Προς το περιεχόμενο

Βλέπουν οι άλλοι τις σελίδες που επισκέπτομαι?


johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Σε ένα δίκτυο όπου έχουμε δικτυακό ADSL internet μέσω κάποιου router, μπορεί κάποιος να δει τί σελίδες επισκέπτομαι (όχι φυσικά με το να καθίσει στον υπολογιστή μου); Κάποιος άλλος τρόπος υπάρχει;

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση διαχείρισης στον router μπορεί να δει ακριβώς τι κάνεις (όχι μόνο ποιες σελίδες επισκέπτεσαι αλλά και το περιεχόμενο, π.χ. τους κωδικούς σου, όπου δεν χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση) δρομολογώντας την κίνηση από κάποιο δικό του PC το οποίο να την καταγράφει, ολόκληρη ή τα σημεία που τον ενδιαφέρουν. Ακόμη και να μην έχει πρόσβαση στον router, υπάρχουν τεχνικές (π.χ. Arp Poisoning) που μπορεί να του το επιτρέψουν, αλλά με πολύ μικρότερο βαθμό αξιοπιστίας από ότι αν έχει έλεγχο στον router.

 

Κανονικά θα πρέπει να έχει μια βασική κατανόηση των σχετικών πρωτοκόλλων (Ethernet, TCP/IP) για να το κάνει, αλλά ίσως να υπάρχουν κάποια πολύ abstract εργαλεία που να του το επιτρέπουν χωρίς να την έχει.

 

Η λύση είναι να θεωρήσεις το δίκτυο μη έμπιστο (untrusted) και να φροντίζεις όλα τα ευαίσθητα δεδομένα που ανταλάζεις να είναι κρυπτογραφημένα, όμως για να το κάνεις αυτό σε υπηρεσίες που δεν υποστηρίζουν κρυπτογράφηση, όπως ένα τυπικό web site που σερβίρεται απευθείας με HTTP, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε κάποιο άλλο απομακρυσμένο μηχάνημα το οποίο μέσα από ένα κρυπτογραφημένο tunnel να χρησιμοποιείς σαν proxy. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι μέσω κάποιας ολοκληρομένης εφαρμογής VPN, όπως το OpenVPN.

 

ΥΣ. Υπάρχουν και κάποιες υπηρεσίες ανωνυμίας διαθέσιμες σε όλους, όπως το TOR, όμως δε ξέρω αν θα πρέπει να τις εμπιστευτείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...