Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows root


dimpapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα φίλοι, λοιπόν έκανα κάποια βλακεία και διέγραψα- κατέστρεψα (δεν ξέρω ακριβώς πως) ένα αρχείο που δεν δύναται να ξεκινήσουν τα Win (XP pro SP2) χωρίς αυτό.

Θα σας πω ακριβώς τι μήνυμα εμφανίζεται στην μαύρη οθόνη στην οποία παραμένει (κολάει):

 

΄΄Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση των Windows επειδή το παρακάτω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμένο : <Windows root>\system32\ntoskrnl.exe

Εγκαταστήστε πάλι ένα αντίγραφο του παραπάνω αρχείου.΄΄

 

Το μεγαλύτερο, κατ΄εμέ, προβλημα είναι οτι δεν κάνει εκκίνηση απο το CD ROM. Να σας ενημερώσω ότι απο BIOS είναι ρυθμισμένο Βοοt απο CD ROM και απο πουθενά αλλού.

 

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και αναμένω την πολύτιμη βοήθεια σας.

 

Ευχαρηστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν ΟΝΤΩΣ διέγραψες κάτι(είσαι σίγουρος δηλαδή γι αυτό)-ή απλά ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι το έκανες,επειδή "έτσι λεει το μήνυμα"-πάντως αν ΔΕΝ εκανες κάποια κίνηση για διαγραφή,φοβάμαι μήπως ο δίσκος σου έχει πρόβλημα-ίσως μεγάλο μάλιστα..

Γιατί αν θυμάμαι καλά το ntoskrnl.exe δεν είναι καθόλου "αστείο" αρχείο....Θέλω να πω,ότι ίσως ο δισκος (στην καλύτερη) ΚΑΠΟΥ έχει πρόβλημα και "xτυπήσανε" τα windows...

Όπως και να 'χει,νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι χρήση της recovery console ,από το cd των Win(να μπεις δηλαδη εκει που λέι "R for recovery",και από γραμμή εντολών να γράψεις το όνομα του partition που έχει τα windows -ας πούμε ότι έχεις ενα και μόνο partition,οπότε αυτό θα είναι το C- όπως πχ c: chkdsk /r για να κάνει φουλ scandisk..Κι αν είσαι τυχερός,ούτε ο δίσκος θα έχει ζημιά(όχι σοβαρή τουλάχιστον),και τα win θα ξεκινήσουν κανονικά μετά..(αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις και συνδέοντας τον δίσκο σε κάποιο άλλο pc-φίλου για παράδειγμα-μέσα από windows και δεν θα χρειαστείς καν να μπεις απ το cd...

Τώρα όσο για το πρόβλημα με το cd,το έχεις ξαναχρησιμοποιήσει;Υπάρχει περίπτωση να είναι "ταλαιπωρημένο";Αν ναι,ίσως δεν στο διαβάζει..(δικίμασέ το σε άλλο pc για να ΜΗΝ πεδεύεσαι..)

Αν πάλι ΔΕΝ είναι "χαρακωμένο",δοκίμασε απλά να το καθαρίσεις ΚΑΛΑ μ' ενα ΜΑΛΑΚΟ πανί,αφήνοντας χνώτο πάνω του(ουκ ολίγες φορές μου έχει τύχει μ' ενα καθαρισμό σε κάποιο σημείο-έστω μικρό-που φαίνεται ότι έχει μαζέψει 1 "επίμονη βρωμια",να διαβαστεί μετά κανονικά..

Τέλος,δοκίμασε να αποσυνδέσεις ΑΛΛΗ συσκευή που μπορεί να είναι συνδεδεμένη με το drive που δοκίμασες,βάλε σ' αυτήν την ΑΚΡΗ του καλωδίου,και το jumper στο master (αποσύνδεσε και πιθανό 2ο drive,δλδ άλλο cd/dvd που μπορεί να έχεις,έστω σε "άλλο καλώδιο"..Με λίγα λόγια,το drive που θα έχει να είναι ΜΟΝΟ του,και ΧΩΡΙΣ αλλο drive στο μηχάνημα...

