Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά...

κάτι λίγο άσχετο με τη συζήτηση αλλά σχετικό με το θεμά.

Θέλω να κάνω μια επένδυση στον τοίχο της κουζίνας (στο μέρος μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών) αλλά δεν θέλω να βάλω πλακάκι ή κάτι παρεμφερές...

Έχω σκεφτεί να ¨ντύσω¨ την περιοχή με ταπετσαρία ή μεγάλες φωτογραφίες αλλά προβλιματίζομαι με το υλικό που θα πρέπει να τις καλύψω. Σκέφτηκα γυαλί ή plexiglass αλλά δεν μου φαίνονται πολύ καλές λύσεις. Αν υπάρχει κάποιος που έχει καμιά καλή ιδέα θα ήμουν υπόχρεος....

Ευχαριστώ...

Καλημέρα φίλε.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα "ευαίσθητη". Νερά, υγρασία, λάδια από μαγείρεμα είναι καθημερινή ταλαιπωρία ακόμα και για πλακάκια. Γι' αυτό και προτείνεται να τοποθετούνται καλής ποιότητας πλακίδια, τα οποία με την πάροδο του χρόνου δεν ποτίζουν ούτε ξεθωριάζουν. Από όσα έχω συναντήσει, οτιδήποτε άλλο θα χρειαστεί αντικατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει το κόστος αλλά αποκλειστικά η ομορφιά.

Σε αυτήν την περίπτωση θα σου συνιστούσα πάνω από την ταπετσαρία ή τις φωτογραφίες που θες να τοποθετήσεις, plexiglass ημιδιαφανές λευκό ή ημιδιαφανές γαλάζιο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα σου αρέσει παρά καθαρά διαφανές λευκό το οποίο θα έχει πολύ μικρή αντοχή σε ότι αφορά την καθαρότητά του. Γυαλί ούτε να το σκέφτεσαι.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σίγουρα με ενδιαφέρει και το κόστος και σίγουρα δεν θέλω να αλλάζω κάθε τρεις και λίγο το όποιο υλικό θα βάλω. Απλά επειδή μ'αρέσει πολύ σαν ιδέα θα ήθελα να το ψάξω λίγο ακόμα πρωτού καταλήξω στα πλακάκια.

Ξέρεις κανείς καμιά εταιρεία που να αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες. Σε ευχαριστώ και πάλι..

Δημοσ.

Καλημέρα.

Εταιρία λίγο δύσκολα. Ρώτα καλύτερα κάποιον που κάνει ανακαινίσεις και έχει γνώση των υλικών. Ή πάνε σε κάποιο μαγαζί με plexiglass, είδη υαλικών, βιτρώ.

Να σου δώσω και μια άλλη ιδέα: Μπορείς την φωτογραφία ή την εικόνα που θέλεις να την εκτυπώσεις ενιαία ή τμηματικά σε αυτοκόλλητο και να το κολλήσεις πάνω στο plexiglass. Δες στις παρακάτω φώτο τι έκανα εγώ στο ταβάνι μου.

izlh06klad2kq5zz0nyy_thumb.jpg

e3h6o3lcxx826l35jbx3_thumb.jpg

Αποτελείτε από 4 κομμάτια plexiglass πάνω στα οποία κολλήθηκε ενιαίο αυτοκόλλητο με λωρίδες από χρώματα. Από πάνω έχει λάμπες φθορίου κάτι το οποίο όμως δεν μπαίνει στην κουζίνα. :-D

Μπορείς να βάλεις ότι φωτο θέλεις. Θέλει βέβαια προσεκτικό μέτρημα και ειδικά αν έχεις μπρίζες στον τοίχο αλλά το αποτέλεσμα είναι ωραίο. Και αν πάθει κάτι μπορείς να αντικαταστήσεις μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι. Ή εναλλακτικά βάλε από πάνω ένα ακόμα κομμάτι plexiglass, αλλά πολύ λεπτό (2 χιλιοστά). Νομίζω βγαίνουν από 2 μέχρι 10. Για το κάτω κομμάτι με την φωτο καλύτερα πάνε σε 4άρι ή 5άρι.

Κάτι ακόμα που είχα δει όταν έψαχνα για μένα αλλά ξιλοξεφεύγει σε κόστος: Μπορείς να πας κάποια φωτο και να στην χαράξουν ανάγλυφα στο plexiglass. Δεν μπορώ να σου δείξω την ποιότητα σε φωτο γιατί δεν έχω, αλλά αξίζει τα λεφτά. Εγώ τέτοιο ήθελα να βάλω αλλά δεν άρεσε στην γυναίκα μου. :mad: Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Και κάτι τελευταίο. Ότι και αν κάνεις προτίμησε για αρμοκάλυπτρο κάτι μικρό και αισθητικό που δεν θα σου κρύβει την φωτο. όχι τα κλασικά διατομής 3Χ3 ή 4Χ4 εκατοστά, αλλά κάτι πιο κομψό 1Χ2,5 για παράδειγμα όπως αυτό που έβαλα εγώ στην κουζίνα μου.

c6t2kpewt9kebzlhs2sb_thumb.jpg

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

σας εχω 2ομορφες ερωτησουλες μιας και μαζευτηκατε ολα τα μαστορια.

