Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για excel


Polychromo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

έχω 2 προβλήματα στο excel, νομίζω εύκολα για τους πιο γνώστες του θέματος...

Α) θέλω να μορφοποιήσω μια σειρά δεδομένων αποτελούμενη απο 10 περίπου τιμές ως εξής: την μικρότερη τιμή με πράσινα γράμματα, το πρόβλημα όμως που αντιμετοπίζω είναι οτι ανάμεσα στις τιμές αυτές βρίσκονται αρκετά μηδενικά τα οποία φυσικά δεν θέλω να ληφθούν υπ' οψιν. Οι τιμές έρχονται απο συνδέσεις σε άλλα φύλλα εργασίας.

 

Β) με ποιά συνάρτηση θα μπορούσα να γράψω μια τιμή στο Α1 του φύλλου1 και στο Α2 του ίδιου φύλλου να πάρω ως αποτέλεσμα την τιμή της 2ης στήλης στην ίδια γραμμή που υπάρχει ο αριθμός "Α1" άλλου φύλλου όμως... Ελπίζω να έγινα κατανοητός.... Χρησιμοποιώ office XP κ ευχαριστώ για την βοήθεια σας. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εννοειται μετα οτι στο μορφοποιηση υπο ορους, θα βαλεις τιμη ιση με το κελι που εμφανιζει την παραπανω συναρτηση.

 

αν χρειαστεις κατι διαφορετικο, πες το , γιατι οι αρνητικοι γινονται καπως αλλιως αλλα δεν θυμαμαι τωρα, να το κοιταξω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε smerlio κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τιμές εχω μόνο θετικές αλλά με κάτι τελευταίες διορθώσεις στο βιβλίο τώρα αντί για μηδενικές εχω αρκετά κελιά με περιεχόμενο #Δ/Υ. Δοκίμασα διάφορους τρόπους με την συνάρτηση small αλλά ως αποτέλεσμα παίρνω πάντα το #Δ/Υ. Εγώ αυτο που προσπαθώ είναι να πάρω την μικρότερη τιμή ανα γραμμή, αν αυτο βοηθάει. Κ πάλι ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στειλε με μαιλ ενα αρχειο excel αν θελεις, στο smerliao παπακι pathfinder τελεια gr, με τα δεομενα σου και που θες να βγαινει το αποτελεσμα. οσο για το ΔΥ, μαλλον εσβησες γραμμες ή στηλες δεδομενων απο τα φυλλα που τραβαει στοιχεια και τωρα δεν σου βγαζει αποτελεσματα. παντως η small σε μενα δουλευει , για δεδομενα σε στηλη, α1:α10. αντιστοιχα και σε γραμμη.

 

η small δεν θα σου δουλειει τωρα, γιατι η countif εξεταζει τα μηδενικα, που εχεις και μετα στελνεται η αμεσως πιο μιξκροτερη τιμη. αρα, με το Δ/Υ, δεν μετραει σωστα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...