Προς το περιεχόμενο

Στο τσάκ γλιτώσαμε νέα Enron


mandate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηθελε και μπόνους

 

Βούλιαξε την εταιρεία του σε τεράστιες ζημιές, οι οποίες οδήγησαν στην πώλησή της, και στο τέλος ήθελε να φύγει και με μπόνους. Αλλά δεν του πέρασε...

 

Ο Αν. Μοτζίλο.

Ο λόγος για τον Αντζελο Μοτζίλο, συνιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Countrywide, της μεγαλύτερης εταιρείας στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ που μπροστά στη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε την περασμένη Δευτέρα να αποποιηθεί το ύψους 37,5 εκατ. δολαρίων πακέτο αποζημίωσής του.

 

Ο Μοτζίλο είχε επιδικάσει στον εαυτό του αυτήν την αποζημίωση για την απομάκρυνσή του από την Countrywide μετά την εξαγορά της από την Bank of America. Η συμφωνία αυτή επετεύχθη στις αρχές του προηγούμενου μήνα ύστερα από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρέθηκε η Countrywide εξαιτίας της έκθεσής της στην υπό κατάρρευση αγορά στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ.

 

Ο Μοτζίλο αναγκάσθηκε να παραιτηθεί επίσης και από ετήσιες αμοιβές 400.000 δολαρίων που θα του καταβάλλονταν για υπηρεσίες συμβούλου μετά την απομάκρυνσή του από την Countrywide όπως και άλλων επιδομάτων και προνομίων -μεταξύ αυτών και της χρήσης ιδιωτικού τζετ.

 

Ο Μοτζίλο επιδίκασε αυτές τις αποζημιώσεις για την πάρτη του παρά την κατάρρευση της αγοράς subprime και τις ζημιές 1,622 δισ. δολαρίων που εμφάνισε η Countrywide στο β' εξάμηνο του 2007, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από αρκετούς αμερικανούς πολιτικούς. Μεταξύ άλλων και από τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία χαρακτήρισε το πακέτο αποζημίωσης «σκανδαλώδες» και τον Μοτζίλο αρχιτέκτονα «ενός οικήματος φτιαγμένου από τραπουλόχαρτα».

 

Η Countrywide, που έφτασε να είναι υπεύθυνη για το 1/5 των στεγαστικών δανείων που χορηγούνται στις ΗΠΑ συνολικής αξίας ίσης με το 3,5% του αμερικανικού ΑΕΠ, είχε κατηγορηθεί το 2003 ότι απασχολούσε τους υπαλλήλους της 10-15 ώρες την εβδομάδα για ή και 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς να τους καταβάλλει υπερωρίες.

 

Κατηγορίες όμως έχουν υπάρξει και για αυθαίρετη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των δανειοληπτών αλλά και αθέτηση υπεσχημένων στους πελάτες της που επλήγησαν από τον τυφώνα «Κατρίνα». Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Μοτζίλο ερευνάται από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για πωλήσεις των μετοχών του με εκμετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading) που είχε λόγω της θέσης του.*

 

 

Μπ. Μιχ.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 03/02/2008

 

 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=2189160

 

 

* βασικά πουλήσανε ότι είχανε και δέν είχανε από μετοχές της εταιρίας

 

πρίν αρχίσει η κατρακύλα :-D

 

52wk Range: 4.25$ - 42.24$

 

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_0_02/02/2008_257819

 

 

Αντζελο Μοτζίλο, της Countrywide Financial

 

Μετά την κατακραυγή για τις γενναιόδωρες απολαβές ήρθε και το… φιλότιμο, έστω και εν μέρει. Ο Αντζελο Μοτζίλο, διευθύνων σύμβουλος της Countrywide Financial, της κάποτε μεγαλύτερης τράπεζας στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παραιτείται των συμπεφωνημένων αμοιβών του, δηλαδή της αποζημίωσής του σε ρευστό (36,4 εκατ. δολάρια) και των 400.000 δολαρίων ετησίως για κάθε χρονιά της θητείας του ως αμοιβή για την παροχή συμβουλών. Ολα αυτά θα ανέρχονταν σε 37,5 εκατομμύρια δολάρια και εντάσσονταν στη συμφωνία του με τη διοίκηση της Countrywide, η οποία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση λόγω της πιστωτικής κρίσης. Βέβαια, επειδή επίκειται και η συνταξιοδότησή του, δεν θα φύγει με άδεια χέρια. Η… συνταξούλα και τα επιδόματα του κ. Μοτζίλο φθάνουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Οσο για την εταιρεία του, αυτήν την πούλησε τον Δεκέμβριο στον τραπεζικό κολοσσό της Βank of America αντί 4 δισ. δολαρίων, μήπως και διασωθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μετα απορουμε γιατι η παγκοσμια οικονομια παει κατα διαολου...

