Προς το περιεχόμενο

Acer - Κοροϊδία


Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις έπεσα θύμα τις εν λόγω εταιρίας.

 

Το Laptop μου Acer Aspire 1650z το έχω πάνω από ένα χρόνο. Πριν κάνα μήνα μου παρουσίασε πρόβλημα στο DVD-RW. Δεν έγραφε DVD. Συγκεκριμένα, δεν μπορούσε να κάνει Lead-In.

Πήρα τα Multirama από όπου και το αγόρασα και μου είπαν να μιλήσω με την αντιπροσωπία. Ρώτησα επίσης πόσο εγγύηση έχει και μου είπε ένα χρόνο ο υπάλληλος.

 

Επικοινωνώντας με την εταιρία μου είπε ότι είμαι εκτός εγγύησης. Τους γνωστοποίησα ότι είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή ένωση να δίνουν τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση στα προϊόντα τους. Η κοπέλα όταν της είπα αυτό αμέσως με εξυπηρέτησε άμεσα και μου είπε ότι δεν θα πληρώσω τίποτα. Με βοήθησε για το τι πρέπει να κάνω (έστειλα κάτι email) και στις 06/02/2008 πήγα το Laptop στην αντιπροσωπία και συγκεκριμένα Αχαρναί.

Και εκεί η κοπέλα ήταν πάρα πολύ εξυπηρετική και μου είπε ότι το πρόβλημα αυτό είναι συνηθισμένο και ότι σε λίγες μέρες θα το έχω και πάλι στα χέρια μου.

 

Δεν είπε ψέματα, σήμερα 19/02/2008 παρέλαβα το Laptop. Μάλιστα μου το έστειλαν με Courier (με τα έξοδα δικά τους, αφού έτσι ορίζει η αντιπροσωπία όταν πρόκειται για επιστροφή). Κανονικά και όταν το έστειλα θα έπρεπε να το είχα στείλει με Courier και τα έξοδα δικά τους αφού έτσι ορίζει η νομοθεσία για την ευρωπαϊκή ένωση και όχι να τραβηχτώ εγώ στα βουνά.

 

Φυσικά όταν το παρέλαβα το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να γράψω ένα DVD. Βάζοντας να το γράψει έφαγα τη πρώτη κρυάδα. Έκανε Lead-In για κάνα δύο λεπτά. Προσπάθησα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου λέγοντάς του ότι έχω συνηθίσει με το PC μου (αυτό της υπογραφής) και γι'αυτό μου φαίνεται τώρα εδώ αργά.

Όταν άρχισε να γράφει είδα ότι αργούσε πολύ... Για να μη πολυλογώ έκανε να γράψει ένα DVD 4.3GB 40λεπτά σε 8x. Δοκίμασα να γράψω και ταινία και διάφορα άλλα αρχεία. Έκανα τη διαδικασία 3 φορές. Τη τρίτη την έκοψα στη μέση γιατί ήδη είχα φτάσει τα 20λεπτά και βαριόμουνα να περιμένω.

 

Όταν μου έφεραν το Laptop βρήκα μέσα στο DVD-RW ένα CD με Conn-x Drivers, που προφανώς το είχα ξεχάσει μέσα.

Τα τινά είναι δύο. Ή δεν το κοίταξαν καθόλου ή άλλαξαν DVD-RW και επειδή ήταν πολύ καλός ο τεχνικός το έβαλε πάλι στη θέση του το CD.

 

Από τη στιγμή πάντως που κάνει τέτοια και μετά από την αλλαγή DVD, μάλλον κάποιος Controller πρέπει να είναι οπότε πολύ σκούρα τα πράγματα.

 

Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο και φυσικά θα έρθουν να το πάρουν έτσι όπως το έφεραν.

Είμαι πολύ εξαγριωμένος, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε στο device manager->IDE controllers και κοίτα αν είναι ενεργοποιημένο το UDMA...

 

Το πρόβλημα που έχεις αυτή τη στιγμή είναι συνηθισμένο και αποτελεί πρόβλημα των win και όχι του laptop.

 

Κοίτα και εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=205760&highlight=device+manager

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=126458&highlight=UDMA

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=59435&highlight=UDMA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ναι, εντάξει. Μίλησα σήμερα και μου είπαν ότι το άλλαξαν.

Έχουμε ανοίξει νέο βιολί τώρα. Θέλουν να κάνω Restore το πρόγραμμα της Acer και να δω τι θα γίνει.... Αν είναι δυνατόν. Κάθομαι τώρα και βάζω τα Windows της Acer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Έκανα ότι μου είπε η Acer και όλα μία χαρά. Έγραψε ένα DVD σε 8x στα 13 λεπτά.

 

Έβαλα πάλι Vista και Nero 7.5 που έβαζα πάντα και πάλι τα ίδια... Τι διάολο γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω.