 

*2 ακόμα πράγματα:δώσε προσοχή στο scandisk αν το καταφέρεις να το τρέξεις,ΜΗΠΩΣ σε κάποιο σημείο "κολλάει " "υπερβολικά"(αυτό θα σημαινει ότι ΑΚΟΜΑ και τα windows να σώσεις,ο δίσκος ΕΧΕΙ πρόβλημα και θα το ξαναβρεις μπροστά σου σύντομα..Οπότε κάνε τα back up σου..)Και αν με το scandisk ΔΕΝ ανοιξουν τα windows,δοκίμασε ΠΑΛΙ με το cd,όταν σου δώσει επιλογή "R" ή εγκατάσταση των windows,να διαλέξεις το 2ο,και να δοκιμάσεις να κάνεις repair(είναι η αμέσως επόμενη-λογικά-επιλογή που θα σου δώσει μετά την επιλογή "εγκατάσταση",και ίσως σου δουλέψει...Βασικά,αυτό που θα κάνει είναι να "ξαναπεράσει" τα windows,και οι ρυθμίσεις σου πάνω-κάτω θα μείνουν,αλλά μην την πολυβασίζεσαι αυτήν την διαδικασία να διαρκεσει(μπορεί να δεις ότι κάποια προγράμματα δεν λειτουργουν σωστά),κι οταν(αν) ανοιξουν μ αυτον τον τροπο τα win,κάνε back up,και μετά,όποτε νομίσεις,αργά ή γρήγορα,ένα (full) format και καινούρια windows...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασα να ππροσθέσω οτι είμαι αρκετά αρχάριος για τέτοιου είδους διαδικασίες.

 

Επισής παρέλλειψα να πώ οτι, πήγα να διαγράψω διπλά αρχεία με ένα, τελικά, πολύ χαζό πρόγραμμα και δεν υπολόγησα τι θα γινόταν έπειτα. Η κίνησή μου ήταν απερίσκεπτη και δε συγκράτησα ούτε το όνομα της εφαρμογής.

 

Το DVD των Win είναι καθαρότατο έως άθικτο. Θα προσπαθ'ησω να κάνω κάτι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες σου και βλέπουμε τι κάνουμε μετά.

 

ευχαριστώ για την αναταπόκριση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ntoskrnl.exe μπορει να χαλάσει ή να μην δουλευει αν το εχεις αντικαταστήσει με ενα πειραγμένο (για να αλλαξεις την boot image, την οθονη που δειχνει οταν φορτώνουν, των windows με μιά "καλύτερη" ).

και μετα απ αυτη την αλλαγη, περάσεις απο πάνω κανενα service pack το οποιο θα εχει προβλημα γιατι δεν βρισκει το original ntoskrnl.exe.

 

---------------

 

επισης, μπορει το ntoskrnl να μην εχει παθει τιποτα, αλλα ο bootloader να το ψάχνει σε λαθος μέρος.

δηλ. βρισκεται κανονικά στο <Windows root>\system32\ntoskrnl.exe

αλλα ο bootloader θεωρεί <Windows root> = C:\WINDOWS ενώ στην πραγματικότητα ειναι D:\WINDOWS, (και το αντίστροφο).

 

αυτο μπορει να συμβει αν ενα πρόγραμμα χάλασε το boot.ini

ή εβγαλες ή έβαλες ή αλλαξες θεση σε καποιο δίσκο, ή πειραξες την προταιρεοτητα δισκων απο το bios, ή εγινε bios reset και γυρισε σε παλιες ρυθμίσεις.

αρα θελει πειραγμα το αρχειο boot.ini ή τα καλωδια ή το bios.

 

--------------------------

το cd πρεπει να εισαι σιγουρος οτι ειναι bootable και χωρις χαρακιές σε καποιο κρίσιμο σημείο. Μονο σε αλλο pc θα σιγουρευτεις.

 

αν ολα αποτυχουν, βγαζεις το δισκο, τον συνδεεις ως δευτερεύοντα δισκο σε αλλο pc και αντιγράφεις το ntoskrnl.exe απο τo cd ή τα win του άλλου (πρέπει και το αλλο pc να έχει την ιδια έκδοση και γλωσσα windows με σενα. πχ PRO SP2 Greek)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...