Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κωδικοποίησης σε ελληνικούς χαρακτήρες που έχουν τόνο σε Mambo 4.6.2


NonLinear

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτές τις 2 μέρες με ταλαιπωρεί ένα και μόνο πρόβλημα το οποίο αν δεν επιλύσω θα σκάσω. Στο site http://www.pinkfloyd.gr/portal αποφάσισα να ξεφύγω από την "απαρχαιωμένη" HTML και τα flash objects και να μπω στα βαθιά και συγκεκριμένα σε CMS. Ύστερα από μερική σκέψη αποφάσισα να βάλω Mambo 4.6.2... Όλα καλά ευχαριστημένος πολύ εύχρηστο και παρά το ότι αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τα έλυσα όλα εύκολα ή δύσκολα, εκτός από ένα! Δεν εμφανίζει ελληνικά όταν γράφεις στον κειμενογράφο ο οποίος είναι ο MOStLyCE 2.2. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες κι ενώ εμφάνιζε όλα τα ελληνικά ως ? κατάφερα ακολουθώντας κάποια βήματα να τα βγάζει όλα ελληνικά, εκτός από τα γράμματα που έχουν τόνο, τα οποία συνεχίζει να τα εμφανίζει ως ? . Αν βγάλω τον τόνο τα εμφανίζει κανονικά. Φυσικά αυτό είναι εντελώς παράξενο, κι όμως συμβαίνει.

 

Επιπλέον, όταν παίρνω αυτούσιο το κείμενο με τα ερωτηματικά και το κάνω copy paste είτε σε αυτό το forum είτε στο forum του pinkfloyd.gr, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική database και χρησιμοποιεί και άλλον editor, αυτόματα τα ερωτηματικά γίνονται κανονικά γράμματα με τόνους με το που θα πατήσω CTRL+V. Όλη η database είναι σε UTF-8, με collating utf-8_general_ci, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα database. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας κατέβασα τον MOStLyCE 3.0 που βγήκε πριν λίγες μέρες και παρόλο που είναι πολύ καλύτερος σαν editor, ακόμη δεν επιλύθηκε το πρόβλημα των ελληνικών.

 

Να τονίσω ότι το πρόβλημα ισχύει σε Firefox, Opera, Safari, Konqueror, IE 7.0 και IE 6.0 (αυτούς δοκίμασα), οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα browser. Επίσης εμφανίζει κανονικά τα ελληνικά που είναι σε ημερομηνίες, μενού, templates κτλ κτλ. και γι αυτό έχω καταλήξει ότι φταίει ο editor. Όποιος βοηθήσει πραγματικά θα έχει μετά ό,τι θέλει από μένα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αποφάσισα να ξεφύγω από την "απαρχαιωμένη" HTML και τα flash objects και να μπω στα βαθιά και συγκεκριμένα σε CMS. Ύστερα από μερική σκέψη αποφάσισα να βάλω Mambo 4.6.2...

 

Άμα λες την HTML απαρχαιωμένη τότες το Mambo τι είναι :-)

 

Γιατί δεν δοκιμάζεις το Joomla που αναπτύσσεται συνέχεια σε αντίθεση με το Mambo :-)

Ρίξε και ματιά εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 

Φιλικά Πάντα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πρόσεξες έβαλα " " στην HTML.. Πέρα από αυτό συνειδητοποίησα καθυστερημένα ότι το Joomla είναι καλύτερο (έχω δει και το site που λες έκανα registration), όμως αυτό δεν είναι δυνατό στην παρούσα φάση, οπότε θα προτιμούσα να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτός αν δεν γίνεται οπότε αναγκαστικά θα πάω σε Joomla.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με πρόλαβες :-)

 

Ήθελα να σου πω ότι άμα βάλεις Joomla στην πορεία θα έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα σου :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...