Προς το περιεχόμενο

Δύσκολο πρόβλημα με καινούργιο σύστημα. Βοήθεια γιατί θα τρελαθώ!


CuBiCLe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ATTENTION, LONG POST AHEAD!

 

Καλησπέρα,

 

Όλα τα χριστούγεννα ψώνιζα τα εξαρτήματα του καινούργιου μου υπολογιστή... Η σύνθεση του τελικά είναι αυτή:

 

Abit IP35

Intel Core 2 Duo 6750

Geil Black Dragon 2X1GB DDR2 @ 800 MHz

eVGA 8800GTS 512MB

 

Τα υπόλοιπα είναι λίγοτερο σχετικά, αλλά αν θέλετε να μάθετε θα σας τα πω αργότερα. Έστησα το PC χτες, όλα καλά νόμιζα... Με το που το άνοιξα πρώτη φορά, έκανε το εξής περίεργο: άνοιγαν όλα τα fans και τα leds, κανονικά, αλλά μετά απο μισό δευτερόλεπτο το PC σταματούσε να λειτουργεί. Μετά απο 4-5 δευτερόλεπτα, ξανάρχιζε μόνο του και ξανασταματούσε μετά απο μισό δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχιζόταν επ'αόριστον, μέχρι να αποσυνδέσω το τροφοδοτικό. Ό,τι κι αν έκανα δεν βοήθησε. Μέχρι και την μητρική έβγαλα απο το κουτί, δοκίμασα με διάφορους συνδυασμούς (χωρίς μνήμες, χωρίς επεξεργαστή) οι επιπτώσεις ήταν ίδιες. Μόνο όταν έβγαλα τα 4-pins απο το CPU PWR συνέχισε να λειτουργεί και δεν έκανε αυτόν τον αέναο κύκλο της κόλασεως. Επίσης, προσπάθησα να αλλάξω τροφοδοτικό. Αν και ήταν σχετικά παλιό (μόνο 350 W νομίζω) και έπρεπε να αποσυνδέσω την κάρτα γραφικών για να το δοκιμάσω, τα αποτελέσματα ήταν ίδια.

 

Σήμερα με βαρια καρδιά ξαναπροσπάθησα. Μόνο μητρική, χωρίς τίποτα πάνω, και ρεύμα (με το speaker). Ανάβω. Μάλλον κανονικά πήγε. Βάζω CPU. Είχαμε πρόοδο! Άναβε για περισσότερη ώρα, έκανα κάτι turn off/on μόνο του αλλά φαινόταν μετά απο λίγο να μπαίνει σε μια σταθερή πορεία λειτουργίας. Τα σύνδεσα όλα και κατάφερα να μπω και στα BIOS. Έβγαλα την μπαταρία και έκανα κάποιες δοκιμές μέχρι να τα καταφέρω βέβαια, και με κάποιες δυσλειτουργίες:

 

1. Κάποιες φορές (κυρίως όταν έπαιζα με τις μνήμες το παρατήρησα αυτό) δεν έκανε boot, μόλις το άναβα τα fanakia πήγαιναν στο full και δεν έκανε boot το σύστημα ούτε και έκανε κάποιο μπιπ... Νεκρό. "Τουλάχιστον, δεν αναβόσβηνει", έλεγα απο μέσα μου τότε.

 

2. Δεν μπορώ με τίποτα να λειτουργήσω το PC σε Dual Channel. ¨Οταν βάλω τις δύο μνήμες στα slots του ίδιου χρώματος, to PC δεν κάνει boot και αρχίζει να επαναλαμβάνει ένα μακρύ beep. Αν βάλω μία μνήμη οπουδήποτε (συνήθως) δεν έχει πρόβλημα και πριν έβαλα τα δύο DIMMάκια το ένα στο slot 1 και το δεύτερο στο slot 2 (Dual channel είναι η μνήμες στα slots 1&3 ή 2&4) και λειτούργησε... :rolleyes:

 

3. Κάθε φορά που ανάβει το σύστημα ή κάνει restart, για μερικά δευτερόλεπτα όλα τα φανάκια δουλεύουν στο full, έπειτα ο υπολογιστής φέρεται να κάνει shut down, και μετά απο 4 περίπου δευτερόλεπτα όλα ξανανάβουν και το PC μπαίνει κανονικά στo start up screen και κάνει boot με τα όλα του. Κάθε φορά.

 

Γενικά υπάρχει μια πολύ ανησυχητική αστάθεια με πολύ μεταβαλόμενα προβλήματα. Δεν μπορώ να εντοπίσω ποιό κομμάτι είναι ελλατωματικό, γιατί πολύ φοβάμαι ότι κάτι έχει εργοστασιακό πρόβλημα για να προξενεί όλα αυτά. Τώρα θα δοκιμάσω να βάλω Windows για να δω αν και πώς θα λειτουργούν... Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Ελπίζω να μην έχω χαλασμένο hardware γιατί η αλλαγή του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη: μένω στην Μυτιλήνη και μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων το αγόρασα απο την Αθήνα, απο το Πλαίσιο και απο άλλο μαγαζιά.

 

Τι συμβαίνει; :shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χρειαζεται τουλαχιστον 400αρι με 450αρι τροφοδοτικο

Και να ειναι ποιοτικο , βγαζει τουλαχιστον 20Α συνολικα στα 12v

Αν ειναι 350 watt παρε αλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...