Προς το περιεχόμενο

Under-clock GPU


bilco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν χαζός καταναλωτής, είπα κι εγώ τις γιορτές να πάρω μια 8800gt για το pc μου (όχι αυτό της υπογραφής :-D αλλά ένα quad-κάτι τέλος πάντων) χωρίς στην ουσία να την χρειάζομαι, αφού παιχνίδια γενικά δεν παίζω. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για μια single-slot κάρτα (palit) με την stock ψύκτρα και idle ανεβαίνει στους 61 βαθμούς. Σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία της μητρικής από τους 32-33 ανέβηκε στους 38. Θέλω λοιπόν να μειώσω δραστικά τις συχνότητες της gpu. Το vtune όμως, δεν κατεβάζει την συχνότητα κάτω από 590 (και της μνήμης κάτω από 890). Ξέρει κανένας άλλον τρόπο να τις κατεβάσω;

Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι αναγκη να κανεις unterclock μπορεις να ανεβασεις τις στροφες του ανεμηστηρα της καρτας γραφικων και να ριξεις τις θερμοκρασιες με το rivatuner!;)

πιστευω πως εχεις στο κουτι ανεμηστηρα που βγαζει τον αερα εξω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι καλύτερα να πάρεις κανένα ανεμιστήρα κουτιού. Μπορείς να βάλεις μπρος και πίσω στο κουτί. Εγώ έβαλα στο δικό μου κουτί 2 x Zalman ZM-F1 ανεμιστήρες (μπρος και πίσω στο κουτί) και έλυσα το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες αφου δε παιζεις παιχνιδια δωστην σε μενα να σου δωσω την δικια μου που δεν κανει τιποτα :P

Ουτε θερμοκρασια δεν ειναι ικανη να ανεβασει :P

( αστειακι ηταν )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ asteris777 και duffyduck για τις απαντήσεις.

Ανεμιστήρες στο κουτί υπάρχουν (μπροστά-πίσω) και φυσικά με το να ανεβάσω τον ανεμιστήρα της gpu ή τον μπροστινό ανεμιστήρα, το πρόβλημα λύνεται. Όμως δεν αντέχω τον έξτρα θόρυβο. Γιαυτό ζητάω μια αθόρυβη λύση, όπως τον underclock. Βέβαια υπάρχει και η αλλαγή ψύκτρας, αλλά προτιμώ να μην μπω σε αυτήν την διαδικασία τώρα.

 

Edit:

Τελικά με το rivatuner που πρότεινε ο φίλος παραπάνω, κατάφερα να κατεβάσω τις συχνότητες (core 375, mem 520) και τώρα έχω 50 βαθμούς στην gpu, 33 στην μητρική και απόλυτη ησυχία :)

Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...