η μαλλον απορουμε στα breaks απο ζαχοπουλο και διαδοχη αρχιεπισκοπου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λέτε ρε παλικάρια...Σοβαρολογείτε????:lol::lol::lol:

 

Αυτά τα ποσά είναι ΨΙΧΟΥΛΑ...

 

 

Eδώ ο Chuck Prince της Citigroup έφυγε με 94 μύρια.. και 1.74 εκατομμύρια για....σύνταξη....(δεν κάνω πλάκα)

 

Και όλα αυτά ενώ η τράπεζα έχασε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στην subprime crisis...

 

Ή να πούμε για τον Stan O Neal της Μerril Lynch?? 161.000.000 δολλαριάκια αποζημίωση με την τράπεζα να έχει απίστευτες ζημιές....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως ο άντζελο έχει πολύ μεγάλο φαν κλάμπ...

 

άπειρα site και blog του ασκούν έντονη κριτική

 

μέχρι και ούμπα λούμπα τον έχουν αποκαλέσει

....

 

 

 

Εισαγγελέας και FBI ψάχνουν τα αμερικανικά «δομημένα»

 

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

 

Οπως και με την εποχή της φούσκας dot.com, έτσι και με τη φούσκα των ακινήτων, οι εισαγγελείς και οι χρηματιστηριακές αρχές στις ΗΠΑ πιάνουν δουλειά...

 

Σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ ερευνούν το κατά πόσο η ελβετική τράπεζα UBS παραπλάνησε τους επενδυτές, φουσκώνοντας τις τιμές των ενυπόθηκων χρεογράφων που είχε στη διάθεσή της, παρ' όλο που γνώριζε ότι η αξία τους είχε υποτιμηθεί. Η UBS είναι η ευρωπαϊκή τράπεζα που έχει πληγεί περισσότερο από την πιστωτική κρίση, έχοντας μέχρι στιγμής ανακοινώσει παραγραφές οφειλών από subprime δάνεια ύψους 18,4 δισ. δολαρίων. Εκτός από τις αμερικανικές αρχές, η ομάδα υπεράσπισης των μετόχων Ethos έχει από το Δεκέμβριο ζητήσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το θέμα των ζημιών από επενδύσεις σε δάνεια subprime.

 

Η ελβετική τράπεζα UBS δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών. Την Παρασκευή η χρηματιστηριακή ρυθμιστική αρχή της Μασαχουσέτης υπέβαλε αγωγή κατά της Merrill Lynch, κατηγορώντας τη γνωστή επενδυτική τράπεζα ότι πούλησε ακατάλληλα χρεόγραφα που είχαν εγγύηση ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια (γνωστά ως CDO) στην πόλη Σπρίνγκφιλντ. Η Merrill Lynch επένδυσε 14 εκατ. δολάρια από τα λεφτά της δημοτικής αρχής της Μασαχουσέτης σε CDO (εγγυημένα χρεωστικά ομόλογα) πέρυσι, η αξία των οποίων εξανεμίστηκε. Επιπλέον η πόλη του Σπρίνγκφιλντ ανακοίνωσε ότι η Merrill Lynch συμφώνησε να επιστρέψει 13,9 εκατ. δολάρια, μετά την παραδοχή ότι οι αρχές της πόλης δεν είχαν εγκρίνει την αγορά των προϊόντων CDO (η υπόθεση θυμίζει ελληνικά δομημένα). Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ερευνά το κατά πόσο υπήρξαν περιπτώσεις απάτης στο θέμα του «πακεταρίσματος», της τιτλοποίησης και πώλησης των πολύπλοκων αυτών χρηματιστηριακών προϊόντων, όπως τα CDO, που συνδέονται με την κρίση στην αγορά ακινήτων και τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου (subprime). Το FBI έχει ανακοινώσει ότι οι έρευνες αφορούν 14 εταιρείες, τις οποίες δεν έχει κατονομάσει.

