Προς το περιεχόμενο

Windows (Ξ)ista και File System BUG


DJ-RaZieL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα ανακάλυψα τυχαία ένα τρομερό BUG στα Vista.

 

Όταν κάποιος κάνει πολλές εγγραφές και το σύστημα ξεκινήσει να κάνει indexing μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και υπο όρους και συνθήκες τις οποίες δεν έχω ακόμα διαλευκάνει, πάει και αρχίζει μανιωδώς να παράγει μηδενικά και τα γράφει σε ελέυθερους κόμβους του NTFS. Μετά και εφόσον γεμίσει το δίσκο, πετάει μια BSOD και προκαλεί ένα Core Dump και μετά restart φυσικά...

Όταν ξεκινησει το σύστημα πάλι όλα είναι καλά και ο δίσκος φέρεται φυσιολογικά, αλλά το Dump που είδα με ανυσήχησε και δε κατάλαβα το λόγο που ξεκίνησε να γίνεται αυτό.

Τα παραπάνω που σας ανέφερα τα εξήγαγα με βάση το log αλλά το θέμα είναι ότι δεν λέει πουθενά το λόγο που όλα αυτά έγιναν...

Μάλλον κάποιο overflow μυρίζομαι αλλά και πάλι ο λόγος του πώς και γιατί είναι σύνθετος και μή φανερός.

 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι μου ζητήθηκε να αποστείλω το error στη Microsoft και το έκανα αλλά ειλικρινά ΔΕΝ υπήρχε πουθενά σαφής πειγραφή και υπόδειξη διεύθυνησης ή περιεχομένου μνήμης και κάθομαι και σκέφτομαι:

"Μα καλά μας δουλεύουν τι report είναι αυτό, πώς θα καταλάβουν οι developers και οι system engineers το error για να το λύσουν σε κάποιο patch ή SP..."

 

Αυτό δε σας βάζει σε περίεργες σκέψεις?

Τι είναι αυτό τώρα...

 

Κάτι παίζει! :mad: :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...