Προς το περιεχόμενο

fixmbr απορίες


darth_revan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello. Έχω έναν δίσκο χωρισμένο σε 3 partitions. Στο 1ο έχω τα XP, στο 2ο τα vista και στο 3ο data. Θα ήθελα να αφαιρέσω τα vista και να κάνω format το partition τους. Όταν ο Η/Υ εκκινεί, το κάνει με χρήση του boot loader των vista (νομίζω). Λοιπόν σκέφτομαι πριν κάνω το format στο partition των vista, να επαναφέρω τον bootloader των xp.

Οι απορίες: Αυτό θα συμβεί αν κάνω fixmbr χρησιμοποιώντας το cd των xp?? Μετά από αυτό θα διατηρηθούν τα partitions ως έχουν, με τα δεδομένα τους, ή θα έχω κανένα πρόβλημα???

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχή τρέξε το fixboot , και αμα δε βοηθήσει τρέξε το fixmbr. Με είχε βοηθήσει μια φορά όταν τα χα κάνει αχταρμά με linux+windows και δε bootαρε καθόλου το pc.

Το Master Boot Record (mbr) είναι λίγο επίφοβο .Αμα το χάσεις μετά τα data πάπαλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μόνο που μπορώ να του πω εγώ με σιγουριά είναι ότι δεν "πάπαλα" τα αρχεία του,διότι με το fixboot απλά θα γράψει νέα boot data,και με το fixmbr θα ξαναεγκαταστήσει το σχετικό πρόγραμμα που διαβάζει αυτά και κάνει το boot (ΜΒR).Kι εννοώ ότι τ' αρχεία του θα είναι πάντα εκεί,είτε μπορεί ο δίσκος να μπουτάρει είτε όχι.Στη χειρότερη με κάποιο partition recovery πρόγραμμα,θα μπορέσει να επαναφέρει τo χαμένο partition table,ή έστω τα αρχεία του (το active partition recovery είναι για παράδειγμα 1 πρόγραμμα που κάνει αυτές τις 2 δουλειές)(..όχι ότι του λέω "ναι,κάνε τα σαλάτα και μετά τρέχα να κάνεις ανάκτηση",απλά για το τί θα γίνει με τ' αρχεία του λέω,και τί θα μπορέσει να κάνει μετά,αν κάτι δεν πάει καλά).

Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία για το τί θ' ακολουθήσει εάν κάνει φορμάτ στο partition των Vista,κι αν είτε πριν-είτε μετά θα έχει τη δυνατότητα με τα fixboot και fixmbr να ξανακάνει bootable το partition των xp..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας.

Τελικά δοκίμασα να κάνω fixboot στο partition των windows xp. Τώρα ο υπολογιστής εκκινεί κανονικά από τα xp και δεν μου δίνει καμία επιλογή για τα vista, οπότε φαντάζομαι ότι μπορώ να κάνω format στο partition των vista χωρίς προβλήματα πια!!:-) (φαντάζομαι ότι θα μπορούσα επίσης να κάνω πρώτα format στο partition των vista και μετά fixboot...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...