Προς το περιεχόμενο

Η ΑΕΠΙ Σε μπουγατσατζιδικο!

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
αν ακουει ραδιο δηλ.καποιον ραδ/φωνικο σταθμο αφου πληρωνει αυτος στην αεπι γιατι να πληρωνει κ αλλος?

Μάλλον υπάρχει παρανόηση: δεν πληρώνει στην ΑΕΠΙ όποιος ακούει ραδιοφωνικό σταθμό - αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε όλοι να πληρώνουμε αφού ακούμε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο κλπ.

Πληρώνει στην ΑΕΠΙ αυτός που χρησιμοποιεί τη μουσική του σταθμού ως (μερική έστω) πηγή εισοδήματος. Αν μπείτε στο ταξί και ο ταξιτζής έχει ραδιόφωνο, είναι προφανές ότι δεν μπήκατε στο ταξί για να ακούτε ραδιόφωνο αλλά για να πάτε κάπου. Άλλωστε δεν επιλέγετε να μπείτε σε ταξί με βάση τη μουσική που αυτό ενδεχομένως να παίζει. Ουσιαστικά, ο ταξιτζής έχει το ραδιόφωνο για τη δική του ευχαρίστηση, όχι για άγρα πελατείας.

Αντίθετα, τα μπαρ και οι καφετέριες "προσφέρουν" (εκτός των ροφημάτων) και μουσική - είτε αυτή προέρχεται από δίσκους / κασσέτες / CD είτε προέρχεται από ραδιόφωνο / τηλεόραση. Η μουσική δηλαδή είναι μέρος του προσφερόμενου αγαθού για το οποίο ο πελάτης θα πάει σε ένα κατάστημα και θα πληρώσει.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ακουγεται λιγο αδικο ομως

γιατι ο μαγαζατορας δεν μπορει με το ραδιο να βαλει την μουσικη που θελει , και οι πελατες ακουνε και διαφημησεις που ο μαγαζατορας δεν κερδιζει τιποτα απο αυτο

• Super Moderators
Δημοσ.
ακουγεται λιγο αδικο ομως

γιατι ο μαγαζατορας δεν μπορει με το ραδιο να βαλει την μουσικη που θελει , και οι πελατες ακουνε και διαφημησεις που ο μαγαζατορας δεν κερδιζει τιποτα απο αυτο

Ότι είναι άδικο, δεν το συζητάμε. Κι όχι μόνο γι'αυτό που λες αλλά γενικότερα για την ιδέα "πληρώνω νταβατζιλίκι επειδή ακούω".

Δημοσ.

Έχω να προτείνω το εξής. Την επόμενη φορά που κάποιος της ΑΕΠΙ σκάσει στο μαγαζί σας και σας αρχίσει το παραμύθι, κολλήστε τον στον τοίχο και πείτε του "Σας έψαχνα και εγώ. Παίζω ράδιο καθημερινά στο μαγαζί μου. Αν θέλετε να συνεχίσω να διαφημίζω τα κωλοτράγουδα σας, πρέπει να μου σκάτε 500 ευρώ το μήνα"....

Χτες είδα ρεπορτάζ στην ετ3 (το αγαπημένο κανάλι του luci haha) στο οποίο αρκετά καφενεία της Θεσσαλονίκης έμειναν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα πνευματικά δικαιώματα. Να μην τα πολυλογώ στο ρεπορτάζ είπαν πως εντός του μήνα θα ψηφιστεί νέος νόμος από τα "καμάρια" μας με το οποίο θα αλλάζει ριζικά αυτήν την κατάσταση. Τώρα τι και πως υπομονή....ικανούς τους έχω πάντως να διπλασιάσουν το κερατιλίκι αντί να το καταργήσουν....

Δημοσ.

Είχε σήμερα το πρωί στον Παπαδάκη κάποιους από Κοζάνη αν θυμάμαι καλά, σε κάτι καφενεία που επειδή δεν πληρώναν τους έχει αποδοθεί ποινή φυλάκισης. Και λέγαν, γιατί αφού γενικώς για χρέη (εκτός και αν είναι για το δημόσιο) δεν γίνεται προσωποκράτηση, ισχύει για την ΑΕΠΙ.

Δημοσ.

Το ξαναδιαβαζω το topic και ειλικρινα δεν μπορω να τα καταλαβω αυτα τα πραγματα ρε παιδια που συμβαινουν αν ειναι δυνατον!

Ωραια υπαρχει νομοθεσια για τα πνευματικά δικαιωματα, γιατι πρεπει να περασει καποιος και να τον πληρωσεις τι γυφτια ειναι αυτη ; γιατι δεν πληρωνεται η τιμη αυτη ΑΝ υπαρχει καθορισμενη τιμη μεσα στην φορολογικη δηλωση ; γιατι αγχωνουν τον κοσμο που δουλευει με αυτο τον τρόπο; Μπουκαρουν μεσα και τα ρεστα. Αυτο το συστημα πληρωμης δημιουργει εκτρωπα διαφθορας κλπ.

Δημοσ.

απο την αλλη αν σου ερχεται πακετο με την φορολογικη δεν μπορεις να κανεις και πολλα να το αποφυγεις, ενω τωρα κανεις καμια μοντα...

Δημοσ.

