Προς το περιεχόμενο

-3 PC ΣΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...


blackvelvet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά, παιδιά. Έκανα αυτό το θέμα μήπως και με βοηθήσετε, γιατί ειλικρινά, έχω σηκώσει ψηλά τα χέρια….

Ας είναι. Θα σας γράψω τις ερωτήσεις μου, μιας και διαισθάνομαι ότι είστε έμπειροι εν αντιθέσει με μένα. Λοιπόν:

Θα συνδέσω στο σπίτι 3 pc desktop Δεν επιτρέπονται καλώδια.. Άρα ασύρματα. Θα βάλω πρώτη φορά adsl πάνω σε pstn.Θα είναι τα 4 Mbps του Οτε. Το ένα pc θα το χειρίζομαι εγώ και θα είναι για light καταστάσεις.(Δηλ.σερφάρισμα, εφημερίδες, κανα βιντεάκι και για κατέβασμα light έξυπνων προγραμμάτων πχ AdbeRdr80_el_GR κλπ.).Τα άλλα δυο όμως θα χρησιμοποιούνται κάθε Σ /Κυριακο, κάποιες ώρες για on line gaming από τα πιτσιρίκια. Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι κάποια στιγμή θα πέφτουμε και οι τρεις μαζί και με τα μούτρα.

Οι ερωτησεις –απορίες μου τώρα είναι:

1) Το μόντεμ που θα αγοράσω πρέπει να είναι και modem και router, δύο σε ένα δηλαδή ή αρκεί να είναι σκέτο router?(οι απαντήσεις είναι διάφορες αλλά πιστέψτε με, δεν έχω διαβάσει ακόμα ξεκάθαρη.).

2) Θα πρέπει να μοιράσω τις ταχύτητες; Δηλαδή 4Mbps δια τους τρεις μας; Ή θα πρέπει να έχω εγώ λιγότερη ταχύτητα και οι πιτσιρικάδες μεγαλύτερη; Πως μπορεί ναγίνει αυτό; Είναι εύκολο; Άμα δεν παίζουν αυτά, θα μπορώ εγώ τις άλλες μέρες να κρατάω την 4άρα για μένα; Είναι απλή η ρύθμιση?

3) Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα αγοράσω ένα μηχανάκι και τρείς ασύρματες κάρτες δικτύου. Θα προσπαθήσω να είναι ίδιας μάρκας. Πρέπει να είναι ντε και καλά στο n ή και το g με καλύπτει; Αν δηλαδή μελλοντικά βάλω 24Mbpς;

4) Είναι επίσης δεδομένο ότι για ασφάλεια θα πρέπει να έχει και WPA2.(κάτι έμαθα και εγώ διαβάζοντάς σας).Θα πρέπει όμως να κάνω στο μηχανάκι ένα σωρό από τις ρυθμίσεις που κάποιοι άλλοι αναφέρονται πχ κάτι για Qos κάτι για bandwidth (σωστά τόγραψα??).Δεν θα χρησιμοποιηθεί, ας πούμε, για να κατεβάζω ολόκληρα παιγνίδια ή ολόκληρες ταινίες.

5) Το ένα μηχανάκι το δικό μου είναι παλιό IntelCeleron 880 MHz με 256 mb η ram. Τα άλλα 2 pc είναι καινούργια. Το δικό μου θα αντέξει μια σοβαρή ασύρματη κάρτα δικτύου?? ή την έβαψα???

6)Και τέλος γιατι σίγουρα κούρασα έχετε κάτι να μου προτείνεται είτε ξεχωριστά κομμάτια είτε πακετάκι ώστε όλα να δουλεύουν σωστά και να μην έχουμε συνέχεια αποσυνδέσεις κλπ.Κάτι δηλαδή να αντέχει στα 4 mbps και μελοντικά 24 Mbps του ΟΤΕ???Δεν είμαστε για τέτοια με δυο πιτσιρικάδες να ουρλιάζουν (τίποτα δεν δουλεύει σωστά εδώ μέσαααα….κλπ)

Αν κούρασα συγγνώμη αλλά πουθενά δεν θα βρω απαντήσεις…Αυτά και προκαταβολικά ευχαριστώ.

