Προς το περιεχόμενο

μπαταρίες ΔΗΣΙΟΣ και ανύπαρκτη εγγύηση


MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα μια μπαταρία βιντεοκαμερας Sony NP-FS11 (DIDG.SONFS11) μάρκας GP απο το site του ΔΗΣΙΟY, γύρω στα τέλη Φεβουαρίου 2007. Την μπαταρία τελικά δεν την χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου (αν και είναι πιθανό να την δούλεψα μια συγκεκριμένη φορά το καλοκαίρι, αλλά δεν θυμάμαι και σίγουρα).

Την χρειάστηκα πρόσφατα όμως και διαπίστωσα ότι όταν ανάβω την καμερα μου γραφει "For InfoLithium Batteries only" και σβήνει η κάμερα. Καταλαβαίνει δηλαδή ότι δεν είναι αυθεντική InfoLithium Sony.

Στέλω email να ρωτήσω περι εγγύησης και μου απαντανε ότι έχει 12 μήνες εγγύηση.. Καλώς λέω και ερόμενος Αθήνα τον προηγούμενο μήνα την πήρα μαζί μου, όπως και την κάμερα..

Τηλεφωνώ στο κεντρικό κατάστημα Λεωφ.Πεντέλης 98- 152 35 Βριλήσσια (όπου ουσιαστικά είναι και το ηλεκτρονικό κατάστημα που μου την έστειλε) και ρωτάω αν μπορώ να πάω στο άλλο που είναι στο κέντρο της Αθήνας Πλατεία Καρύτση 10 - 105 61 Αθήνα. Μου λένε ναι και να τους πω να τον πάρουν τηλέφωνο.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος με τον οποίο μίλησα, έδειξα τι ακριβως κάνει η κάμερα με την συγκεκριμένη μπαταρία και του είπα ότι μάλλον δεν την είχα χρησιμοποιήσει καθόλου.

Ο κύριος πιάστηκε από αυτό και ακούστε απάντηση που μου έδωσε..

..αφου δεν την έχεις χρησιμοποιήσει μου έρχεσαι μετα από 11 μήνες να μου πεις ότι δεν δουλεύει? Αν την είχες δοκιμάσει θα μου την έφερνες μετά από ένα μήνα και να στην άλλαζα. τώρα δεν γίνεται...

 

Για κάποιους λόγους δεν είχα την όρεξη να πιαστώ με κύριο και έφυγα απο το κατάστημα, καθώς δεν έβγαζα άκρη.

Καθώς δεν είχα χρόνο να πάω και στο άλλο κατάστημα, ξανα τηλεφώνησα στο κεντρικό και ο κυριος που μου είχε μιλήσει και προηγουμένως, μόλις του τα είπα μου απάντησε ότι δεν του το είχα πει ότι δεν την είχα χρησιμοποιήσει καθόλου (να σημειώσω ότι κοιτώντας αργότερα το εμαιλ που του είχα στείλει είδα ότι το είχα αναφέρει αυτό)..

 

Η απάντηση και δικαιολογία των κυρίων είναι παράλογη, καθώς αφού έχει εγγύηση 12 μήνες και στον ενδέκατο δεν μου δουλεύει όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία..

Τι νομίζετε εσείς;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορώ πιο είναι το κώλυμα σου. Έχεις δεν έχεις χρησιμοποιήσει την μπαταρία δεν παίζει ρόλο. Από την στιγμή που την πας τον ενδέκατο μήνα και όχι τον δέκατο τρίτο μιας 12μηνης εγγύησης σαφώς και είναι υποχρεωμένος να σου την αλλάξει ασχέτως τις χρήσης που τις έχεις κάνει. Απλά κοίτα να βγάλεις άκρη όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί τους έχω ικανούς να τρενάρουν την όλη διαδικασία έτσι ώστε να τελειώσει ο μήνας και μετά να σου πούνε ότι έληξε η εγγύηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HexStatic εισαι λαθος διαβασε το παρακατω

