Προς το περιεχόμενο

προβλημα με μητρικη


stevi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσφατα αποφασισε ενας φιλος μου να φτιαξει δικο του υπολογιστη! ετσι του εδωσα εγω καποια εξαρτηματα(αναμεσα σ αυτα και μια μητρικη της asus με σοψκετ 939 και agp θυρα) πηρε και αυτος οτι αλλο ελειπε. οταν χθες πηγαμε να τα συδεσουμε ολα μαζι ολα πηγαιναν μια χαρα. Η μητρικη επαιρνε κανονικα ρευμα ο επεξεργαστης και αυτος δουλευε αλλα οταν συνδεαμε την οθονη ( ειτε στην onboard καρτα γραφικων ειτε βαζοντας την και συνδεοντας στην ati 9250) η οθονη δεν εβγαζε τιποτα! απλως αναβοσβηνε το πρασινο λαμπακι της! τι νομιζετε οτι φταιει?? την οθονη που εχει ο φιλος μου την ειχα εγω πριν 2 μηνες και δουλευε μια χαρα! η μητρικη ειναι περιπου 3 χρονων και εχω να τη χρησιμοποιησω κανα 2 χρονια(την ειχα φυλαγμενη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να συμπληρώσω λίγο τα λόγια του liopyr...

Όταν ανοίγεις το PC , κάνει έναν "Μπίπ!" που σημαίνει ότι Boot-αρε το CPU (επεξεργαστής).

Αν σου κάνει 2 ή 3 "Μπίπ!" (δε θυμάμαι πόσα ακριβώς) , τότε έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου.

Αν σου κάνει απλά το 1 και μοναδικό "Μπίπ!" τότε απλά δοκίμασε να βρεις άλλη μητρική με Socket 939 και AGP , και δοκίμασε πάλι.

Αν δε βγάλεις άκρη με αυτά , πήγαινέ το (σε 1 κομμάτι :P) σε κάποιο υπολογιστάδικο και πες ότι το είχες αγοράσει από αυτούς παλιά και ότι κάποιο πρόβλημα έχει. Κάτι θα μπορούν να κάνουν.

 

@com_hs: μην πετάς μπαρούφες... Πως να αλλάξει PCI?! Οι μητρικές (πλην των SLI :P) έχουν μια AGP/PCI-E. Πως περιμένεις να αλλάξει PCI?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε antonl : εχω συνδεσει ακομα ενα 4αρων που ειναι διπλα στον επεξεργαστη!

φιλε Metroid δεν μπορω να ακουσω τιποτα γιατι μαλλον το ηχειακι της μητρικης δεν ειανι συνδεδεμενο αλλα το θεμα ειναι πως το συνδεω! το ηχειακι αυτο ειναι ενσωματωμενο στη μητρικη και απλως χρειαζετε τροφοδοσια ή κανω κατι αλλο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγάλτε τα όλα και καθαρίστε τα με προσοχή.

Κατόπιν συνδέστε τα όλα και τσεκάρετε δύο φορές ότι δεν έχει ξεχαστεί κάτι ή έχει μπει λάθος.

Συνδέστε το ηχειάκι του κουτιού με τη μητρική (τα μπιπ ακούγονται από το ηχειάκι του κουτιού...συνήθως). Είναι ένα μάτσο καλώδια που βρίσκονται πάντα μαζί(Power Button/LED,Reset,HDD activityLED κλπ).

Κατεβάστε από το ιντερνετ το βιβλιαράκι της μητρικής και δείτε τα μπιπ που θα ακουστούν τι σημαίνουν.

Δοκιμαστέ τα κομμάτια σε άλλον υπολογιστή (μνήμες, δίσκος,CPU,κάρτα γραφικών). Αν δουλεύουν και όλα είναι σωστά συνδεδεμένα, αλλάξτε mobo.

Θέμα bios και κάρτας γραφικών δεν υπάρχει. Και να μην είναι σεταρισμένο στο auto select GFX, θα έπαιζε κάποια από τις 2 σίγουρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...