Προς το περιεχόμενο

ATI 3850 και τροφοδοσία


NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να αγοράσω την 3850 και με προβληματίζει το γεγονός οτι το τροφοδοτικό μου (ΕΖCΟΟL 450W), δεν έχει 75 Watt 6-pin PCI Express power connector όπως ζητάει η κάρτα. Αντ' αυτού έχει τα εξής:

 

4χ4-pin connectors (αυτά που συνδέεις IDE σκληρούς, DVDs...)

1χSATΑ

2χ4-pin connectors (δεν ξέρω που χρησιμεύουν αυτά, το ένα έχει 2 κίτρινα καλώδια+2 μαύρα και το άλλο κόκκινο-πορτοκαλί-κίτρινο-μάυρο)

 

Υποθέτω οτι θα χρειαστώ έναν converter σαν αυτόν της φωτογραφίας στο μέσο της σελίδας (Asus 3850).

 

Έχω τις εξής απορίες:

 

1) Δεδομένου ότι τα 3 από τα 4 4-pin power connectors ήδη χρησιμοποιούνται, μπορώ να κάνω καμμία άλλη πατέντα??

 

2) Έστω οτι ελευθερώνω 1. Το adapter το συνδέω στα 2 που έρχονται από το ίδιο καλώδιο τροφοδοσίας ή δεν έχει σχέση που θα το συνδέσω?

 

3) Ξέρει κανέις αν κάποια απο τις παρακάτω κάρτες έχει στο κουτί τον power convertor?

 

Connect3d 3850

GeCube 3850

Sapphire 3850

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η sapphire 512mb που έχω εγώ τον έχει (βασικά έχει απο 1Χ4πινο να δίνει 1Χ6πινο και όχι απο 2Χ4απινα να δίνει 1Χ6πινο που σημαίνει λογικά ότι και το 1Χ4απινο λογικά φτάνει). Λογικά όλες τον έχουν, αλλα δες στο site της εταιρίας, μπορεί να λεει. Τωρα για τον αν σηκώνει την κάρτα το τροφοδοτικό σου είναι πες μας πρωτα ποσα Amber βγάζει η γραμμή +12 (το γράφει πάνω το τροφοδοτικό σου) αν είναι πάνω απο 30Α είσαι οκ. Αν είναι 25-30 έχει ένα ρισκο ότι μπορεί να μην σου φτάνει. Κατω απο 25 μην το σκέφτεσαι καν, αλλαξε τροφοδοτικό.

Τωρα αν βρεις απο 2Χ4απινα σε 1Χ6απινο (που είναι και καλύτερο καθώς θα έχεις πιο σταθερο ρεύμα) ειναι καλύτερο τα 4-πινα να προέρχονται απο διαφορετικές γραμμές του τροφοδοτικού και αν γινεται να μην ειναι στην ίδια γραμμή σκληρός αλλά καλύτερα κάποιο dvd. Aν δεν γίνεται το τελευταίο δεν πειράζει και πολύ, το πιο σημαντικό είναι να προέρχονται απο διαφορετικές γραμμές.

Η μόνη πατέντα (πατέντα, λεμε τωρα) που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα διακλαδωτή (απο 1Χ4πινο να σου βγάζει 2Χ4πινα) που τον πουλάνε στα μαγαζια με υπολογιστές. Μην το παρακάνεις παντως με τους διακλαδωτές βάζοντας πολλές επιπλέον συσκευές γιατί για να έχει 4 σημαίνει ότι πάνω κάτω τοσες συσκευες μπορεί να υποστηρίξει (εκτος αν βέβαια βάζεις ανεμιστηράκια που αυτά δεν καταναλώνουν τπτ).

 

Τα 2χ4 pin connectors που λες είναι για την μητρική (οι καινούριες τα χρειάζονται) και όπως καταλαβαινεις δεν κάνουν για την κάρτα και ουτε μπορείς να βάλεις εκει μετατροπείς για να σου βγάζουν 1Χ6πιν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εχω ξαναπει και αλλου ειχα την 8800gt με τροφοδοτικο 420watt με 20Α

στην 12v,επισης με adaptor για την pci-e και δουλευε αψογα.

Αν βγαζει πανω απο 20Α στην 12v πιστευω θα εισαι οκ ,γιατι εχει περιπου την ιδια καταναλωση με την 8800gt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25A sta 12v δίνει το τροφοδοτικό, αλλά εκτός της κάρτας γραφικών δεν θα χει και πολλά πολλά το μηχάνημα, ούτε θα κάνω o/c, ώστε να χω πρόβλημα τροφοδοσίας, τουλ έτσι νομίζω απ' αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα forums.

 

Σε αυτό το σύστημα θα κάτσει η κάρτα: 2χ1GB@800, 1 SATA HDD, 1 DVDRW (ίσως βάλω κι ένα CDRW + 1 IDE HDD), E8400, P35 motheboard.

 

Σκεφτόμουν ότι ίσως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το 1χ4 pin (αυτό με τα 2 κίτρινα και 2 μαύρα καλωδιάκια που μάλλον είναι για τροφοδοσία P4 cpu). Απ'οσο ξέρω, τα 6-pin PCIe power supply που θέλει η κάρτα κι όπως δείχνει η photo, χρησιμοποιούν ουσιαστικά 2 12V καλώδια (τα κίτρινα). Τα υπόλοιπα είναι γείωση.

 

Βέβαια το πιο απλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένας α΄πλός διακλαδωτής, γι' αυτό αν κάποιος έχει αγοράσει τις παραπάνω κάρτες, ας μου πει αν θέλει αν περιέχονται στην συσκευασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα Αmper ειναι ΟΚ , λογικα θα εχει στην συσκευασια το καλωδιο pci-e , καλου κακου παρε 1 ,δεν θακανει πανω απο 2-3 ευρω,παρε και ενα διακλαδωτη ρευματος και με λιγοτερα απο 5ε εισαι οκ

Αλλιως ρωτα απο κει που θα παρεις την καρτα αν εχει ανταπτορ pci-e

αυτο θελεις για το ρευμα της pci-e

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805734

και spliter ρευματος αν θελεις

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805671

ολα μαζι 4 ευρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά πήρα την ASUS EAH3850/HTDI 512MB με 166Ε η οποία περιέχει και τον converter στο κουτί. Αύριο που θα συναρμολογήσω όλο το καινούριο σύστημα, θα σας πω εντυπώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντελώς αθόρυβη είναι, αλλά θα σου πω για σίγουρα πιο μετά που θα την δω σε "βαριά" 3D παιχνίδια. Πάντως η ψύκτα είναι τεράστια και πιστεύω οτι πρέπει να έχει καλύτερη ψύξη από τις άλλες 3850 που κυκλοφορούν στην αγορά όπως η Sapphire. Βέβαια οι άλλες έχουν καλύτερη αισθητική...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε ενδιαφερει και οι 2 καρτες που αγορασα μια Sapphire 3850/512MB stock cooler και η

Powercolor 3850 512MB Zerotherm Cooler ειχαν ανταπτορα απο 12V σε PCI-e 6-pin, ακομα και σε τροφοδοτικο 380watt της FSP δουλεψε η καρτα με 18Α στα 12V. Η 3850 της Asus ανεβαινει καλα? η Sapphire χρονιζει στα 750/1020 με στοκ ταση και η powercolor στα 800/1000 με 1.32 απο bios editor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αθαρυβη ειναι μεχρι τα 53% με το rtuner.

Τροφοδοτικο δεν θα εχεις προβλημα εχει μεσα ανταπτορα απο 4πινο σε 6πινο.Ενα 4πινο χρειαζεσε ελευθερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...