Προς το περιεχόμενο

"graphics.h"


deepspacegr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο βιβλιο Η Τεχνη καιΕπιστημη της c (ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ) ο συγγραφεας για να κανει μια εισαγωγη στα γραφικα αλλα και στην διασυνδεση βιβλιοθηκων χρησιμοποιει την graphics.h.

Το προβλημα ειναι οτι η συγγεκριμενη βιβλιοθηκη μαλλον δεν δουλευει σε vista και ο συγγραφεας αναφερεται σε κατι που ονομαζει thetis για να δημιουργηθει ενα περιβαλλον συμβατο για την graphics.h.Δεν υπαρχουν αλλες αντιστοιχες βιβλιοθηκες γραφικων που να ειναι συμβατες;Το thetisπου θα το βρω ; Το συγγεκριμενο βιβλιο με εχει εντυπωσιασει μεχρι τωρα, μηπως ομως το συγγεκριμενο κεφαλαιο θα ηταν καλυτερα να το παραλειψω

αναζητωντας αλλα βιβλια στο θεμα γραφικα;

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον ετυχε να δουλεψω με το thetis το καναμε για ενα μικρο διαστημα στο πανεπιστημιο και δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερως. δεν θα το θεωρουσα γραφικο ολο αυτο.

καταρχην ειναι πολυ ευκολο. εχει καποιες εντολες στυλ MovePen, Draw και κατι τετοια.

αν θελεις να ασχοληθεις με την c μαθε πρωτα τα προγραμματα και μετα να πας στην c++ που ειναι αντικειμενοστρεφης γλωσσα.

 

αν θελεις ομως να ασχοληθεις και να δεις το thetis σου στελνω την σελιδα του καθηγητη μας αλλα κατεβασε το απο τωρα γιατι σηνηθως τα διαγραφει για να τα βαλει στο αλλο εξαμηνο...

http://eos.uom.gr/~achat/Intro_C.html

 

κατω κατω εχει το thetis και εναν οδηγο χρησης του:-)

το βιβλιο οντως ειναι απο τα καλυτερα το εχω διαβασει...

:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω.Πως ομως θα γινοταν ενας κυκλος σε ενα c προγραμμα.

Το μονο που εχω καταφερει ειναι να φτιαξω καποιους βρογχους που φτιαχνουν ατελης κυκλους.Tην c++ την εγκατελειψα μετα απο εξι

μηνες γιατι ολο το βαρος στα βιβλια ριχνεται στα αντικειμενακαι και στις ιδιοτητες τους που εγω δεν χρειαζομαι(ακομα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις Win32 GDI και WinAPI για γραφικά, αφού έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για την έκδοση των Windows του χρήστη. Για κύκλους με το GDI μπορείς να χρησιμοποιήσεις την function Ellipse (http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms533278.aspx).

Όσο για tutorials, καλά είναι κατά τη γνώμη μου τα http://www.winprog.org/tutorial/ και http://www.toymaker.info/Games/html/gdi.html, αν και μπορείς να βρεις πολλά άλλα με το google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...