Προς το περιεχόμενο

simplex


dino77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια βιομηχανία τροφίμων παράγει hamburger, και η πολιτική της είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους των πρώτων υλών, εγγυόντας την καλή ποιότητα του προϊόντος. Θεωρείστε ότι κάθε hamburger πρέπει να έχει βάρος 100gr ενώ η γέμισή του να είναι από κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό. Αυτές οι ποσότητες x, y εκφράζονται σε γραμμάρια.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελείται από 80% καθαρό κρέας και 20% λίπος και κοστίζει στην βιομηχανία 6000 χρηματικές μονάδες/kg (ΧΜ) ενώ ο χοιρινός κιμάς αποτελείται από 68% καθαρό κρέας και 32% λίπος και κοστίζει στη βιομηχανία 3500 χρηματικές μονάδες / kg.

Πόση ποσότητα κρέατος από κάθε τύπο πρέπει να χρησιμοποιήσει η βιομηχανία για κάθε hamburger αν επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος του κρέατος ενώ το λίπος για κάθε hamburger δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25gr:

 

έχει κανείς ιδέα αυτές ειναί οι εξισώσεις

 

min f = 6000x + 3500y

 

80x + 68y >= 75

20x + 32y <= 25

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια βιομηχανία τροφίμων παράγει hamburger, και η πολιτική της είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους των πρώτων υλών, εγγυόντας την καλή ποιότητα του προϊόντος. Θεωρείστε ότι κάθε hamburger πρέπει να έχει βάρος 100gr ενώ η γέμισή του να είναι από κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό. Αυτές οι ποσότητες x, y εκφράζονται σε γραμμάρια.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελείται από 80% καθαρό κρέας και 20% λίπος και κοστίζει στην βιομηχανία 6000 χρηματικές μονάδες/kg (ΧΜ) ενώ ο χοιρινός κιμάς αποτελείται από 68% καθαρό κρέας και 32% λίπος και κοστίζει στη βιομηχανία 3500 χρηματικές μονάδες / kg.

Πόση ποσότητα κρέατος από κάθε τύπο πρέπει να χρησιμοποιήσει η βιομηχανία για κάθε hamburger αν επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος του κρέατος ενώ το λίπος για κάθε hamburger δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25gr:

 

έχει κανείς ιδέα αυτές ειναί οι εξισώσεις

 

min f = 6000x + 3500y

 

80x + 68y >= 75

20x + 32y <= 25[/QUOT

Αν θες βοήθεια στο μαθηματικό κομμάτι πολύ ευχαρίστως...

Αν θες στον προγραμματισμό κι εγώ μαυρα μεσάνυχτα εχω...Αυτό ψάχνω αυτόν τον καιρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...