Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα error - invalid port number


spell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα , έχω μία συσκευή η οποία έχει σειριακή θύρα . Μαζί με την συσκευή υπάρχει ένα πρόγραμμα για να του περνάω αυτά που θέλω . Το πρόγραμμα όταν εγκατασταθεί σε σταθερό υπολογιστή ανοίγει κανονικά , ενώ όταν το περνάω στο φορητό όταν πάω να ανοίξω το πρόγραμμα μου εμφανίζει μύνημα run time error - Invalid Port Number . Ο φορητός δεν έχει σειριακή και έχει αγοραστεί καλώδιο - αντάπτορας σειριακό σε usb.

Επειδή είναι αρκετά δύσκολο να κουβαλάω σταθερό στο σημείο εκείνο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και να γίνει η δουλειά απο τον φορητό ? Υπάρχει περίπτωση η δουλειά αυτή ναγίνεται μόνοαπο σταθερό υπολογιστή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς ο convertor USB 2 Serial έχει πάρει κάποιο νούμερο θύρας που το πρόγραμμα δεν μπορεί να δει.

Μπορείς από τη διαχείριση συσκευών να αλλάξεις το νούμερο της θύρας από π.χ. COM3 να το βάλεις COM1 που πιθανόν να είναι στο desktop.

 

Θέλω να πιστεύω ότι έχεις εγκαταστήσει τους drivers του convertor.

 

 

/Highlander

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι οι drivers είναι εγκατεστημένοι . Σε 2 σταθερούς που το δοκίμασα ανοίγει κανονικά . Τώρα άλλο φορητό δεν έχω για να το δοκιμάσω . Οταν είχα συνδέσει στον φορητό την συσκευή στην διαχείρηση συσκευών μου έβγαζε στο Ports(COM & LPT) την συσκευή . Τώρα το Ports(COM & LPT) δεν μου το βγάζει καΘόλου . Πώς μπορώ να αλλάξω απο πριν να το κάνω να πάει απο το com1 ,χωρίς να χρειαστεί να συνδέσω την συσκευή ? Να δω εκ των προτέρων ότι το πρόγραμμα ανοίγει , μην πάω και ψάχνομαι εκείνη την ώρα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα εντάξει πλέον . Σύνδεσα το καλώδιο - αντάπτορα και εμφάνισε στην διαχείριση συσκευών το Ports(COM & LPT) . Άλλαξα από COM8 σε COM1 και το πρόγραμμα άνοιξε μια χαρά :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...