Προς το περιεχόμενο

Κίνηση Πακέτων στο Διαδίκτυο


dimitg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω όταν απο ένα pc θέλουμε να δούμε μια ιστοσελίδα ια πακέτα διακινούνται απο και προς το pc μου.Επίσης όταν εγώ κάνω telnet απο το pc μου τι πακέτα διακινούνται.Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζεται αυτά που συμβαίνουν απο 2ο ως 4ο επίπεδο(ξέρεται στα 7 επίπεδα του δικτύου) στις πιο πάνω περιπτώσεις.Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παιδι προφανως θελει να τα βρει σε περιληψη, οπως μαλλον τα ζητανε για την εργασια του.

 

Δεν ξερω τι ειδους αναλυση σου ζητησανε, αλλα αν ειναι να πεις οτιδηποτε που να εχει σημασια φανταζομαι θα πρεπει να αναφερθεις στον τροπο λειτουργιας διαφορων γνωστων πρωτοκολλων οπως ethernet IP kai TCP/UDP (2o 3o kai 4o επιπεδο αντιστοιχα). Δηλαδη να κανεις και αναλυση των headers. Μαντευω σωστα?

 

Θα προτεινα μια βολτα απο το wikipedia να ψαξεις για OSI model για αρχη, και ισως και για το καθενα απο αυτα τα πρωτοκολλα ξεχωριστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα να πάρεις και κάνα βιβλιαράκι να το διαβάσεις (πχ ένα αναφέρθηκε πιο πάνω 2ο ποστ). Αν είναι εργασία για τη σχολή σου, σημαίνει οτι έχεις τέτοιο βιβλίο.

 

Και σε κάθε περίπτωση όταν θα πας να γράψεις στο τέλος της περιόδου, εμείς δε θα είμαστε εκεί να σε βοηθήσουμε με τις απαντήσεις. Κρίμα δεν είναι να ανακαλύψεις οτι οι καλοί βαθμοί στις εργασίες δεν συνοδεύτηκαν με την κατάκτηση της γνώσης καθώς και με το να περάσεις το μάθημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραθέτω την εργασία μου και αν μπορειτε plz βοηθήστε περαιτέρω...

Περιγράψτε όσο το δυνατό αναλυτικότερα

τα όσα γίνονται σε 2ο έως 4ο επίπεδο,

(α) όταν ο pithagoras.ccf.auth.gr ζητά να δει το http://www.chem.auth.gr και

(β) όταν ο pithagoras.ccf.auth.gr κάνει telnet στο bld71fl02-sw.ccf.auth.gr

# Δεν ζητείται να καταγραφεί / περιγραφεί η ακριβής δομή των πλαισίων (frames) και πακέτων (packets). Το είδος των πλαισίων / πακέτων με τις αντίστοιχες διευθύνσεις αποστολέα και προορισμού αρκούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασε πώς λειτουργεί το Ethernet, το IP και το TCP (πιστεύω ότι η Wikipedia και το firewall.cx θα σε βοηθήσουν, έστω σαν γενικό σχεδιάγραμμα) και αν δεν καταλάβεις κάτι ζήτα να στο εξηγήσουμε καλύτερα. Επίσης τρέξε το wireshark που σου προτάθηκε, άνοιξε συνδέσεις telnet και http και δες τη θεωρία στην πράξη. Θα χρειαστείς λίγες ωρίτσες μελέτης, μικρό τίμημα για κάτι τόσο σημαντικό και χρήσιμο όπως το TCP/IP.

 

Ευχαρίστως να απαντήσουμε στις δικές σου ερωτήσεις, αλλά στου καθηγητή σου πρέπει να απαντήσεις εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρίξω κι άλλο κάρβουνο;

 

κελύφη, διεπαφές, σενάρια, πλύμνες, μεταγωγείς, γέφυρες, μεταφορτώσεις, συγκρούσεις, επαναλήπτες, ενθυλακώσεις, σκυτάλες, ουρές, κουβάδες, σωλήνες, κελιά, αποσφαλματώσεις, κατακερματισμοί, εγκαθιδρύσεις, συνεδρίες, διαδράσεις, υπ- καλά, καλά το :X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kitsos μπορεις να μου δώσεις το link για να το κατεβάσω το πρόγραμμα γιατί δεν το βρίσκω και μερικές πληροφορίες για το πώς θα το χρησιμοποιήσω?Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...