Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Skylined

Σύνδεση κάρτας μεTV- Ασπρόμαυρη εικόνα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα πολύ-καλώδιο από S-Video(out) σε Scart, μαζί με S-Video(in), RCA Phono κτλ.

 

 

Συνδέω το S-Video(out) με το Scart της τηλεόρασης (μια σχεδόν ολοκαίνουρια Toshiba CRT 32 ιντσών με εντελώς επίπεδη οθόνη - η οποία δεν έχει πάνω από δύο χρόνια που κυκλοφόρησε στην αγορά) και ενώ δείχνει κανονικά εικόνα απ' τον υπολογιστή αυτή είναι ασπρόμαυρη. Δοκίμασα τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης αλλά και του NVidia panel χωρίς να βρω τη λύση. Μήπως δεν είναι καλής ποιότητας το καλώδιο που χρησιμοποιώ;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτον δοκιμασε να βρεις τις ρυθμίσεις στο control panel της καρτας γραφικων και βάλε για το tv out Pal b ή Pal g ή σκετο Pal .

Μετα αν δεν δεις χρώμα άλλαξε το σκαρτ στην τηλεοραση.Υπάρχει πιθανότητα να στέλνεις σήμα σε s-video και απο το συγκεκριμενο σκαρτ η τηλεοραση να μην δεχεται.Δοκιμασε τα ολα να δεις πότε θα παιξει.

Αλλιως εχει προβλημα το καλώδιο-αλλαγη

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπααααα. Ξαναδοκίμασα I/PAL το οποίο ενδύκνειται για το νησί στο οποίο βρίσκομαι και μετά τα B/PAL και G/PAL της Ελλάδας έτσι για την πλάκα. Η ποιότητα της εικόνας είναι καλή (όχι τέλεια-απλά καλή) αλλά παραμένει ασπρόμαυρη οπότε πάω για αγορά καλωδίου.

 

Ένα φθηνό σαν αυτό κάνει ή να προτιμήσω κάτι πιο ακριβό; Δέχομαι προτάσεις!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ φίλε.Πειραματίστηκα με το NVidia panel αλλά μετά βαρέθηκα να το ψάξω περισσότερο.Πες μας τι θα γίνει με το καλώδιο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κιτα κ της ριθμισεις τις τηλεορασης....

δεν φτεει απαρετητα η καρτα γραφεικων κ κηριος το καλωδιο, ελενξε την αποδικοποιηση συματος στις επιλογες του μενου της τηλεορασης σου....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ένα laptop που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έφταιγε το καλώδιο. Συνήθως η μίξη του Luminance (άσπρο-μαύρο) με το Chrominance (χρώμα) γίνεται με ένα πυκνωτή που πολλές φορές... Και περνάει μόνο το Luminance.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η tv δεν υποστηρίζει svhs το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βραχυκυκλώσετε το luminance με το chrominance, (pins 3+4)

170pxminidin4connectorpyc4.png

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι σαφώς κατώτερο του svideo αλλά είναι as good as it gets

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλυσα το πρόβλημα διαβάζοντας το εγχειρίδιο της τηλεόρασης.

 

Το SCART 2 (έχει δύο η τηλεόραση) δέχεται VIDEO και S-VIDEO οπότε το καλώδιο απ' την κάρτα γραφικών μπήκε σε αυτό το SCART. Στη συνέχεια από το menu της τηλεόρασης επέλεξα input S-Video (ήταν ρυθμισμένο στο Video) και αμέσως εμφανίστηκε το χρώμα. Καλώδιο δεν αγόρασα φυσικά αφού δε χρειάζεται. ;)

 

Eυχαριστώ για τη βοήθεια και ελπίζω να βοήθησα και γω (μαζί με τις υπόλοιπες απαντήσεις φυσικά) όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Έλυσα το πρόβλημα διαβάζοντας το εγχειρίδιο της τηλεόρασης.

 

Το SCART 2 (έχει δύο η τηλεόραση) δέχεται VIDEO και S-VIDEO οπότε το καλώδιο απ' την κάρτα γραφικών μπήκε σε αυτό το SCART. Στη συνέχεια από το menu της τηλεόρασης επέλεξα input S-Video (ήταν ρυθμισμένο στο Video) και αμέσως εμφανίστηκε το χρώμα. Καλώδιο δεν αγόρασα φυσικά αφού δε χρειάζεται. ;)

 

Eυχαριστώ για τη βοήθεια και ελπίζω να βοήθησα και γω (μαζί με τις υπόλοιπες απαντήσεις φυσικά) όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

 

φίλε βοήθησες αρκετά καθώς με ανακούφισες πάνω που τα παρατούσα να συνεχίσω. είμαι στην ακριβώς ίδια φάση με εσένα, έχω tv 32αρα wide crt σχετικά νέα και έχει και αυτή 2 scart θύρες από πίσω. στην 1 δεν δείχνει τίποτα όμως και στην άλλη δείχνει ασπρόμαυρα. κοντεύω να τρελαθώ, όποιος μπορεί να βοηθήσει θα τον ευγνωμονώ. α και για κάτι που διάβασα πιο πριν, λογικά υποστηρίζει s-video εμένα αφού εκτός από avi1, avi2 kai avι εμπρός έχει και avi s-vhs. περιμένω ανυπόμονα απάντηση σας.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α και μόλις έκανα restart και είδα πως έδειξε χρώμα. εκεί στο logo windows στο ξεκίνημα. μετά όμω πάλι ασπρόμαυρη με το που πήγα στην επιφάνεια εργασίας. plz παιδιά κάποιος..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sangreal όταν πατάς το κουμπί video απο το τηλεχειριστήριο της ΤιΒι για να δείς την εικόνα απο το ΠιΣί,δοκίμασε να το πατήσεις ξανά για να δείς άν έχει περισσότερα modes η ΤιΒι

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...