Ρε συ dimitrisg εδώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την ερτ ακόμα κι αν δεν έχουμε τηλεόραση τι λες τώρα; Η γυφτιά ξεκινάει από τα μεγάλα γραφεία και συντηρείται από όλους μας. Και δεν κατάλαβα: Τα πνευματικά δικαιώματα πως προσβάλλονται από την προβολή των έργων των καλλιτεχνών; Δηλαδή οι γιατροί που έχουν περιοδικά στα ιατρεία τους θα έπρεπε να πληρώνουν την ΕΣΥΕΑ; Μου φαίνεται πως η μουσική βιομηχανία γενικότερα έχει καλοσυνηθίσει στα λεφτά των προηγούμενων δεκαετιών και θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζουν και τη μείωση. Και ως ερασιτέχνης μουσικός θα πω πως η μουσική είναι τέχνη. Η τέχνη πάντα ήταν το πιο εκμεταλλεύσιμο προϊόν στην ιστορία της οικονομίας. Και σε όλη την ιστορία της τέχνης τα μεγαλύτερα ποστστά από τα κέρδη τα καρπώνονταν τρίτοι που δεν είχαν ίχνος ταλέντου. Ίσως ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρουν τα μπογαλάκια τους οι μουσικοί και να βρουν σπόνσορες και να πλασάρουν μόνοι τους τη μουσική τους ελεύθερα. Και ίσως ήρθε και ο καιρός να χτυπηθεί η μουσική βιομηχανία στην καρδιά της: το χρήμα.

Δημοσ.

ο νομος λεει οτι αν εχεις καφετερια η ταβερνα κλπ πρεπει να πληρωνεις τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσικη. Αλλα απ οτι φαινεται πρεπει να αλλαξει ο νομος και να λεει υποχρεούται να πληρωσει μόνο ΑΝ περασει καποιος και τον ελέγξει, και η τιμη βγαινει με το μάτι, οπως τον κόψει ο επιθεωρητης

αυτα δεν ειναι καθαρες δουλειες

Δημοσ.

ρε παιδια μπορει να με πειτε υπερβολικο, αλλα φταιει το παιδι την επομενη φορα που θα ερθει αυτος να τον αρχισει στα κλοτσιδια??? εγω ειλικρινα δεν ξερω πως θα αντιδρουσα... δηλαδη θα ερχεται ο καθενας νταηλικη να μας λεει οτι αμα δεν πληρωσουμε θα παμε δικαστικα?.. τι λετε ρε αληθεια??? μαφια ειναι? ειλικρινα εχω εξοργιστει με αυτα που ακουω σε αυτην την κολοχωρα.. και στο κατω κατω της γραφης το ραδιο ειναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν πληρωνοθμε για να ακουμε παει και τελειωσε.. λιγα παιρνουν οι ραδιοφωνικοι σταθμοι απο της προωθησεις που κανουν σε συγκεκριμενα κομματια και απο τις κολοδιαφημισεις τους ???? πρεπει να ξυπνισουμε γιατι αυτοι που εχουμε μπλεξει νομιζουν οτι εχουν να κανουν με μ@λ@κ3ς....

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να πληρωσει φραγκο... Στο κατω κατω δεν κατεβασε κατι απο το ιντερνετ... Ραδιοφωνο ειναι που εκπεμπει ελευθερα και παιζει και διαφημισεις... πρεπει να πληρωνουμε ακομα και για το ραδιοφωνο? Ελεος δηλαδη.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ηρθε σημερα ενας τυπακος και απο την καφετερια(εποχικη επιχειριση σε τουριστικη περιοχη που δουλευει αποκλειστικα 5-6μηνο)του πατερα μου και εκοψε μια αποδειξη 233ευρω+21% φπα...

Το μαγαζι προφανως και δεν εχει ζωντανη μουσικη/dj/μικτες κτλ,απλα 2 τηλεορασεις για κανενα αγωνα (τις υπολοιπες ωρες παιζουν ξενα μουσικα καναλια-τυπου mad).

Το ψαχνω τωρα ενα 3ωρακι και δυστηχως καταληγω οτι πρεπει να υποστω το νταβατζιλικι.

Κατι εχω βρει για cc και καποιο οργανισμο ο οποιος ονομαζετε "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"που ισως καταφερνα μεσω αυτων να εβρισκα μουσικη να παιξω αλλα δυστηχως δεν μπορω να καλυψω τις τηλεορασεις...

Εαν εχει βγαλει κανεις ακρη η εχει καποια παραπανω πληροφορια θα του ημουν ευγνωμων..

Δημοσ.

Ηρθε σημερα ενας τυπακος και απο την καφετερια(εποχικη επιχειριση σε τουριστικη περιοχη που δουλευει αποκλειστικα 5-6μηνο)του πατερα μου και εκοψε μια αποδειξη 233ευρω+21% φπα...

Το μαγαζι προφανως και δεν εχει ζωντανη μουσικη/dj/μικτες κτλ,απλα 2 τηλεορασεις για κανενα αγωνα (τις υπολοιπες ωρες παιζουν ξενα μουσικα καναλια-τυπου mad).

Το ψαχνω τωρα ενα 3ωρακι και δυστηχως καταληγω οτι πρεπει να υποστω το νταβατζιλικι.

Κατι εχω βρει για cc και καποιο οργανισμο ο οποιος ονομαζετε "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"που ισως καταφερνα μεσω αυτων να εβρισκα μουσικη να παιξω αλλα δυστηχως δεν μπορω να καλυψω τις τηλεορασεις...

Εαν εχει βγαλει κανεις ακρη η εχει καποια παραπανω πληροφορια θα του ημουν ευγνωμων..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...