-εχω 4ξυλινες πλακες διαστασεων 1,5χ1μετρο και θελω να τις βαλω στο ταβανι σαν διακοσμητικα στοιχεια σε αποσταση απο αυτο κατα 50εκ.πως θα το πετυχω?

-θελω να φτιαξω περιφεριακα στη βεραντα ενα τοιχο-γλαστρα υψους 1,70μ και μηκους 3μετρων-για να μην καταστρεψω τα καγκελα θα ειναι 2εκατοστα πιο μπροστα-και πανω στον οποιο μπορει να βαλω παραθυρα μελλοντικα.καποιοι μου ειπαν για αλφα μπλοκ η κατασκευη.

υποψην οτι δεν θελω να εχει μεγαλο βαρος-οποτε αλφα καταληγω κ εγω,εκτος κ αν υπαρχει κατι αλλο-και οτι θα εχει και 50 εκ.βαθος για να μπει χωμα.φυσικα θα πρεπει να δημιουργησω και κατι σαν αυλακι εσωτερικα ωστε να φευγουν τα νερα απο τα φυτα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλοι μου ξανά εδώ. ;)

Θέλω να φτιάξω ένα τοίχο από τούβλα.

Πώς μπορώ να υπολογίσω πόσο θα μου κοστίσει να το φτιάξω εγώ;

Καλύτερα με το τετραγωνικό.

Δηλαδή έχω τοίχο από τούβλα μια σειρά (δρομικό)

Για ένα τετραγωνικό θα χρειαστώ:

45 τούβλα Χ 0,20 ευρώ το τούβλο = 9ευρω

Η λάσπη ανάμεσα για την σύνδεση θα είναι:

Οριζόντια :1 εκατοστό Χ 9 εκατοστά Χ 1 μέτρο Χ 10 σειρές (0.1Χ0.9Χ1Χ10)=0,9κυβ

Κάθετα: (0.1Χ0.9Χ1Χ10)=0,9κυβ…κάτι λάθος κάνω…βοήθεια. :fear:

Η λάσπη περιέχει τσιμέντο άμμο και ασβέστη; Τι αναλογίες και πόσο έρχεται το τετραγωνικό;......

Ας πούμε και για το σοβάτισμα υλικά και αναλογίες υλικών.

Τελικα περιπου 9(τουβλα) + 4(υλικα)+3(εργατικα)=16ευρω το τετραγωνικο

Επεξ/σία από sakaflias
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πολυ σωστη ερωτηση γιατι δεν διευκρινησα οτι δεν εννοω το υλικο της θεμελιωσης (οπλισμενο σκυροδεμα σε πεδιλα) αλλα το υλικο της υγρομονωσης και την εφαρμογη της. Δηλαδη θα μπει πισσα; ενα αλλο υλικο πλαστικο; θα πρεπει κατι αλλο;

Δημοσ.

Καλο ειναι απ' εξω, αφου κοπουν σωστα οι φουρκετες (τα σιδερα που κρατανε τα καλουπια), να περαστουν με ριτηνη (υπαρχει σε καταστηματα μονωσεων και υλικων, σε δυο κουτακια που γινεται μιξη, και μετρεπεται σαν σε μελι, αλλα πολυ πιο σφιχτο). Αυτο οταν στεγνωσει γινεται πετρα.

Αφου περασεις ολα τα σιδερα με λιγο απο αυτο, μετα ενα διπλο περασμα με πισσα και εισαι οκ.

Δημοσ.

συχνα πάνω απο την πίσσα συνηθίζεται και χοντρό νάιλον (το πιάνεις με τσερκια ανα 1-1.5 μετρο) ή ένα καινούργιο υλικό (δε θυμαμαι ονομα) μαύρο που ειναι σαν πλαστικό.

Δημοσ.

εγω παντως στο δικο μας σπιτι το μονωσα περιμετρικα με aquamat Link

μπορει να ειναι λιγο πιο ακριβο απο οτι η πισσα αλλα και στις πισινες τετοιο βαζουν για να τις μονωσουν και το εμπιστευτηκα γιατι γινεται μια φορα......και απο πανω εβαλα αυτο το ναυλον που λεει ο sakaflias την αυγουλιερα....για να μην γδαρθει η μονωση απο τα χωματα....και για να εχει μεγαλυτερη αντοχη......

αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να κοψεις τις φουρκετες και να ειναι τελειως καθαρη η επιφανεια οπου θα εφαρμοσεις ειτε πισσα ειτε aquamat ειτε οποιδηποτε αλλο υλικο....ο,τι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...