Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δημιουργία partition

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω έναν 400άρη δίσκο sata της WD ο οπόιος ήταν εξωτερικός (my book για την ακρίβεια),

τον έχω τοποθετήσει ως εσωτερικό sata, του έχω εγκαταστήσει vista ultimate και θέλω να τον χωρίσω ακριβώς στη μέση δηλ απο 372,6 GB να γίνει 2 partition απο 186,3 GB χωρίς να κάνω format και να χάσω δεδομένα, ώστε να βάλω και xp προκειμένου να εγκαταστήσω κάποιες εφαρμογές που δεν λειτουργούν στα vista.

Το πρόβλημα είναι ότι 1°: απο τη διαχείρηση δίσκων δοκίμασα να μειώσω το υπάρχον partition απο 372 στα 186GB ώστε να κάνω στη συνέχεια νέο partition στα άλλα 186GB που θα απομείνουν, αλλά βγήκε μύνημα ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος στον δίσκο για να χωριστεί και ακυρώθηκε.

2°: δοκίμασα να το κάνω χρησιμοποιώντας το Acronis Disk Director και ενώ έδιχνε ότι ο δίσκος χωρίστηκε (επανεκκίνηση και διαδικασία διαχωρισμού πριν μπει windows), βρήκα τον δίσκο ολόκληρο! (το δοκίμασα 2 φορές)

Θα ήθελα κάποιος να μου πει οποιονδήποτε τρόπο για να χωρίσω επιτέλους τον δίσκο

Δημοσ.

Δοκίμασε το Norton Partition Magic 8 ή νεότερη έκδοση. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις περισσότερο ελεύθερο χώρο από το partition που θα δημιουργήσεις.Στην περίπτωσή σου να έχεις πάνω από 200GB.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει να κάνω partition με το gparted αλλά δεν βλέπει ούτε disc label, ούτε τι σύστημα αρχείων έχει ο δίσκος (FAT,NTFS κλπ), το magic patrition 7 και το norton partition magic 8,5 ανοίγουν μόνο με συμβατοποίηση με windows XP sp2, αλλά και πάλι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το σύστημα αρχείων, όσο για το Acronis Disk Director όπως ανέφερα και στην αρχή δεν "πιάνει" ούτε το srink volume (δοκίμασα μέχρι και διαχωρισμό 100GB με 300GB ελεύθερο χώρο μετά απο ανασυγκρότηση κιόλας) στη διαχείρηση δίσκων! format ΔΕΝ θελω να κάνω, πως θα χωρίσω τον δίσκο ? 3 μέρες προσπαθώ και χωρίς να έχω τα προαναφερθέντα προγράματα εγκατεστημένα ταυτόχρονα, το gparted είναι και bootable

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...