Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή αρχείου mkv σε avi και σε mpeg2


mtsouklidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα παρακαλούσα πολύ, αν κάποιος γνωρίζει, να με πληροφορήσει, πώς μια ταινία με επέκταση mkv μετατρέπεται σε avi (xvid) και σε mpeg2 προκειμένου να πέζεται σε dvd player.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να κάνουν transcoding (επανακωδικοποίηση ενός ήδη συμπιεσμένου format). Ένα καλό είναι αυτό που παραθέτει ο φίλος ακριβώς από πάνω. Άλλο αξιόλογο είναι το SUPER (από και προς πολλά διαφορετικά formats) και ειδικά για παραγωγή MPEG-2 συμβατών με DVD-Video είναι τα DVD Flick και Avi2Dvd. Όλα αυτά είναι ελεύθερα και δωρεάν διατιθέμενα.

 

 

Το θέμα με την MKV πηγή είναι ότι το MKV container υποστηρίζει διαφόρων ειδών πληροφορίες (όπως υπότιτλοι και chapters), που μπορεί να μην αναγνωρίζονται σωστά από το πρόγραμμα μετατροπής ή να μην υποστηρίζεται η πολύπλεξή τους μέσα στο format-στόχος που έχεις θέσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο πρόγραμμα, το MKVExtractGUI, για να εξαγάγεις από το MKV τις πληροφορίες που θέλεις και να τις χρησιμοποιήσεις εκ νέου, αν και με τον τρόπο που το επιτρέπει το format-στόχος (συνδυασμός στο ίδιο αρχείο ή σε ξεχωριστό).

 

 

Όσοι φίλοι θέλουν μία εισαγωγή στην ορολογία των video formats, μπορούν να ρίξουν μία ματιά στο Wiki άρθρο που ανέβασα πρόσφατα με τίτλο [WIKI]Video playback σε περιβάλλον Windows[/WIKI]...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...