Προς το περιεχόμενο

Νέες έρευνες Ε.Ε. κατά Microsoft


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγο καιρό μετά την πρώτη της νίκη έναντι της Microsoft άρχισε έναν δεύτερο γύρο διαμαρτυριών κατά του αμερικανικού κολοσσού. Αναλυτικότερα οι ρυθμιστές της E.E. δήλωσαν ότι προώθησαν μία σειρά νέων ερευνών σχετικά με τις στρατηγικές που ακολουθεί η Microsoft, γεγονός που προκάλεσε εκ νέου τη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Αυτή τη στιγμή η Ε.Ε. έχει εστιάσει την προσοχή της σε δύο βασικά θέματα: το Web browser του διαδικτύου και το Office, την πιο κερδοφόρα λογισμική μονάδα της Microsoft. Συγκεκριμένα η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο εάν η τεχνολογική εταιρεία βλάπτει τους υπόλοιπους πωλητές εναλλακτικών τύπων browser, συμπεριλαμβανομένου του Internet Explorer, με το διφορούμενο λειτουργικό της σύστημα.

 

Οι διαμαρτυρίες προέκυψαν από την νορβηγική Opera Software ASA, η οποία τον περασμένο μήνα κατηγόρησε την Microsoft. Την ίδια στιγμή μία ομάδα τεχνολογικών εταιρειών καθοδηγούμενη από την International Business Machines Corp. έχει επίσης αναγκάσει την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. να διεξαγάγει έρευνα κατά της αμερικανικής εταιρείας. Από την πλευρά της η Microsoft υποστηρίζει ότι δεσμεύεται να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...