frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 ανέβασέ την εδώ και κάνε copy-paste το πρώτο forum link κάτω κάτω
sakaflias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 http://img503.imageshack.us/img503/2091/pc290032yh9.jpg http://img143.imageshack.us/img143/6370/pc290031qt7.jpg http://img166.imageshack.us/img166/9420/pc290037xl4.jpg ετσι λεω να το κανω,με μονη διαφορα οτι υπαρχουν μονο ο δεξιος και ο πισω τοιχος, αριστερα δεν εχει τοιχο ειναι κενο. (τα καταφερα ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)
sakaflias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Και καπως ετσι στην γωνία http://img263.imageshack.us/img263/562/pc310061ax0.jpg
frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 (τα καταφερα ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ) Παρακαλώ Προσπάθησε την επόμενη φορά να κάνεις copy-paste το "hotlink for forums" όπως σου είπα ώστε να φαίνονται στο ποστ σου οι φωτό. Δοκίμασε με edit και θα είναι καλύτερα. Επί του θέματος δε νομίζω πως είναι και τόσο δύσκολο από τη στιγμή που υπάρχει κι ένας πλαϊνός τοίχος. Τόσες προτάσεις ακούστηκαν κι όλες μου φάνηκαν σωστές. Όσο για το πλακάκι αν δεν είναι πολύ παλιό και μπορείς να το βρεις βρες κανένα πλακά και θα στο φτιάξει όλο όπως έτσι στη φωτό. Αλλά ο πρώτος γιατί σου είχε πει δεν γίνεται; Ήταν ειδικός ή απλά της οικοδομής γενικώς;
kallair Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 με την μεταλλική βάση στον τοίχο γίνεται άνετα. χρησιμοποιείς τουλάχιστον 10άρια στριφόνια με την μεταλλική σου βάση για να αντέξει το βάρος. εδώ 8 10άρια στριφόνια μπορούν να κρατήσουν 24άρη κλιματιστικό το οποίο είναι θηρίο και εκτός των άλλων, έχει κ δόνηση λόγω της λειτουργίας του... ο μάστορας βαριόταν να σου κάνει την όλη δουλειά για αυτό σου είπε όλο αυτό το παραμύθι. είναι τρελό βάσανο να δέσει σωστά το μάρμαρο με τα πλαινά...
gtroza Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 μάλλον γίνεται εύκολα τα μεταλλικά μέρη θέλουν καλή προστασία για την υγρασία και τα κατακόρυφα μάρμαρα θα σας εγκαταλείψουν κάποια στιγμή (νομίζω) .
kallair Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 δεν νομίζω... η μαρμαρόκολλα που χρησιμοποιείται είναι τούμπανο(για να χρησιμοποιήσω και λίγη slang ). αν βάλεις κ μια γωνίτσα περισσότερη, τότε είναι που όταν θα χρειαστεί να πετάξεις τον νεροχύτη μετά από πολλά χρόνια θα σου βγεί η παναγία για να τον ξυλώσεις. υπάρχει και η κόλλα 2 συστατικών(αν θυμάμαι καλά έτσι λέγεται) η οποία είναι 2 συστατικά σαν πλαστελίνη που τα πλάθεις μαζί κ μετά τα βάζεις στο σημείο που θες. τα χρησιμοποιούμε στους κάδους των πλυντηρίων και φίλος μου ναυτικός μου είπε ότι σε περίπτωση ρογμής στο πλοίο, κατεβαίνει άνθρωπος κάτω, απλώνει την συγκεκριμένη "πλαστελίνη κάτω, πάνω στην ρωγμή και μετά κολλάει πάνω εκεί το κομμάτι μέταλλο για την στεγανοποίηση. τόσο δυνατή είναι.
