Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το pc


stauros28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα μου.

 

Το τελευταίο καιρό ο υπολογιστής μου έκανε αρκετή ώρα από την ώρα που τον άνοιγα μέχρι να φορτώσει τα windows και να ανοίξει. Στο τέλος απλά όταν ανοίγει εμφανίζει τα πρώτα στοιχεία και έπειτα με βγάζει σε μαύρη οθόνη.

 

Δυστυχώς δεν μου δίνει την επιλογή να μπω σε safe mode παρά μόνο να πατήσω delete για να μπω στα BIOS και F9 για να βάλω το cd Χpress Recovery 2 της μητρικής. Δοκίμασα να βάλω το cd των windows για να κάνω από εκεί επιδιόρθωση και πάνω που το τρέχει και βγάζει "το σύστημα ελέγχει για ρύθμιση παραμέτρων" πάλι εμφανίζει την μαύρη οθόνη. Έβαλα το cd Χpress Recovery 2 και μου δίνει την επιλογή back up και BOOT. Το πρώτο δεν παίζει ενώ με το δεύτερο μου λέει ότι θα χαθούν όλα τα αρχεία.

 

Αν κάποιος καταλαβαίνει και μπορεί να με βοηθήσει γιατί δεν είμαι ειδικός θα του ήμουν υπόχρεος.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως έχεις πειράξει το BIOS πρόσφατα; Για overclocking ίσως;

Δοκίμασε να μπεις στο BIOS και να κάνεις επαναφορά default ρυθμίσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι pc απλά να σε ρωτήσω το xpress recovery που μου ζητάει είναι το cd της μητρικής.

 

Κάποιος μου είπε οτι εφόσον το cd των windows δεν κάνει κάτι να κάνω μια δισκέτα εκκίνησης και να προσπαθήσω απο εκεί.

 

Βασικά θα το κάνω format αλλα το πρόβλημα μου είναι να πάρω οτι έχει ο σκληρός.

 

Ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να πάρεις τα αρχεία σου θα χρειαστείς οπωσδήποτε άλλο σκληρό:είτε έναν για να κάνεις εγκατάσταση εκεί και ν' ανοίξεις από 'κεινα τα windows τον δίσκο από τον οποίο θες τ' αρχεία,είτε να κάνεις recovery των αρχείων μέσω floppy(είναι δεν είναι οκ ο δίσκος)με σχετικό πρόγραμμα,ΕΙΤΕ πηγαίνοντας τον δίσκο σε κάποιο άλλο pc (αν δεν παίζει φίλος,στη χειρότερη δώσε τον δίσκο σε τεχνικό να σου κάνει την αντιγραφή των αρχείων σε dvd-δεν έχω ιδέα τί θα σου ζητήσει γι' αυτό,ρωτάς και μαθαίνεις).

Τώρα,αν δεν κάνεις κάτι από τα προηγούμενα,μπορείς να μπεις πάλι απ' το cd των windows,και όταν σου δώσει επιλογή για εγκατάσταση ή επιδιόρθωση μέσω recovery console,επίλεξε το 2ο (πατώντας R).Θα σου ζητηθεί password απ΄ το λογαριασμό administrator,αν του είχες βάλει(αν δεν είχες,πάτα απλά enter,και θα συνεχίσεις σε περιβάλλον γραμμής εντολών.Εκεί,πληκτρολογείς chkdsk /r ,και περιμένεις να τελειώσει ο έλεγχος(αν τυχόν σου πει ότι έχει ανεπανόρθωτα σφάλματα...να το πρόβλημα.Δοκίμασε να ξαναμπείς στα windows μετά απ΄όλ' αυτά(μήπως το θέμα ήταν κάποιο σφάλμα,το οποίο διόρθωσε η εξέταση δίσκου) (..υποθέτω πάντα ότι μιλάμε για windows χρ ή έστω vista...και μάλιστα απορώ για την "δισκέτα εκκίνησης" που σου είπαν τί ακριβώς εννοούσαν και σε ποιά περίπτωση...Είναι σε FAT32 o δίσκος και όχι σε NTFS ;Kαι ΤΙ ακριβώς να κάνεις με αυτήν;Αυτό που χρειάζεσαι είναι να πάρεις τ΄αρχεία σου-και όχι να τα δεις...).Τέλος πάντων,πες μας επίσης εάν ο δίσκος σου έχει μόνο 1 patition.

..Mιλώντας περί δίσκου,μοιάζει να είναι αυτός το πρόβλημα.Δοκίμασε να βάλεις άλλη καλωδιοταινία,και ν' αλλάξεις επίσης το βύσμα που έρχεται απ΄το τροφοδοτικό(σύνδεσέ τον σε άλλο),και να κατεβάσεις από το site της εταιρίας του δίσκου το σχετικό utility για έγχο της κατάστασής του,και να φτιάξεις μια δισκέτα που να το περιέχει(κατέβασέ το,και θα δεις σχετικές οδηγίες).Το λέω γιατί υποψιάζομαι πως ο δίσκος είναι το πρόβλημα,γι' αυτό και δεν μπόρεσες ούτε την επιδιόρθωση των windows να κάνεις.Πρώτα με το chkdsk του cd και μετά με το utility της εταιρίας του,θα διαπιστώσεις ποιό είναι το πρόβλημα και θα δούμε μετά για παρακάτω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...