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/02/2008

 

 

 

 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=15208680

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά τα ποσά είναι ψίχουλα. Δεν είδατε τι έπαθε η Nothern Rock εδώ στην Αγγλία που επένδυε στα δάνεια υψηλής επικινδυνότητας στην Αμερική; Μόλις βγήκε η βρώμα ότι ζήτησαν δάνειο απο την Τράπεζα της Αγγλίας, έτρεξαν όλοι να αποσύρουν τα λεφτά τους και μπαμ. Τα 50 εκατομύρια λίρες δάνειο, έγιναν 55 δίς λίρες ζημιά.

 

Και αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι οι τράπεζες μας έχουν ανάγκη. Αν αύριο το πρωί πάρουμε τα λεφτά μας απο τους λογαριασμούς, και δεν τους χρωστάμε (μαζικά), θα διαλυθούν. Στα δικά σας λεφτά που τους χρωστάτε στηρίζονται.

 

Επίσης τα δάνεια είναι σαν την καφτή πατάτα. Περνάν από τράπεζα σε τράπεζα και αναδιανείμονται μέχρις ότου βαρέσει το καμπανάκι και αυτός που την κρατά θα καεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες μετά...

Και αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι οι τράπεζες μας έχουν ανάγκη. Αν αύριο το πρωί πάρουμε τα λεφτά μας απο τους λογαριασμούς, και δεν τους χρωστάμε (μαζικά), θα διαλυθούν. Στα δικά σας λεφτά που τους χρωστάτε στηρίζονται.

 

Επίσης τα δάνεια είναι σαν την καφτή πατάτα. Περνάν από τράπεζα σε τράπεζα και αναδιανείμονται μέχρις ότου βαρέσει το καμπανάκι και αυτός που την κρατά θα καεί.

Αχ ρε Apoll και να 'ξερες κάμποσους μήνες μετά τι θα γινόταν:-)

 

Δεν είναι ξεθάψιμο παλαιού θέματος έτσι για πλάκα απλά μου έκαναν εντύπωση οι συγκεκριμένες δηλώσεις και το thread σε συνδυασμό με την τωρινή σκατοκατάσταση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα γιατι μου θυμισε την globodyne στο fun with dick and jane που ειδα προσφατα;;;

 

XAXAAXXAXOXAX Εμένα αυτό μου το θυμίζουν αρκετές αμερικάνικες εταιρίες από τότε που άρχισε η κρίση...Globodyne. . . Globodying?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηθελε και μπόνους...

Βούλιαξε την εταιρεία του σε τεράστιες ζημιές' date=' οι οποίες οδήγησαν στην πώλησή της, και στο τέλος ήθελε να φύγει και με μπόνους. Αλλά δεν του πέρασε...[/quote']

 

Άν ήταν η αζούλα πούζα, ήτουν να πουζίασει ο κόσμος ούλλος

:lol: :lol:

 

Ο Angelo ειναι η προσωποποίηση του αμερικάνικου ονείρου. Ο γιός του Ιταλού μετανάστη, που βγήκε στο μεροκάματο απο τα 12, και αντί να κάτσει στα μεγάλα μεσογειακά αυγά του αναλαμβάνοντας το χασάπικο του πατέρα του στο Μπρονξ, κοίταξε ψηλότερα και έχτισε μια τεράστια εταιρεία.

ιδρυτής της εταιρείας είναι, Μαγκιά του.

 

 

** στο κάτω, κάτω, η Bank of America που έδωσε 4 δις $ ( απο 24 δις που άξιζε πριν 2 χρόνια ) για να παρει την εταιρεία του, (πέρσι, όχι σήμερα που γίνεται ο χαμός), πιστευε οτι αποκτά κάτι με μεγάλες προοπτικές, δεν πήραν γουρούνι στο σακί.

 

 

 

 

ενα πρόβλημα με το χειρισμό του email είχε :-D , αλλα στην ηλικία του (69), συγχωρείται.

 

 

"I'm perceived as a tough guy' date=' a son of a bitch"

 

"For me it's corporate culture. They (employees) must be quick to adapt. If not, they're jettisoned"[/quote']

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...