Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια με raid0


sokonik_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα! Εχω την ασους P5E της εχω φλασαρει το τελευταιο βιος (24-1-08) cpu εχω τον Ε8400 και προσπαθω να στησω raid0. Ενεργοποιω απο το βιος το SATA AS... RAID ΚΑΙ στο ρεσταρτ παταω ctrl-i και μπαινω στο μενου του raid, κανω νew array, stripe size 128 κλπ ολα καλα εχω φτιαξει την δισκετα με τον driver του raid f6 και ξεκιναω σεταπ στα xp παταω f6 οπως πρεπει και οταν μου ζηταει να πατησω S για να φορτωσει τον οδηγο απο την δισκετα μου ανοιγει 3 επιλογες, επιλεγω την 1η ΙCH9R(οπως λεει και το μανουαλ της μ/β)φορτωνει οκ αλλα στο επομενο βημα του ινσταλλ δεν βλεπει κανεναν δισκο η συστοιχια raid οποτε η εγκαταστασει σταματαει. Δοκιμασα να φορτωσω και την 2η επιλογη (στο f6) αλλα και παλι τπτ. Εννοειται οτι οι δισκοι ειναι ιδιοι γιατι τους ειχα ραιδ και στην παλια μ/β. Τι παει στραβα βρε παιδια???

 

Χωρις raid γινεται κανονικα εγκατασταση τα xp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα παρόμοιο κόλημα είχε φάει η μητρική ενός φίλου μου. Δοκίμασε όταν πατήσεις f6 για να κάνεις install από το floppy τους drivers του raid να κάνεις τα εξής: όταν κάνεις install την πρώτη επιλογή μόλις τελειώσει μην βγεις από το μενού και κάνε install στο καπάκι και την δεύτερη επιλογή. Δοκίμασε να κάνεις μία φρέσκια raid disk από το cd της μητρικής. Κάπως έτσι το είχαμε λύσει και εμείς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να εγκαταστήσεις όλες τις συμβατές συσκευές όταν σου ζητηθεί, αλλιώς ο RAID controller δεν θα αναγνωριστεί σωστά. Όταν δεν έχεις RAID, αρκούν οι generic οδηγοί που περιέχει το boot του Win XP installation οπότε δεν τίθεται θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...