Προς το περιεχόμενο

Καινούρια I.T. δουλειά , ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ ?


Link

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello Insomnia,

 

Πρόκειται να ξεκινήσω καινούρια δουλειά σε μία εταιρία με βάση την Ελλάδα αλλά θα με στέλνουν συνέχεια σε διάφορα projects στο εξωτερικό και σπάνια θα βρίσκομαι Ελλάδα. Η δουλειά έχει να κάνει με εγκατάσταση μίας πλατφόρμας που πουλάει η εταιρία σε Unix συστήματα, επειδή έλειπα στο εξωτερικό αρκετό καιρό μου είπαν από την εταιρία να κάνω εγγραφή στο ΤΕΒΕ. Θα έχω συμβόλαιο p.x. 12.000 ευρώ το χρόνο (μεικτά) + 150 ευρώ bonus για την κάθε μέρα που θα είμαι στο εξωτερικό .

 

Θ ήθελα να μάθω από όποιον ξέρει αν αναγκαστικά πρέπει να γραφτώ ΤΕΒΕ και όχι ΙΚΑ ? τι μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα θα έχω σε κάθε περίπτωση καθώς και πόσο θα πληρώνω το μήνα..

 

Υπάρχει κάποια εναλλακτική περίπτωση που μπορώ να επιλέξω η κάτι που θα πρέπει να λάβω υπόψη πριν προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια ?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που ρωτάς δεν έχει να κάνει τόσο με το ταμείο που θα ασφαλιστείς αλλά με το καθεστώς της εργασίας σου στην εταιρεία.

 

Το ΤΕΒΕ (το οποίο μαζί πλέον με το ΤΑΕ έχουν φτιάξει τον Ο.Α.Ε.Ε. (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών )) ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών και όπως λες με συμβόλαιο. Δεν σε έχει προσλάβει δηλαδή η εταιρεία σαν μισθωτό. Δεν είσαι υπάλληλός τους αλλά κάτι σαν εξωτερικός συνεργάτης που αναλαμβάνεις μια δουλειά.

 

Στον ΟΑΕΕ θα πληρώνεις αρχικά ~170ευρώ το μήνα. Μπορεί και λιγότερα ανάλογα με την ειδικότητα που δηλώνεις.

 

Στο ΙΚΑ ασφαλίζονται οι μισθωτοί. Δηλαδή η εταιρεία σε προσλαμβάνει και σε ασφαλίζει.

 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τη διαφορά ελεύθερου επαγγελματία και μισθωτού.

 

Επομένως δεν είναι δική σου επιλογή το ταμείο αλλά προκύπτει από το πως θα σε απασχολεί η εταιρεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση gokal , απλά δεν ήταν ξεκαθαρισμένο καλά μέρχι τώρα.

 

Κάτι άλλο, πόση είναι η φορολογία στην Ελλάδα αν π.χ. παίρνεις μεικτά 1.000 ευρώ το μήνα? ~170 για ΤΕΒΕ τελικά πόσα μένουν καθαρά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...