Προς το περιεχόμενο

Gamepads/ controllers/ χειριστήρια για PC - Προτάσεις και απορίες


panaathas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το xbox one controller. Κατέβασα το RaceRoom και από την αρχή είδα ότι το αμάξι έστριβε λίγο προς τα δεξιά ενώ εγώ ήθελα να πάω ίσια και δεν χρησιμοποιούσα το μοχλό εκείνη τη στιγμή. Βάζω Wrc 4 να δω και κανένα θέμα (ούτε στο fifa πρόβλημα), δεν έστριβε το αμάξι προς τα δεξιά. Βάζω σήμερα το Bmw Μ3 Challenge και το αμάξι  πάλι έστριβε προς τα δεξιά. Τί να γίνεται να χάλασε ή να ήταν χαλάσμένο το χειριστήριο? Το περίεργο είναι ότι να χάλασε δεν παίζει, γιατί ούτε δύναμη του έχω βάλει, ούτε έχει πέσει κάτω και πάντα το βάζω στο κουτί του όταν δεν παίζω. Δηλαδή γενικά το έχω προσεγμένο. Μήπως έχει κανα θέμα εξαρχής? Τί μπορώ να κάνω για να το τεστάρω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ωραίος, ευχαριστώ

 

Άρα μάλλον κάτι παίζει στο δικό μου.. Περίεργο πάντως που στο Wrc 4 δεν μου κάνει τίποτα. Ισως είναι που είναι πιο simulation το Bmw m3 challenge και το RaceRoom και καταλαβαίνουν αν έχει λίγο τζόγο το δεξί στικ σε σχέση με το wrc που μπορεί να θέλει πιο πολύ κίνηση του μοχλού για το στρίψημο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελίκά, στις ρυθμίσεις του bmw m3 challenge φαίνεται ότι το αριστερό αναλογικό έχει ένα μικρό θεματάκι και στο 0 είναι ελαφρος δεξιά: 

 

 

Τί κάνουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελίκά, στις ρυθμίσεις του bmw m3 challenge φαίνεται ότι το αριστερό αναλογικό έχει ένα μικρό θεματάκι και στο 0 είναι ελαφρος δεξιά: 

 

 

Τί κάνουμε?

 

Είχα μιλήσει και χθές με το τεχνικό τμήμα της Microsoft να δουμε τί και πώς και μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο θετικοί ήταν στο να ακούσουν το πρόβλημα, να βοηθήσουν κλπ.

 

Μίλησα πάλι σήμερα με το τεχνικό τους τμήμα και αφού είδαμε ότι μάλλον έχει θεματάκι το χειριστήριο με βάση αυτά που τους είπα, με παρότρυναν να το στείλω για ανταλλαγή με ένα καινούριο. Το πρόβλημα σε αυτό, είναι ότι η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στις 20 - 25 μέρες, γιατί στέλνεται στο εξωτερικό, το ελέγχουν, κάνουν την ανταλλαγή και στο στέλνουν πίσω.... 

 

Mήπως θα μπορούσα να το ανοίξω και να κάνω κάτι μόνος μου?

Εdit:

 

Εδώ ακόμα ένα βίντεο και στο 0:16 ρυθμίζω το δεξί αναλογικό να είναι αυτό που στρίβει δεξιά αριστερα για να δω και φαίνεται να χάνει και αυτό λίγο...  :devil:  Λες και δεν επαναφέρονται στο 0 αμα δεν τα ακουμπας είναι τα analog stick του.. αλλά όπως τα βλέπεις στο χειρηστήριο πάνω, φαίνονται να είναι στο 0. Τώρα αν χάνουν και λίγο, ίσως να μην μπορώ να το δω...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες να το ψάξεις, να κατεβάσεις το xpadder και εκεί θα δείς πραγματικά τί συμβαίνει με τους αναλογικούς του XBOXOne.

 

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το παιχνίδι που παίζεις έχει μικρό deadzone και ο αναλογικός σου δεν επιστρέφει απόλυτα στο κέντρο. Αποτέλεσμα είναι να έχεις κίνηση με τον μοχλό ακίνητο.

 

Για παράδειγμα σου παραθέτω screenshot από αναλογικό του XBOX360 (υποθέτω) μέσω του xpadder. Η βούλα που δεν είναι στο κέντρο είναι ο αναλογικός ο οποίος δεν κεντράρει σωστά, με αποτέλεσμα να έχει το deadzone στο 25% (φαίνεται ώς κόκκινος κύκλος) ώστε να μήν κάνει αυτό που παθαίνεις εσύ.

 

OrbkX.png

 

Τσέκαρε το πρόγραμμα και πές μας τί βρήκες. Αν θές βοήθεια εδώ είμαστε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, με το πρόγραμμα θα δείς τί συμβαίνει. Το xpadder εξομοιώνει το keyboard/mouse από το χειριστήριο για παιχνίδια που δεν το υποστηρίζουν.

 

Αν το παιχνίδι έχει δικό του deadzone 15% για παράδειγμα και ο αναλογικός σου κεντράρει στο 16%, έχεις πρόβλημα και αν δεν ρυθμίζεται μέσω του παιχνιδιού (να ανεβάσεις το deadzone) δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος, κάτι τέτοιο έψαχνα. Δηλαδή θα του ορίσω το +15% δεξιά ως 0 και είμαι οκ, σωστά?

 

Θα το δω και όταν πάω σπιτι.

 

στο advanced tab στο παιχνιδι δεν εχει τιποτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγινε, θα το ψάξω και θα ενημερώσω (θα δω και το advanced tab). Δεν είμαι σπίτι τώρα, αργά το βράδυ θα δω τι και πως..

 

Aπό το νετ είδα ότι το advanced tab:

 

''Advanced Control Settings

Use the Advanced screen to verify that your controls are set to your preferences. Simply use the device button you have mapped to Steering, Accelerator, Brake or Clutch and you should see the corresponding bar increase. It can also be used as a guide for sensitivity and deadzone settings. Once you are satisfied with these settings, you can either return to the main screen by clicking on Main Menu, or you can view or change your Force Feedback settings by clicking on the Force tab. 
BMW M3 Challenge includes optimized Force Feedback effects for a number of devices. Select specific settings from the basic and specialized effects lists. Basic effects are recommended if your controller isn’t listed in the specialized list.''

 

Μόλις το δοκίμασα εγώ.Δεν βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα εκτός του ότι ο μοχλός είναι πολύ ευαίσθητος στο στρίψιμο.Άν θές κάτι άλλο πές μου.

 

Εσένα μέσα στο μενού (όπως στο βίντεο που έβαλα παραπάνω) είναι στο 0 ετσί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^ δεν νομιζω να βελτιωνεται με update, γιατι ειναι θεμα των ηλεκτρονικων και του συστηματος επαναφορας στο κεντρο (ελατηρια συνηθως)

 

που να δεις κατι κινεζιες με 5 ευρω. Ουτε τα κουμπια δεν πατιουνται καλα καλα. Ειναι οτι πρεπει για να τα χαρισεις σε καποιον που θελεις να ξεκοψει με το gaming

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...