Προς το περιεχόμενο

Creative Audigy SE Front Panel Mod (γύφτος εντίσιον)


frenzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν άλλη μια αποτυχημένη αγορά ήταν η κάρτα του τίτλου, καθώς δεν κάνει τίποτα παραπάνω από την onboard κάρτα - αφού το τσιπ που φοράει δεν είναι το ίδιο με την υπόλοιπη σειρά audigy (όπως μάπα είναι και η extreme audio που φοράει ίδιο τσιπ με αυτήν). Συν τοις άλλοις, ως γνωστόν δεν συνδέεται με το front panel του κουτιού μου αφού οι κύριοι της Creative θεωρούν οτι πρέπει να πετάξω κι άλλα λεφτά στον κουβά τους για να έχω αυτή την απλή εξυπηρέτηση :lol:. Μετά από δοκιμές όμως βρήκα τον τρόπο να έχω τουλάχιστον τα ακουστικά μου συνδεδεμένα μπροστά. Όποιος ενδιαφέρεται εδώ είναι ο οδηγός :-). Αν κάψετε την κάρτα από λάθος σας δεν φταίω εγώ :P.

 

Τα υλικά είναι απλά:

irrec005ur5.jpg

Θερμοσυστελλόμενο καλώδιο, κολλητήρι, ένα bracket θηλυκό (μάχιμουμ 10 οπές-μίνιμουμ 4) που θα βρείτε σε οποιοδήποτε παλιό βίντεο, 3 μεσαίες βελόνες :P, κοφτάκι.

 

Παίρνουμε το bracket και κοιτάμε αν χωράει στο αντίστοιχο της audigy. Αφού σιγουρευτούμε, αφαιρούμε τα καλώδια των οπών εκτός από αυτά που αντιστοιχούν στα pins 1(είναι μαρκαρισμένο στην κάρτα), 2 και 4.

pinoutrb3.jpg irrec006hs8.jpg

 

Μετά κατασκευάζουμε τα πινς που θα συνδέσουμε στο front panel του κουτιού μας. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε βελόνες μπορεί να βρείτε μολεξάκια σε κανένα κατάστημα αλλά τρέχα γύρευε για μένα. Περνάμε τη γυμνή άκρη στη βελόνα τη γυρνάμε 2 στροφές και την κολλάμε με καλάι. Κόβουμε τη βελόνα στον ένα - ενάμισι πόντο και καλύπτουμε την κόλληση με θερμοσυστελλόμενο.

irrec008cj3.jpgirrec009wo0.jpg

Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα 2 πινς και είμαστε έτοιμοι.

 

irrec010gx2.jpg

irrec011ed6.jpg

 

 

Ανοίγουμε το κουτί συνδέουμε την κάρτα, συνδέουμε τα αντίστοιχα πινς στα θηλυκά του front panel μας κι έχουμε ήχο. Για μικρόφωνο αποκλείεται να ασχοληθώ μιας και οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να πετάξω την κάρτα από τα νεύρα μου στη μέση της διαδικασίας. :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...να πεφτουν κολλητηρια πανω στις πλακετες

 

Μόνο τα πινάκια κόλλησα - καμία πλακέτα.

Αν γουστάρεις τέτοια όμως κατέβα δύο πατώματα πιο κάτω εκεί μένουν αυτοί που τα κάνουν :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...