Προς το περιεχόμενο

mac και office apps


xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 πακέτα γραφείου για mac os. NeoOffice/OpenOffice – iWork – Mac Office 2008.

 

To MacOffice 2008: Δυστυχώς δεν προσφέρει ακόμα ελληνική ορθογραφία. Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει με τα ελληνικά είναι στο entourage και στην συνεργασία του με τον exchange server. Κάθε φορά που στέλνεις e-mail

πρέπει χειροκίνητα να επιλέγεις encoding utf 8. Δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα προεπιλογής. Επιπλέον η συμβατότητα του δεν είναι η καλύτερη. Μέχρι στιγμής 2 έγγραφα ένα doc και ένα excel παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα. Προσπαθώντας να ανοίξει το xls κόλλαγε όλο το σύστημα ενώ στο doc εμφάνιζε κουτάκια αντί για χαρακτήρες. Και τα 2 αρχεία άνοιγαν κανονικά με pages και numbers! Δε μπορώ να πιστέψω πως υπήρχε τέτοια ασυμβατότητα σε αρχεία που είναι από office 2003!

 

OpenOffice / NeoOffice: Σαν Open Office με x11 έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα ελληνικά. Σαν Neo Office έχεις σοβαρή απώλεια στην απόδοση λόγο java, κάτι που συνεχώς βελτιώνεται σημαντικά σε κάθε patch η νέα έκδοση. Ελληνική ορθογραφία υπάρχει χωρίς κάτι extra πχ thesaurus. Η συμβατότητα είναι αρκετά καλή.

 

iWork: Ελληνική ορθογραφία μόνο με cocoaspell και όχι τόσο εύκολα. Η συμβατότητα του είναι αρκετά καλή, και είναι σίγουρα το πιο γρήγορο από τις 3 σουίτες. Το όλο apple look σίγουρα του δίνει κάτι extra καθώς και η συνεργασία του με ilife και γενικά με όλο το mac os x.

 

Γενικά και για τα 3 σαν mac users την έχουμε πατήσει άσχημα με το θέμα των ελληνικών. Για το γραφείο το macoffice αποτελεί μονόδρομο λόγω exchange server (για όσους το χρησιμοποιούν φυσικά) παρά τα προβλήματα του. Το mail της app δεν τα κατάφερε με τον exchange δυστυχώς…

Σαν home χρήση αμφιταλαντεύομαι μεταξύ neooffice και iWork…

 

Ps: το συγκεκριμένο post έχει σκοπό να συγκρίνουμε τις σουίτες γραφείου για τα αγαπημένα μας mac, εμπειρίες, προβλήματα, λύσεις…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ καθημερινά word - excel - power point σε καθημερινή βάση με διάφορα διαγράμματα να τα αντιγράφω από το ένα στο άλλο.

 

Δυστιχώς το office 2008 δεν διόρθωσε τα προβλήματα του 2004 και η συμβατότητα με τα αρχεία των win. είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

 

Το iWork θα το εμπιστευόμουν για όλα εκτός του excel, όπου έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά και πάλι σε μεγάλα doc αρχεία υπάρχει πρόβλημα.

 

Για το NeoOffice δεν ξέρω γιατί ακόμα δεν έχω βρει τον χρόνο για να το δοκιμάσω.

 

Όσο για τα ελληνικά, γενικά mac και ελληνικός ορθογράφος δεν πάνε μαζί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Όσο για τα ελληνικά, γενικά mac και ελληνικός ορθογράφος δεν πάνε μαζί...

 

 

H Rainbow τοσα χρόνια πίεσε ή πήρε πρωτοβουλία προς την κατευθυνση δημιουργιας ενος ελληνικου ορθογράφου ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...