 

 

Χωρίς να θέλω να ρισκάρω κάποια συμβουλή που πιθανόν να σε οδηγήσει σε προβλήματα , έχεις σκεφτεί μήπως η Acer εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία των συσκευών της ΜΟΝΟ για συγκεκριμένο συνδυασμό Hardware + Software ?

Διαφορετικά δεν θα έγραφε DVD 8x σε 13 λεπτά !

 

Δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις για το τι συμβαίνει με ΑΛΛΑ προγράμματα εγγραφής (κακό αυτό για εμάς τους καταναλωτές) από τη στιγμή που παρέχει λύσεις για σωστή εγγραφή άσχετα με το αν αυτή (η εγγραφή) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με τα προγράμματα που μας βολεύουν. Κατά κάποιο τρόπο βολεύουν εκείνην !

 

Σε Notebook HP που είχα πριν 4 χρόνια και ήθελα να βάλω Win 98 SE , με ενημέρωσαν ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ , παρέχουν υποστήριξη λογισμικού για το φορητό αρκεί αυτό να φέρει το λειτουργικό σύστημα με το οποίο αγοράστηκε. Διαφορετικά ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ! Φυσικά , ΔΕΝ το ήξερα αυτό πριν το αγοράσω (ούτε ο πωλητής για να με ενημερώσει).

 

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις , αυτό που μπορώ να σκεφτώ - χωρίς να είμαι και σίγουρος - είναι ότι το NERO προσπαθεί να κάνει κάποιες "περίεργες" κλήσεις κατευθείαν στο BIOS της συσκευής με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ασυμβατότητες με DRIVES που δεν τις υποστηρίζουν τις κλήσεις αυτές. Θέμα τύχης :mad: ;

Μάλλον ατυχίας ... :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχασα λίγο την μπάλα, έχει σβηστεί κάποιο reply ή μου φαίνεται? 13 λεπτά για εγγραφή σε 8χ δεν είναι τραγικός χρόνος και μπορεί να οφείλεται ακόμα και στο δισκάκι. Ψάξου λίγο με αναβάθμιση του firmware του drive. Ή μάλλον ψάξου καλά πάνω σ' αυτό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν για να τα βάλουμε σε μία τάξη γιατί εγώ φταίω που σας μπέρδεψα.

Επειδή εκείνη την ώρα το έψαχνα έσβησα το Post που έχει παραθέσει ο gvarth για να σας παραθέσω με τη σειρά τα πράγματα.

 

Λοιπόν όταν το πήγα το Laptop στην Acer, είχα δοκιμάσει Format και δεν είδα φως. Ήταν χαλασμένο το DVD-RW.

Όντως έγινε αντικατάσταση, αλλά και πάλι δεν λειτουργούσε καλά. Αργούσε πολύ στην εγγραφή.

Έκανα Restore με το DVD της Acer και έγραψα με το πρόγραμμα της Acer. Έγραψε μία χαρά.

Επί τόπου έκανα Format και έβαλα Vista ξανά. Και πάλι εκατέστησα το Nero 7.5 και έγραψε το DVD σε 8x σε 13λεπτά. Με λίγα λόγια μία χαρά. Όσο για τον χρόνο αυτόν για 8x είναι παραπάνω από καλός, για σεμινάριο θα έλεγα.

 

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι, τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει από Format και ιστορίες... Πάει σε τεχνικό και πληρώνει???

Ο τεχνικός που είδε ότι δουλεύει? Έχουν δίσκους με εγκατεστημένο το πρόγραμμα για κάθε μοντέλο ξεχωριστά?

 

Με λίγα λόγια, τέλος καλό όλα καλά... Έπρεπε να βγάλω μόνος μου το φίδι από τη τρύπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμήθηκα εναν aspire που είχα παλιότερα, που αρνιόταν να γράψει cd/dvd με οποιαδήποτε πρόγραμμα εκτός απο αυτό που έδινε η acer, ένα με ένα δράκο που έκαιγε ένα cd!

Μatsu-shit-a ήταν το drive...μετά από 1,5 χρόνο χάλασε τελείως και πήρα εξωτερικό...και ησύχασα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόγραμμα είναι το NTI CD/DVD Maker. Εγώ πάντως ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με προγράμματα, όταν χάλασε το drive τους τοδωσα και σε 3 μέρες τοχα πίσω έτοιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τους οδηγούς του Controller... Τίποτα... Format.

Αυτό που μένει όμως είναι ότι θέλουν πίεση και τσαμπουκά για να σου κάνουν αυτό που οφείλουν.

Όταν τους πήρα τηλέφωνο για τη βλάβη, μου είπαν επειδή το έχω πάνω από ένα χρόνο, ότι δεν είμαι μέσα στην εγγύηση. Όταν τους είπα ότι είναι υποχρεωμένη να παρέχουν διετή εγγύηση σε όλα τα προιόντα τους, βάση νομοθεσίας από την ευρωπαική ένωση, αμέσων με εξηπηρέτησαν. Αν κάποιος δεν το ήξερε, θα είχε πληρώσει 100Ευρώ για το DVD-RW.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...