Fidelio Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Λοιπον, όριστε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν περίπου πως είναι το καθιστικό το οποίο προσεχως θα φτιάχνω σιγά σιγά και για το οποίο έχω σκεφτεί κάποια πράγματα ως προς το στυλ το οποίο θέλω να του δώσω. Σε γενικές γραμμές θέλω ο χώρος να πλησιάζει το παραδοσιακό στυλ, ας πω αυθαίρετα σε αποχρώσεις του δάσους. Επένδυση του τζακιού πχ και μιας προσκείμενης πλευράς του με πέτρα ή με πλακάκι που θυμίζει πέτρα. Δηλαδή : 1. Την πλευρά αυτή του τοίχου, ολόκληρη ή μισή όπου θα "σβήνει" την φαντάζομαι επενδυμένη με πέτρα σαν αυτή : Το τζάκι ομοίως το φαντάζομαι κάπως έτσι , φυσικά σε μικρογραφία αλλα καταλαβαίνετε τι θέλω να πω : Στην συνέχεια οι τοίχοι σε σειρά έχουν ως εξής, και για του οποίους θα χρησιμοποιήσω χρώματα ,γύρω απο την ώχρα και κάποιο χρώμα αντίθεσης : 2. Εδώ φαίνονται καθαρά τα διαφορετικά πλαίσια που σχηματίζονται και για το οποία θα ήθελα να παίξω κάποια αντίθεση χρωμάτων . Χαρακτηριστικά διακρίνει κάποιος τον χώρο ακριβώς δίπλα απο το τζάκι όπου και θα μπει η TV για παράδειγμα. 3. Η αμέσως επόμενη πλευρά του χώρου είναι η είσοδος 4. ..και τέλος αυτή είναι η τελευταία πλευρά του χώρου του καθιστικού , για την οποία αρχικα σχεδιάστικε για κουζίνα , αλλα τελικά σκέφτομαι να μην βάλω (θα μπει σε άλλο όροφο). Επίσης παίζουν πολλές γώνίες , πλαίσια στον τοίχο κτλ όπου με μπερδεύει για το πως θα το διαφοροποιήσω , ενα μινι καθιστικό με την βιβλιοθηκη μου ίσως ;;; Επίσης για το δάπεδο έχω επιλέξει πλακάκι κάτι σαν αυτό : ..γενικώς ελπίζω να έδωσα κάποιο στίγμα για το πως το σκέφτομαι , οι κάσες και οι εσωτερικές πόρτες θα είναι ξύλο ή απομίμηση, για τα παράθυρα φοβαμαι οτι δεν μπορώ να αποφύγω το αλουμίνο και το λέω αυτό γιατι το χρώμα πλην του λευκού χρεώνεται περισσότερο.. . Επισης στο εσωτερικό των παραθύρων γύρω γύρω σκέφτομαι να τα επενδυσω με πέτρα (ελπίζω να σας φώτισα ) Ο χώρος αυτός όλος είναι γύρω στα 30+ τετραγωνικά. Αυτά , , όποια γνώμη έχεται ή συμβουλή πάνω στην συλογιστική μου ρίπτε την ... (αμα υπάρχει κάποιο προγραμμα όπου να μπορώ να αναπαραστήσω τον χώρο θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω...)
sakaflias Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Νομιζω οτι με την πετρα θα είναι πολυ ομορφο. Τον τοιχο δεξια και αριστερα του τζακιου να τον κανει ενα χρωμα. Αλλα "σπασε" σε αλλο χρωμα τον τοιχο μεταξυ τις πρωην κουζινας και του τοιχου της δευτερης (ΤV) φωτογραφιας.
kallair Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εξής χρωματισμό που έχω δει από κοντά και έχει πάρα πολύ ωραίο οπτικό αποτέλεσμα: είπες ότι θες να κάνεις τους τοίχους με χρώματα αντίθεσης. μπορείς να κάνεις τους εσωτερικούς τοίχους (αυτόν πχ που είναι στην δεξιά πλευρά του τζάκι) με μουσταρδί/σκούρο κίτρινο χρώμα. ύστερα θα πάρεις το μεγάλο πινέλο και θα κάνεις πάρα πολλές βουρτσιές(σχεδον λες κ θα καλύψουν το background χρώμα) με καφέ χρώμα πάνω στον τοίχο. το οπτικό τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ωραίο. το έχω δει σε μαγαζί όπου έχει τεράστια ξύλινη πρόσοψη και δένει άψογα με το ξύλο( εν κεραμεικώ στην πλατεία του κεραμεικού για όσους ξέρουν).
Japan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Όταν το τελειώσεις να ανεβάσεις φώτο να το δούμε! Επίσης μία πρόταση... Το σημείο που προοριζόταν για κουζίνα, βλέπω έχει υδραυλικά κλπ. Μπορείς να το κάνεις μπαράκι, με έναν μικρό inox νεροχύτη, ψυγιάκι για τα παγάκια, αναψυκτικά κλπ.
