Προς το περιεχόμενο

Επιστημονικά Πεδία... Κρίσιμη απόφαση... :/


Daimon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σας,

 

τώρα που είμαι τρίτη λυκείου και έφτασε καιρός να αρχίσω να ανήσυχο τι ακριβώς θέλω να σπουδάσω (το οποιο να με εκφράζει και να μου αρέσει να κάνω), μου γεννήθηκαν μερικές απορίες και θέλω να τις καλύψω από άτομα που γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμενα ;)

 

Είμαι τεχνολογική κατεύθυνση, και μου αρέσει ιδιαιτερα ο τομέας τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ, σκέφτομαι όταν τελειώσω τι φοίτηση μου στο λύκειο να παο να σπουδάσω κάτι το οποιο να έχει σχέση με πληροφορική άμεσα, όμως το πρόβλημα είναι ότι καθώς έβλεπα στο internet τα επιστημονικά παιδιά, παρατήρησα πως ειδικότητες που θέλω να σπουδάσω (πληροφορική) δε είναι μια...:/ . Τι εννοώ, υπάρχουν πολλά τμήματα τα οποια ασχολούνται με πληροφορική, και όλα έχουν διαφορετική ονομασία. Η ερώτηση μου είναι, έχους άμεση σχέση αυτή μεταξύ τους? Διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους? Πως θα καταλάβω πιο μου ταιριάζει πιο πολύ? Πως μπορώ να καταλάβω, τι δουλειά ακριβώς θα κάνω άμα τελειώσω το συγκεκριμένο τμήμα? Το ότι υπάρχουν ακριβώς τα ίδια τμήματα σε περισσότερο από ένα πανεπιστήμιο στη ελλάδα, αυτό σημαίνει πως είναι ακριβώς τα ίδια? αν ναι τότε γιατί το καθένα θέλει διαφορετικό ποσο μορίων?

 

Πια πολύ πιστεύετε πως είναι η καλύτερη για έναν φοιτητή (ποίες έχουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια, και ποίες είναι πιο κοντά για έναν φοιτητή ο οποιος θα περάσει καλά)?

 

Aραγε, είναι η πληροφορική το επάγγλεμα του μέλλοντος? θα έχει μεγάλη ζήτηση?

 

Αυτά προς το παρόν, άμα θυμηθώ τίποτα παραπάνω, θα το γράψω σε ένα νέο post.

 

Ευχάριστο εκ τον προτερων ;)

 

 

 

**Οποιος γνωρίζει έστω και κάτι από τις απορίες μου, ας μου απάντηση παρακαλώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πληροφορική δεν είναι το επάγγελμα αλλά ο τομέας του μέλλοντος και του παρόντος. Δηλαδή από μηχανικός έως προγραμματιστής καλά είσαι.

Δικιά μου συμβουλή, κάνε κάτι που θα χεις πραγματικά ενδιαφέρον ακόμα κι αν αυτό βάλει στην άκρη το "προσοδοφόρο" επάγγελμα που όμως το κάνεις αγγαρεία. Καλύτερα σφιγμένος οικονομικά και να ανοίγεις τους ορίζοντες σου παίρνοντας χαρά από αυτό που κάνεις, παρά ψιλοβολεμένος αλλα ουσιαστικά ρουτίνα, αγανάκτηση και απογοήτευση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα τελειωνω το τμημα πληροφορικης του ΑΠΘ.. Όλα τα τμηματα πληροφορικης δεν ειναι ιδια.. Δλδ καποια εχουν λιγοτερα μαθηματα, καποια περισσοτερα κ επισης το κυριοτερο ειναι το πανεπιστημιο στο οποιο ανηκουν. Αλλο ειναι να τελειωσεις πληροφορικη στο αριστοτελειο και αλλο στα γιαννενα (στον ιδιωτικο τομεα νομιζω οτι μετρανε διαφορετικα, αλλο κυρος το καθε πανεπιστημιο). Πρακτικα δεν ξερω ποσο μεγαλες εινα οι διαφορες τους αν κ νομιζω οτι ειναι μικρες.

Αλλα τμηματα όπως το πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων στην Αθηνα εχει λογικα περισσοτερα μαθηματα που αφορουν τις τηλεπικοινωνιες απ'οτι φαινεται.. Άλλα τμηματα θα επικεντρωνονται σε άλλο τομεα.. Για παραδειγμα το τμημα εφαρμοσμενης πληροφορικης στο πανεπιστημιο μακεδονιας δινει μεγαλη εμφαση στα οικονομικα.. Το ιδιο μαλλον συμβαινει και με το τμημα πληροφορικης του οικονομικου πανεπιστημιου αθηνων.. Όποτε πρεπει να διαλεξεις με βαση το τι σου αρεσει περισσοτερο..

 

Όσο για τον αριθμο των μοριων η ερωτηση σου ειναι λιγο.. καπως. Καθε τμημα εχει τον δικο του αριθμο μοριων. Ασχετα με τον τιτλο του. Αν καποιο εχει μεγαλυτερο αριθμο μοριων σημαινει οτι ειχε μεγαλυτερη ζητηση απο καλους μαθητες κ συνεπως ΙΣΩΣ θα επρεπε να θεωρηθει καλυτερο (αν μιλαμε για το ιδιο αντικειμενο).

 

Αν η πληροφορικη ειναι επαγγελμα του μελλοντος δεν μπορω να σου το πω με σιγουρια.. Δλδ αν περιμενεις απλα με το πτυχιο της σχολης σου και χωρις να ασχοληθεις κ αλλες πολλες ωρες με ενα αντικειμενο μονος σου, μην περιμενεις να εχεις ευκολη επαγγελματικη αποκατασταση.. Προσωπικα πιστευω οτι ενα μεταπτυχιακο ειναι πλεον απαραιτητο..

 

Αυτα απο μενα.. Ελπιζω να βοηθησα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πληροφορική ήταν το επαγγελμά του μέλλοντος. Από εδώ και πέρα θα παραμείνει στο προσκήνιο αλλά για μένα τα επόμενα μεγάλα breakthroughs θα έρθουν από bioengineering μεριά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχάριστο για τα REPLY,

 

αυτό που θα ήθελα να μάθω, είναι πως μπορώ να πληροφορηθώ πιο τμήμα ασχολείται με τι,τι εννοώ? επειδή υπάρχουν παρα πολλά τμήματα που εχουν τον ορο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ, αλλα δε ξέρω με τι ασχολείται ακριβώς και τι επάγγελμα μπορείς να ακουλουθισεις παίρνοντας αυτό το πτυχίο, θα ήθελα άμα γνωρίζει κανεις, να μου δόση κανένα LINK για να κάτσω να διαβάσω να καταλάβω τι γίνετε.

 

** sorry άμα η ερώτησης είναι λίγο κουφές η δυσνόητες, αλλα νέος είμαι και ψάχνομαι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...