 

Η μπαταρια δε δουλευει πανω στη sony δε σημαινει οτι δε λειτουργει ετσι? Τοτε δεν τιθεται θεμα εγγυησης αλλα επιστροφης προιοντος που δε σε ικανοποιει το οποιο θα μπορουσες να το κανεις αν την πηγαινες εγκαιρα πισω. Δε νομιζω οτι θα δεχοταν κανεις να σου την αλλαξει μετα απο 11 μηνες μονο και μονο με το λογο της τιμης σου οτι δεν την εχεις χρησιμοποιησει καθολου

 

Μαλιστα ειναι υπερ του καταστηματος αυτο, αφου την μπαταρια θα επρεπε να την ξαναπουλησει, αρα αμεσως θα επεφτε στο παραπτωμα οτι πουλαει μεταχειρισμενο προιον για καινουριο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

MasterX Η επιστροφή προιόντος που δεν φέρει τις συνομολογούμενες ιδιότητες για τις οποίες έγινε η αγορά πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών από την ημερομηνία παράδοσης. (Νόμος 3043, Αρθρο 537).

 

Γνωρίζοντας αυτό πλέον θα προσπαθούσα να την αλλάξω μόνο και μόνο λόγο συμπεριφοράς και ύφους του "επαγγελματία", έστω και αν πήγαινα στο άλλο κατάστημα. Πάντως δίκαιο δεν έχεις. Δυστυχώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μπαταρια αυτή ειναι κατασκευασμένη να δουλεύει μονο με αυτό το μοντέλο καμερας. Αν κάποια στιγμη σταματησει να δουλεύει ή δεν δούλεψε καθόλου δεν φταίει η μπαταρία?

Ο HexStatic κατάλαβε τι εννοώ..

 

Αν ήταν μια δεύτερη μπαταρία που αγοράσατε για το κινητό σας και έκανε κάτι αντίστοιχο τι θα κάνατε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μπαταρια δεν ξερω για ποια μοντελα κανει, η καμερα σου λειτουργει με καποιες συγκεκριμενες μπαταριες που ςιναι infolithium

 

Προφανως καμια μπαταρια της σειρας αυτης που πηρες δε θα λειτουργει με την καμερα σου σωστα? Αρα δεν ειναι θεμα δυσλειτουργιας της μπαταριας συμφωνεις σε αυτο?

 

Εφ οσον δεν κανει για αυτο που την πηρες μπορεις να την πας πισω αλλα οχι αφου εχει περασει τοσο χρονικο διαστημα

 

Το οτι η μπαταρια κανει για αυτην την καμερα ποιος το λεει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ίδιο το μαγαζί το λέει... αυτό προσπαθώ να σου πω..

όταν θέλεις να πάρεις μπαταρία για το συγκεκριμένο μοντέλο καμερας, αυτή τη μπαταρία θα σου προτείνουν.. Δηλαδή η GP που τις φτιάχνει έχει βρει ένα τρόπο να προσπερναει τον έλεγχο για infolithium που κάνει η κάμερα στην εκάστοτε συνδεμένη μπαταρία..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά, ήρθα πάλι Αθήνα για 2 μέρες, αλλά δεν πρόλαβα να πάω από κει.. Αν πήγαινα με ένα κολλητό που εχει μπεχτεί πολλές φορές με τα σερβις, θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας... και δυστυχώς ξεχασα να του την αφήσω... το γλύτωσαν..

Και εγώ έχασα 25 ευρώ, αλλά δεν ξαναψωνίζω απ'αυτόν.

Σε άλλο thread είδα το http://www.battery24.gr/ για το οποίο έλεγαν καλά λόγια. την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω..

θα το προτιμήσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θελεις παρε τ/φ στο 1520 ειναι γραμμη του υπουργειου εμποριου και πες τι προβλημα εχεις και ζητα να κανεις καταγγελια θα παρουν τ/φ απο το υπουργειο το μαγαζι να το κανονισουν αυτοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...