Με τιμή

Νίκος Βαλσαμίδης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειτε 8α παρεις ενα adsl ρουτερ και 8α τον ριξεις πανω σε ενα ασυρματο ρουτερ σκετο ρουτερ η 8α παρεις απο την αρχη ενα ασυρματο

ρουτερ.σκετο μοντεμ δεν παιρνεις διοτι ειναι μονο για ενα pc.την ταχυτητα μπορεις να την μοιρασεις με προγραμμα σε

κα8ε pc διοτι να παρεις ρουτερ που να κανει αυτο α.ειναι ακριβα και σε φτηνα νομιζω οτι μονο το zyxel 660hw το κανει.

οι πιτσιρικαδες μεγαλυτερη υποχρεωτικα για να μην lagaroun στα παιχνιδια.αμα δεν παιζουν περνεις εσυ oλο το bandwidth.

δεν 8ελει ρυθμιση το παιρνεις εσυ αυτοματα.

και το g σε καλυπτει απλα το n ειναι πιο γρηγορο και μεγαλυτερη εμβελεια απο την αλλη ειναι ακομα draft n.ειναι πιο ακριβα τα

n και 8α πρεπει να παρεις και ρουτερ που να ειναι n.

το qos το ρυθμιζεις για να παιζει πιο στρωτα ολη η υπο8εση αλλα σιγουρα 8α ειναι καλυτερο να υπαρχει και net limiter σε κα8ε pc

ωστε ο ενας να μην γονατιζει τους αλλους.στο απλο qos ρυθμιζεις priorities.

το wpa2 και wpa ειναι πος 8α κλειδωσεις το ασυρματο.ειναι τα καλυτερα κλειδωματα.οταν πας να συνδεθεις πρωτη φορα

απλα 8α σε ρωτησει το pass που 8α βαλεις.για απλο surfing 8α ειναι μια χαρα.τωρα βεβεα αλλα 256 μνημη δεν 8α του κανουν κακο.

σε πρωτοκολλο n ειχα δει ενα netgear και μου φανηκε αξιολογο και πιο καλο απο ενα belking.τωρα απο την αλλη μπορεις να παρεις

και ενα στα8ερο ρουτερ px σιεμενς και να το βαλεις πανω σε ενα wireless σκετο router το οποιο 8α το μοιραζει.

βεβεα το καλωδιο παραμενει η καλυτερη λυση καλως η κακως και πολυ πιο φτηνη διοτι δεν μπλεκεις με καρτες ασυρματες δεν περνεις ρισκο.απλα ενα ρουτερ και ενα 100 switch και εισαι μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή φίλε μου καλέ, αν κατάλαβα καλά έχουμε και λέμε ( διορθώσεμε αν κάτι λέω λάθος).

1.Αγοράζω ένα σοβαρό wireless router και τρεις ασύρματες κάρτες. Σωστά;

2. Να είναι g γιατί το n και εγώ καταλαβαίνω ότι είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο και ακριβό ενώ και ένα καλό router g με καλύπτει απόλυτα .Σωστά;

3. Δηλαδή με 512MB ram θαμαι ok. Σωστά;

4. Το net limiter είναι πρόγραμμα και το εγκαθιστώ και στα τρία pc ή είναι δυνατότητα του router?

Θα μου προτείνεις τώρα και κάτι καλό; Να σου πω ότι διαθέτω για router και κάρτες γύρω στα 230 ευρώ.

Υ.Γ Το ξέρω και γώ ότι τα καλώδια είναι η καλύτερη λύση αλλά δεν γίνεται με τίποτα. Σε ευχαριστώ

Με τιμή

Νίκος Βαλσαμίδης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ν 8a παιξει και σε g βεβεα.

λεω 512 οχι μονο για το ιντερνετ αλλα γενικως σε ενα μηχανημα ειναι κριμα να μην εχεις 512 με τοσο φτηνες τιμες.οσα pc εχω δει με 256 ενα antivirus να βαλεις πανω σουρνεται.το νετ λιμιτερ ναι ειναι προγραμμα που οριζεις to bandwidth για το κα8ε τι.και το zyxel 660hw εχει κατι παρομοιο αλλα σε software κανει μια χαρα δουλεια και ευκολα.τωρα για εταιρεια εγω μαλον 8α τα παιρνα ολα zyxel.ρουτερ zyxel 660hw και καρτες pci zyxel για τα 3 pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...