Προς το περιεχόμενο

ppp over atm vs ppp over ethernet


localy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η διαφορά βρίσκεται στο πώς περιγράφονται τα δεδομένα κατά τη μεταφορά τους ανάμεσα στο xDSL Modem και τo dslam του ISP, στο επίπεδο αμέσως χαμηλότερα από το IP (μόλις όταν τα ηλεκτρικά σήματα αρχίζουν να έχουν νόημα): στο DataLink layer του OSI model. Με το PPPoA τα PPP πακέτα γίνονται encapsulated απευθείας σε ATM cells ενώ με το PPPoE πρώτα περικλείονται από έναν PPPoE header προκειμένου να μπορούν να περάσουν ακέραια από ένα ethernet δίκτυο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε μηχάνημα του δικτύου να σχηματίσει απευθείας PPP link με τον ISP.

 

Δεν έχεις κανένα λόγο να χρησιμοποιήσεις PPPoE αν σου αρκεί να συνδέεσαι στο Internet απευθείας από τον DSL Router. Έχει νόημα μόνο αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο μηχάνημα του δικτύου (π.χ. ένα PC) σαν router προκειμένου να έχεις καλύτερο έλεγχο πάνω στο traffic -ή τέλος πάντων για οποιοδήποτε λόγο να το συνδέσεις απευθείας στο Internet.

 

Διαφορά στην αξιοπιστία δεν υπάρχει, απλά με το PPPoA θα έχεις λίγο λιγότερο overhead (8bytes / πακέτο, τυπικά γύρω στο ~0,58%). Λόγω του πρόσθετου header, σε setups με PPPoE θέλει προσοχή για να μη φύγουν πακέτα μεγαλύτερα από 1500bytes, καθώς τόσο είναι το μέγιστο MTU που προβλέπει το Ethernet, όμως πιστεύω όλοι οι embedded routers θα το φροντίσουν αυτόματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και με πιο απλα λογια το mtu σε pppoe ειναι 1492 ενω σε pppoa ειναι 1500.το pppoe παιζει συνηθως με llc και τα dslam τον isp πχ forthnet παιζουν με pppoe ενω το pppoa παιζει με vx-mux η σκετο vx και πιο πολυ ισχυει για τα dslam του οτε.βεβεα σε ολες τις περιπτωσεις ακομα και να βαλεις το αναποδο απο αυτο που παιζει ο provider παλι 8α παιξεις ΣΥΝΗΘΩΣ απλα 8α χασεις σε ταχυτητα και επιβαρυνεις και λιγο το dslam λογω οτι 8α κανει αλλαγη τα πακετα σου σε αυτο που πρεπει να παιζες κανονικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστο πολυ και τους δυο σας.

 

στο ιντερνετ βεβεα θα βρεις παρα πολλα info.τωρα ποσο κατανοητα ειναι αυτο ειναι αλλο θεμα.αυτα ηταν επι τροχαδην.πολλοι πχ βαζουν pppoe με vc και παιζει παλι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...