Προς το περιεχόμενο

Last.fm : Το μεγαλύτερο jukebox του Internet


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από σήμερα οι επισκέπτες του Last.fm, της μεγαλύτερης μουσικής κοινωνικής πλατφόρμας στο κόσμο, μπορούν να ακούσουν τα πλήρη κομμάτια και άλμπουμ που τους ενδιαφέρουν χωρίς το περιορισμό των 30 δευτερολέπτων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Ο Last.fm είναι από τις υπηρεσίες που ξεχωρίζουν στην Web 2.0 εποχή του Internet αφού δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να διαμορφώσουν το δικό τους ραδιοσταθμό με τα αγαπημένα τους κομμάτια ενώ ανα πάσα στιγμή το κάθε μέλος μπορεί να δει τα αντίστοιχα αγαπημένα κομμάτια των φίλων του και να τους προτείνει τα δικά του. Οι γειτονιές που δημιουργούνται μέσα στο last.fm κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα την ακρόαση της μουσικής καθώς και την ανακάλυψη νέων συγκροτημάτων, τραγουδιστών και κομματιών για τα οποία δεν γνωρίζατε απολύτως τίποτα πριν.

 

Μάλιστα η πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα του last.fm είναι η δημιουργία αυτόματα του προσωπικού σας ραδιοσταθμού που μεταδίδει κομμάτια "του γούστου σας" στηριζόμενο στη λίστα των αγαπημένων σας κομματιών και τραγουδιστών και στην αντιστοίχιση παρόμοιου ύφους που έχουν δηλώσει άλλα μέλη από πριν.

 

Η σημερινή κίνηση του Last.fm είναι μια επανάσταση που πολύ πιθανόν να φέρει αλλαγές και σε υπηρεσίες πώλησης μουσικής όπως το iTunes, αφού για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ακρόασης συγκεκριμένου κομματιού η άλμπουμ που θα έχετε αναζητήσει. Φυσικά δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεταφόρτωση του τραγουδιού στο δίσκο σας αλλά μόνο η ακρόαση του για τρεις φορές στη δοκιμαστική αυτή περίοδο ενώ στη πλήρη λειτουργία της υπηρεσίας, δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός.

 

Με την υποστήριξη των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών όπως η EMI, Sony BMG, Universal, Warner καθώς και χιλιάδων ανεξάρτητων καλλιτεχνών, o Last.fm πρωτοπορεί και στην διάδοση της μουσικής νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων αφού δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να ανεβάσει τα τραγούδια του στην υπηρεσία. Μάλιστα η υπηρεσία αναλαμβάνει να πληρώσει απευθείας τους νέους μουσικούς κάθε φορά που μεταδίδεται το τραγούδι τους σε άλλα μέλη.

 

Οι νέες δυνατότητες του Last.fm είναι διαθέσιμες για αρχή μόνο στην Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Με μια μικρή προσπάθεια πάντως είναι πολύ εύκολο και στους Έλληνες χρήστες να χρησιμοποιήσουν πλήρως την υπηρεσία. Υπενθυμίζουμε ότι η γειτονιά του Insomnia είναι πάντα εκεί και σας περιμένει.

 

Link.png Site: Last.fm

Link.png Site: Ανακοίνωση Last.fm

Link.png Site: Σχετικό θέμα στο forum

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Ενα μικρό κόλπο που βρήκα για να "ξεγελάσετε" το site και να νομίζει ότι συνδέεστε από Αμερική είναι με τη χρήση του προγράμματος HotSpot Shield από εδώ

 

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν και εμφανίζει διαφημίσεις στον browser σας όση ώρα "τρέχει".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως EMI και Sony και βιντεο ανεβασμένα στο youtube? Καλά τις μυνήσεις στο youtube ποιος τις είχε κάνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως ειμαι ο μονος εδω μεσα που τον εχω στην υπογραφη μου? :P

Ο Last fm εχει την δυνατοτητα κιολας οποιο τραγουδι ακους στο winamp να συνδεεται στο Ιντερνετ στην database του Last fm και να σου δειχνει πιο τραγουδι ακους καθως κ διαφορες πληροφοριες για τον καλλιτεχνη, αλλα κομματια του κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...