδέχεται κανονικά ο τοίχος κτλ

Δεν γνωρίζω ορους διακοσμησης και τα συναφή ,αλλά ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.

Οποιαδήποτε σχετικά tips με την ιδέα έχετε ευχαρίστηση ...

Δημοσ.

Ο Apoll είναι πολύ κατατοπισμένος και οι πληροφορίες που έδωσε είναι πολύτιμες. Ένα από τα καλύτερα post που έχω διαβάσει.

@ frenzy: Την υπερβολή που αναφέρεις, που την είδες ρε φίλε σ' αυτά που γράφω. Επίσης ο Apoll, δεν έδωσε λύσεις, μια πρόταση έκανε (η οποία μόνο αν είναι εφαρμόσιμη αποτελεί λύση) και αναφορά σε 3 κατασκευαστικές επιλογές οι οποίες εφαρμόζονται χρονικά μαζί με τις τοιχοποιίες.

@Apoll: Οι γνώσεις σου είναι πολύτιμες πάνω στο θέμα του topic. Πίστεψέ με όμως, σε υφιστάμενο χώρο και δη μπάνιο, οι μετατροπές που μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι ελάχιστες. Μπορεί στο χαρτί ή στα cad να είναι όλα υπέροχα, αλλά στην πράξη ξέρεις τι ποσοστό από τα αρχικά σχέδια πραγματοποιούνται; Μιλάω γενικότερα για κατασκευές. Όποιος έχει περάσει και από το μελετητικό και από το κατασκευαστικό τομέα καταλαβαίνει.

EDIT: Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Και τον Apoll τον πάω γιατί έχει γνώσεις και μακάρι να κρατήσουμε επικοινωνία, και τον frenzy γιατί μ' αρέσει η συμπεριφορά του σε συγκεκριμένα topics. Απλά λέω πως αν δεν προβλεφθούν κάποια πράγματα από την αρχή, είναι ανέφικτες οι αλλαγές στην συνέχεια.

Δημοσ.
Ωραίο θέμα ανοίξατε ρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση αρχικά:

Ποσο στοιχίζει η επενδυση τοίχου με πέτρα , εσωτερικά του σπιτιού. Εγώ σκέφτομαι να κάνω την μια πλευρά του καθιστικού μου ενώ το εφφέ της πέτρινης επενδυσης θα "σβύνει" στην άλλη πλευρά όπου θα το διαδέχεται κανονικά ο τοίχος κτλ

Δεν γνωρίζω ορους διακοσμησης και τα συναφή ,αλλά ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.

Οποιαδήποτε σχετικά tips με την ιδέα έχετε ευχαρίστηση ...

Ανάλογα το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις. Αν πάρεις πέτρα θα σου κοστίσει παραπάνω. Υπάρχουν όμως υλικά, τα οποία δεν είναι πραγματική πέτρα αλλά κοστίζουν αρκετά λιγότερο και φαίνονται μια χαρά. Αν πας σε ένα Praktiker θα δεις τι εννοώ και τις διαφορές στις τιμές. Μέτρα πόσα τετραγωνικά θες περίπου, και υπολόγισε επί τόπου πόσο θα σου κοστίζει περίπου. Πρέπει να υπολογίσεις τις κόλλες και τους στόκους. Ανάλογα με το τι θα πάρεις υπάρχουν διάφορα υλικά.

Δημοσ.

Achilles η υπερβολή ήταν στο γκρέμισμα από την αρχή τίποτε άλλο και είναι και ανάξιο λόγου το σχόλιο μου.Τώρα για το λύσεις και προτάσεις νταξ πάσο.

Δημοσ.

Πάντως εγώ θα απέφευγα το κρέμασμα στον τοίχο μιας τόσο βαριάς μαρμάρινης κατασκευής που περιλαμβάνει και το μεγαλούτσικο βάρος του νιπτήρα, ειδικά αν ο τοίχος είναι από τούβλα. Αν τώρα είσαι τυχερός και πέσεις σε τοιχείο τότε κάτι γίνεται.

Δημοσ.
όταν μοιράζεις το φορτίο σε πολλά σημεία,

τραβάς νταλίκα απο τα μαλιά

.

Πρέπει να έχεις μακριά μαλλιά όμως...

(last word freak)

Δημοσ.
άν 1.5 είναι το πλάτος, το μάρμαρο που χρειάζεσαι είναι περίπου 1.5Χ0.50

άν στις άκρες υπάρχουν τοίχοι, εκτός αυτού που κοιτάς

φτιάχνεις ένα πλαίσιο ανοξείδωτο και το βιδώνεις πάνω στους 3 τοίχους

το πλαίσο χρειάζεται και για να κρεμάσεις τους 30 πόντους "φάσα"

αυτά εφόσον υπάρχουν τοίχοι στις άκρες.

δύσκολο να ταιριάξει το μάρμαρο με τους τοίχους (χωρίς κενό εννοώ)

.

Κατι τετοιο ελεγα να κανω (εχω φωτογραφιες αν καταφερω να τις ανεβασω)με πλαισιο, βιδωμα, κολλα και ολα οκ πιστευω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...