Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με το σκληρο....


kfoynt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

 

Μπαίνω στο ζουμι..

Η σκληρος ενος φίλου μου έιχε προβλημα.. τον βάλαμε σε μία θήκη ( απο φορητο ήταν προφανως ) και τον συνδεσαμε με το δικο μου για να του κάνουμε φορματ και κατ' επεκταση να του βάλουμε και τα windows. έγινε το φορματ, αλλά όταν πήγε να γίνει η εγκατάσταση πέταξε μπλε οθόνη ( μάλλον είχε προβλημα hardware ) κάνω reset στο pc μου, και αμέσως μετά πριν κάνει boot τα windows μου πέταξε ένα μήνυμα :

 

Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των windows λόγω ενός προβήματος ρύθμισης του δίσκου του υπολογιστή.

Δεν ήταν δυνατη η ανάγνωση από την επιλεγμένη μονάδα δίσκου εκκίνησης.Ελέγξτε τη διαδρομή εκκίνησηςκαι τη μονάδα δίσκου.

Ελέγξτε την τεκμηρίωση των Windows για τη ρύθμιση του δίσκου και τα εγχειρίδια αναφοράς του υλικού σας για περισσότερες πληροφορίες

 

Σκέφτηκα να κάνω Repair απο το cd των windows ( το ξέρω έκανα λάθος!! αλλά ήμουν επελπισμένος!!! ) αφού είχα δοκιμάσει να αλλάξω ρυθμίσεις απο τα BIOS. Το Repair έγινε.. και αναγνωρίζει πλέον 2 OS και τα 2 windows( σαν να κάνει dual boot), το ένα πετάει το παραπάνω μήνυμα όταν πάει να κάνει BOOT και το άλλο μπαίνει κανονικά..προφανώς είναι αυτό που έγινε με το Repair ( αλλά δεν μου επιτρέπει είσοδο γιατι ζητάει ενεργοποίηση..δεν ασχολήθηκα και πολύ )

 

Βοήθεια!!!! πως θα σβήσω το καινούριο ΟS ( αυτο που εμφανίστηκε με το Repair)???

και να κρατήσω μόνο το παλιό??ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΆΣΩ τα προγράμματα μου!!ούτε τα αρχεία!!! γιατι μου είναι απαραίτητα για το πανεπιστήμιο!!!

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..δεν έχεις 2ο OS,απλά έκανες το λάθος να έχεις συνδεδεμένο και τον δικό σου δίσκο όταν πήγες να κάνεις εγκατάσταση windows στον δίσκο του φίλου σου(..τον έχεις..ακόμα φίλο; :-D ),κι έγραψε στο boot sector οδηγίες για να μπουτάρει "φάντασμα" λειτουργικό...(το repair που έκανες παρεπιπτόντως,τσάμπα το έκανες...κι ελπίζω να λειτουργούν νορμάλ όλα τα προγραμματα σου όταν θα ξανανοίξεις τα windows σου-κι άμα δεν λειτουργεί κάτι σωστά,απλά επανεγκατέστησέ το από πάνω-χωρίς να το βγάλεις 1α δλδ,για να μη χάσεις τις όποιες ρυθμίσεις σου....)

Το repair επίσης ΔΕΝ σου έφτιαξε κι ΑΛΛΟ λειτουργικό...Το θέμα βέβαια είναι η ενεργοποίηση που λες.Την είχες κάνει εσύ την πρώτη φορά;Ή είχες πάρει το pc έτοιμο;

Πάρε τα σχειτικά τηλέφωνα που σου αναφέρει στη microsoft hellas ,θα σου βγουν ηχογραφημένα μηνύματα(σα να περνάς credit σε καρτοκινητό θα είναι),και η ενεργοποίηση θα γίνει....όταν πλέον μπεις στα windows (τα αρχεία σου μια χαρά είναι,μην ανησυχείς),πάνε από το start,run(εκτέλεση),και πληκτρολόγησε msconfig,μετά στην καρτέλ boot.ini και πάτα το κουμπί "check all boot paths" για να σβύσεις την εσφαλμένη καταχώρηση για εκκίνηση από το λειτουργικό(αυτό που πήγες να περάσεις στο δίσκο του φίλου σου)που δεν εγκαταστήθηκε ποτέ ώστε πλέον να ξεκινάει κανονικά τα δικά σου windows το pc..

(πληροφοριακά,όταν είχε βγεί το "πρόβλημα"-το ότι δηλαδη πήγαινε να μπουτάρει από το λειτουργικό που ΠΗΓΕΣ να περάσεις στο δίσκο του φίλου σου-αντί για windows repair έπρεπε να είχες επιλέξει ΠΡΙΝ από την "εγκατάσταση των windows xp","επιδιόρθωση χρησιμοποιώντας την recovery console" πατώντας R αντί για enter-θα σ' έβγαζε σε περιβάλλον γραμμής εντολών(που κακώς το λένε "dos" κάποιοι),και από εκεί θα πληκτρολογούσες την εντολή fixboot και θα έγραφε νέο boot sector στο δίσκο σου και μετά θα έμπαινες κανονικά,χωρίς ενεργοποιήσεις...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την εχεργοποίηση την ειχα κάνει εγω. αφου έχω κάνει αρκετές φορές φορματ. εχω γνήσιο κωδικό ( να ναι καλα οι γνωστοί!! που μου τους έχουν δώσει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...