Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια Συμφουριτες!!!


LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω παρει την Asus maximus extreme + τον q6600 2.4ghz + τις Cellshock ddr3 1800mhz 4X1gb. Το προβλημα που εχω ειναι πως στο bios αν τα αφησω ολα αυτοματα τις μνημες μου τις βλεπει στα 1066mhz! Αν βαλω τις μνημες απο μονος μου στα 1800mhz μου ανεβαζει αυτοματα τον επεξεργαστη στα 2.71ghz αλλα μεσα στα windows (vista ultimate X64) μου λεει πως εχω τον quad core 2.4ghz αλλα πως τρεχει στα 1.6ghz και οχι στα 2.71ghz που μου γραφει το bios! Τι κουφο ειναι αυτο???? Θελω να βαλω τον επεξεργαστη να δουλευει περιπου πανω κατω στα 3ghz και τις μνημες κανονικα στα 1800mhz πως θα το κανω ξερει κανεις να μου δωσει τα φωτα του γιατι το περιπλοκο bios δεν εχω ξαναδει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα απ' όλα κάνε edit και βάλε ένα κανονικό μέγεθος γραμματοσειρά γιατί θα μας προκαλέσεις καμιά κρίση επιληψίας. Βάλτα με το χέρι εκεί που θες και κλείσε το EIST (speedstep) από το bios για να τρέχει πάντα στην ίδια ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EIST (speedstep)

 

Το παραπανω δεν το βρηκα καπου! Η εγω δεν το βρισκω η δεν υπαρχει!

 

Τελικα το βρηκα το speedstep ηταν στην διπλα σελιδα του bios. Το εκανα disable και απο το μενου extreme tweker το μονο που αλλαξα απο auto που ειναι ολα ειναι το DRAM Frequency

και απο auto το εβαλα εκει που λεει DDR3 1800mhz και τον επεξεργαστη απο 2.4 μου τον πηγε 2.7! Μια χαρα ως εδω τωρα μου λεει πως ειμαι στα2.7 και οι μνημες μου στα 1800 αλλα τωρα μεσα στα windows μου λεει πως ο επεξεργαστης ειναι στα 4.05ghz ενω πρωτα με τις ιδιες ρυθμησεις αλλα με enabled το speedstep μου ελεγε στο bios πως ο επεξεργαστης ειναι ανεβασμενος στα 2.7 και μεσα στα windows πως η συχνοτητα ειναι 1.6!!!

 

Ερωτηση στο Δαφνι που θα παω σε λιγο γιατι εχω τρελαθει με αυτο εδω εχουν adsl????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το cpu-z τι λέει; ανέβασε κανα 2 φωτό από bios για να καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε

 

Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο αλλα μπορεις να κατεβασεις και το pdf απο την asus για να δεις πως ειναι το bios

 

Παντως και με την προγουμενη μητρικη που ειχα της Asus τις μνημες τις εβλεπε στο αυτοματο στα 533 επρεπε εγω να τις βαζω στα 800!

 

Εχω ξενερωσει με την Asus!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοπον τελικα εμαθα για να δει τις μνημες στα 1800 πρεπει ο επεξεργαστης να παει στα 3.6! Αυτο που δεν μπορω να αλλαξω στο bios ειναι το CPU Ratio Setting απο 9 σε 8 την λυση την βρηκα εδω

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3172&p=10

 

Οι δικιες μου οι μνημες εχουν original timings 8-7-6-21 και αυτο μου λεει να τις βαλω 8-8-8-26 ειναι σωστο η θα τηγανησω ψαρια πανω στις μνημες????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...