Προς το περιεχόμενο

Motherboard Fan Noise


nildorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το προβλημα ειναι το εξης: Πριν 2 χρονια αναγκαστηκα να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου και μου σαν μητρικη την Asus A8N5X. Εδω και 8 μηνες περιπου γινεται κατι περιεργο, το ανεμιστηρακι της κανει κατα καιρους(μπορει να κρατισει κ μηνα) εναν εκνευριστικο θορυβο για κανα 2λεπτο συνεχομενο, σταματαει για κανα 5λεπτο κ ξανα παλι το ιδιο.Μου συνεβηκε 3 φορες ως τωρα αλλα μετα απο καποιο καιρο σταματαει.Δοκιμασα να το καθαρισω αλλα τιποτα,δεν τολμω να το βγαλω γιατι ειναι πανω στη Motherboard κ ετσι πρεπει να βγαλω κ αυτην ωστε να το ξεβιδωσω.Ρωτησα καποιους φιλους μου που εχουν αρκετες γνωσεις σχετικα με PC και ολοι κατεληξαν λιγο πολυ στο οτι μαλλον δεν κανει καλη επαφη καπου κ γι αυτο κανει τετοιο θορυβο.Το ξερω πως θεωρητικα η καλυτερη λυση ειναι να το παω στο μαγαζι που το πηρα για να το κοιταξουν αλλα επειδη ως τωρα επαναπαυτηκα 2 φορες(αφου κανει οτι κανει για καιρο μετα για καποιο λογο γυρναει στο φυσιολογικο) απλα θελω να ρωτησω αν συναντησε κανεις αλλος παρομοιο προβλημα και αν ναι πως το αντιμετωπισε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικά με τον καιρώ τα ανεμιστηράκια πιάνουν σκόνη κ αρχίζουν να κάνουν περισσότερο θόρυβο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το αντικαταστήσεις. Το κακό είναι το είναι πάνω στο board κ δεν θα βρείς εύκολα ίδιο κ δεν θα βγαίνει κ εύκολα. Μπορείς να το πας σε κάποιον έμπειρο να το κάνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε εκνευρίζει τόσο πολύ και δεν μπορείς να το αλλάξεις αποσύνδεσε το καλώδιό του και μόνταρε ένα άλλο ανεμιστήρι στο case να φυσάει κατα κει μεριά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ανεμιστηράκι φίλε μου είναι σχεδόν στα τελευταία του. Έχω την ίδια μητρική και μου έκανε τα ίδια μέχρι που μία μέρα σταμάτησε να γυρνάει.

 

Έψαξα και στην ASUS και στο Ebay μπας και βρω ανεμιστηράκι, πράγμα που βρήκα στο Ebay με 20? (Ανεμιστηράκι + έξοδα αποστολής). Όμως βρήκα πως με λιγότερα λεφτά παίρνεις από το ΠΛΑΙΣΙΟ μία απλή ψύκτρα για 14? που μπαίνει στο Α8Ν5Χ. Εγώ προσωπικά πήρα το Noctua NC-U6 (ψύκτρα σαν αυτές τις τεράστιες των CPU αλλά πολύ μικρότερη σε μέγεθος) χωρίς ανεμιστήρα και καθάρισα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8α ακολουθησω τη συμβουλη σου Zeratul κ θα περασω κ εγω μια βολτα απο Πλαισιο.Απλα ηθελα να εξακριβωσω αν σωζεται η κατασταση με το υπαρχον ανεμιστηρακι.

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...