Fidelio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ναι , ωραίο αυτό με το μπαράκι japan δεν το είχα σκεφτεί. Αν και μικρός γενικά ο χώρος για πολλά, θα το έχω στα υπόψην μου αυτο να το συνδιάσω με ένα μινι καθιστικό -βιλβιοθηκη και άραγμα για διάβασμα κτλ. Σωστός. (όπως και για τα πλακάκια επένδυσης τοίχου - για το εφε της πέτρας - για το οποίο θέμα θα το κοιτάξω προσεχώς για τιμες ..). Αυτο που λες φίλε sakaflia (και στο περίπου, kallair) για το χρώμα ,το έχω σκεφτεί και ίσως μου φαίνεται πιο σωστό, δηλαδή η γωνία του τζακιού ακα οι δύο προσκειμενοι τοίχοι ένα χρώμα Α και η γυψοσανίδα του τζακιού (όπως φαίνεται ο σκελετός της στην φώτο ) σε ένα χρώμα αντίθεσης, ίδιο με τον τοίχο της εισόδου. Εκεί στον αριστερο τοίχο ίσως βάλω πέτρα "σβηστή". Τέλος ο τοίχος της πρωην κουζίνας και μέσα στο πλαισιο που σχηματίζουν οι κολόνες και το δοκάρι ίσως να επενδυθεί με πέτρα όμοια με αυτήν του τζακιού. Για καθε τοίχο ξεχωριστά προβληματίζομαι αν θα πρέπει να παίξω στα ίδιο χρώμα στα διαφορετικά επίπεδα που σχηματίζουν οι κολόνες και τα δοκάρια , πλην βέβια του πλαισίου της TV και της πρων κουζίνας. Εσείς τι λέτε ένα χρώμα; ο καθε τοίχος χονδρικά; Επίσης δεν θέλω το ταβανι λευκό με τίποτα , για την ακρίβεια δεν θέλω τίποτα λευκό μέσα στο σπίτι. Το τοβανι θα ήθελα να το κάνω ίδιο χρώμα με κάποιο απο τους τοίχους κατα προτίμηση ανοιχτό χρώμα να "ψηλώνει" τον χώρο. Με προβληματίζει δε αν θα πρέπει να βάλω γυψινα στις γωνίες ή όχι. Δυστυχώς δεν με περνει μάλλον να βάλω γυψοσανίδες μεγάλες στο ταβάνι με κρυφό φωτισμό΄και τα συναφή γιατί θα "χαμηλώσει" πολύ νομίζω.. (γενικά μεχρι τώρα έχω τραβηξεί πολλά και έχουν γίνει πολλά λάθη , ενεκα έλλειψης τεχνογνωσίας απο μέρους μου και είναι και το κόστος που δεν μου επιτρέπει πολλα πολλά . Είναι μπλεξιμο ... )
Achilles Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ...Με προβληματίζει δε αν θα πρέπει να βάλω γυψινα στις γωνίες ή όχι. Δυστυχώς δεν με περνει μάλλον να βάλω γυψοσανίδες μεγάλες στο ταβάνι με κρυφό φωτισμό΄και τα συναφή γιατί θα "χαμηλώσει" πολύ νομίζω.. Τι ακριβώς σε προβληματίζει με τα γύψινα; Γιατί υπάρχουν και τα ψεύτικα από φελιζόλ σε διάφορες διατομές. Για τις γυψοσανίδες και τον κρυφό φωτισμό γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Αν θες σποτάκια και pl, μια υποχώρηση 10 εκ. είναι επαρκής. Για κρυφό φωτισμό με λάμπες φθορίου και πλεξιγκλάς με σχέδιο τουλάχιστον 20 εκ. Δώσε διευκρινήσεις.
fcmykonos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Επίσης για το δάπεδο έχω επιλέξει πλακάκι κάτι σαν αυτό : Βάση του στυλ που θέλεις να δώσεις στον χώρο και επειδή θέλεις να χρησιμοποιήσεις πέτρα σε διάφορα σημεία θεωρώ πως το πλακάκι που έχεις επιλέξει δεν ταιριάζει 100%. Ένας γρανίτης τύπου ξύλου θα ήταν ότι καλύτερο. Παράδειγμα: http://www.katoikianet.gr/index.php?l=product_detail&p=864 ή ακόμα και τύπου πέτρας με το οποίο μπορείς να επενδύσεις και τοίχο http://www.katoikianet.gr/index.php?l=product_detail&p=982 . Βέβαια μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που έκανες το Post και πλέον να τα έχεις τοποθετήσει αλλά δεν πειράζει εγώ λέω τη γνώμη μου
ar1s Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά... κάτι λίγο άσχετο με τη συζήτηση αλλά σχετικό με το θεμά. Θέλω να κάνω μια επένδυση στον τοίχο της κουζίνας (στο μέρος μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών) αλλά δεν θέλω να βάλω πλακάκι ή κάτι παρεμφερές... Έχω σκεφτεί να ¨ντύσω¨ την περιοχή με ταπετσαρία ή μεγάλες φωτογραφίες αλλά προβλιματίζομαι με το υλικό που θα πρέπει να τις καλύψω. Σκέφτηκα γυαλί ή plexiglass αλλά δεν μου φαίνονται πολύ καλές λύσεις. Αν υπάρχει κάποιος που έχει καμιά καλή ιδέα θα ήμουν υπόχρεος.... Ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα