Προς το περιεχόμενο

SUSE 10.3 Vs Ubuntu


doken1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους!!Επειδη ειμαι τελειως μα τελειως ασχετος και τωρα ξεκιναω να μαθαινω και να ασχολουμαι με τα linux θα ηθελα αν καποιος νιωθει γενικως να μου εξηγησει καταρχην ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ Suse και Ubuntu?

Θελω να ασχοληθω με εφαρμογες πανω σε wifi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με απλα λογια, καμια σχεση το ενα με το αλλο!

Θα πω οτι νομιζω βασικοτερο στην επιλογη μιας διανομης και κρινεις μονος σου.

 

Το ubuntu ειναι μια debian-based διανομη, και σαν debian-based εχει το apt+deb συστημα διαχειρησης πακετων και σαν default περιβαλλον εργασιας το gnome. Ανανεωνεται καθε 6 μηνες περιλαμβανοντας οτι καινοτομιες υπαρχουν στο χωρο του linux. Καθε 18 μηνες βγαινει μια πιο διεξοδικα ελεγμενη εκδοση του που δεν εχει και πολλες καινοτομιες πανω της αλλα ειναι σταθερη και χωρις προβληματα. Επισης το ubuntu, θεωρειται η πλεον newbie-friendly διανομη για να μπει καποιος στα νερα του linux.

 

To opensuse ειναι slackware-based διανομη, και σαν slackware-based εχει το yast+rpm συστημα διαχειρησης πακετων και σαν default περιβαλλον εργασιας το kde. Αυτα ξερω μονο, οποτε κανω στην ακρη και αφηνω να μιλησει καποιος που ξερει.

 

Αφου θα ασχοληθεις με wifi φροντησε να εχεις τον τελευταιο πυρηνα του linux. O πυρηνας ειναι ο "πρωταγωνιστης" σε μια διανομη, ολα τα αλλα ειναι απλως "ηθοποιοι" που συμπληρωνουν το "καστ" για να παιχτει η "ταινια".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...