Προς το περιεχόμενο

HP Photosmart R-837 από Mediamarkt


BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, μόλις αγόρασα την εν λόγω φωτογραφική μηχανή 89 ευρώ από το mediamarkt. Μου είπαν ότι σήμερα τις παρέλαβαν.

 

Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, με 7.2 megapixels, και φαίνεται καλή. Μπαίνω λοιπόν στη σελίδα της HP και γράφει οτι το μοντέλο αυτό δεν βγαίνει πια, κι οτι δεν διατίθεται. Πώς γίνεται αυτό; Δηλαδή, αγόρασα κάτι που δεν υπάρχει; Αυτή η μηχανή δεν κυκλοφορεί πάνω από 8 μήνες, σύμφωνα με τα διεθνή site.

 

Αν ξέρει κανείς ας μου πεί, γιατί θα τρελλαθώ. Με χαλάει ιδιαίτερα να έχω μόλις πληρώσει για κάτι που δεν βγαίνει πια, χωρίς να το ξέρω. Έψαξα, και βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε στο Skroutz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα. Αν σου πω ότι ψάχνω πληροφορίες για την συγκεκριμμένη μηχανή, γιατί κι εγώ την είδα στο Media Markt σε πολύ καλή τιμή? Σχετικά με το ερώτημά σου, ίσως να την έχει αντικαταστήσει η R937 με 8.0MP, αλλά αυτό εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε. Στο skroutz να φανταστείς, βρήκα την HP 735, που την είχα αγοράσει καλοκαίρι 2003!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν τα βίντεο στο review έχουν ήχο και αν η εφαρμογή επί της μηχανής red eye reduction στα γαλάζια μάτια με flash σε νυχτερινή λήψη έχει καλά αποτελέσματα ή συνεχίζουν να φαίνονται ενοχλητικά "βρυκολακίστικα". Επίσης, αν το πακέτο εμπεριέχει φορτιστή και αν έχει pictbridge και σύνδεση AV (καλώδιο σίγουρα δεν έχει, αλλά θα μπορούσα να αγοράσω). Αυτά είναι τα ερωτήματά μου. Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις είδα το post σου. Λοιπόν, το Red Eye δουλεύει καλά ως εργασία, όμως όταν αποθηκεύσεις την εκάστοτε διορθωμένη φωτογραφία φαίνεται διορθωμένη στο preview μέσα από τη μηχανή (που έχει καταπληκτική τεράστια οθόνη), αλλά όταν βγάλεις το memory stick και τις περάσεις πχ σε laptop όπως εγώ, τα κόκκινα μάτια ως δια μαγείας είναι εκεί, σαν να μην έχεις κάνει καμία διόρθωση. Κόκκινα βγάζει και τα καστανά μάτια, ίσως γιατί το φλας είναι πολύ δυνατό και πριν τραβήξει τη φωτογραφία κάνει το άτομο που φωτογραφίζεις κυριολεκτικά κόκκινο.

 

Φορτιστή έχει. Βάζεις το USB που παρέχεται σε μια πρίζα που κι αυτή παρέχεται, κι έτσι φορτίζει η μηχανή. Η αυτονομία της είναι πολύ καλή καθώς έχει μπαταρία σαν αυτές που έχουν τα κινητά. Μου βγάζει πολλές φωτογραφίες με φλας και κάνω μέρες να τη φορτίσω.

 

Τα βίντεο έχουν ήχο και είναι αρκετά καλά, δεδομένης της ανάλυσης (νομίζω είναι VGA). Τώρα το Pictbridge και η σύνδεση AV δεν ξέρω τι είναι και δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω.

 

Βασικό μειονέκτημα της μηχανής είναι το οτι την ώρα που πας να τραβήξεις φωτογραφία ξαφνικά σκοτεινιάζει πολύ η οθόνη και τραβάς σχεδόν στα "τυφλά". Επίσης, αν πας να βγάλεις φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα.

 

Από εφέ, έχει πολλά, όπως πλαίσια, μετατροπή σε ασπρόμαυρο ή sephia .

 

Γενικά, για 89 ευρώ είναι τσάμπα και είναι και HP. Αν και με παρότρυναν να αγοράσω Nikon, επέλεξα κάτι φτηνό για αρχή (είναι η πρώτη μου digital), και είμαι τρομερά ικανοποιημένος από τις φωτογραφίες που βγάζει. Τα χρώματα και η ανάλυση είναι απίστευτα κατά τη γνώμη μου.

 

Γενικά είμαι ικανοποιημένος. Κι αν ψάξεις λίγο στα google / yahoo, η συγκεκριμένη μηχανή έκανε 230 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Άρα είμαστε καλά.

 

Ελπίζω να βοήθησα, αν και ομολογώ ότι είμαι άσχετος.

 

Για τις δικές μου, πάντως, απαιτήσεις είναι άψογη και δεν νομίζω ότι αν έδινα περισσότερα χρήματα θα ήταν τόσο εμφανής η διαφορά που να αξίζει. Μην ξεχνάς ότι θα την πάρεις μαζί σου στην παραλία, σε εκδρομές, και γενικά μπορεί να πέσει κάτω, και να στεναχωρηθείς. Κι όπως και να το κάνουμε, λιγότερο 'πονάνε' τα 89 ευρώ από τα 150-200. Και είναι και HP.

 

Έχω βγάλει σε 20 μέρες περίπου 500 φωτογραφίες. Τα κόκκινα μάτια, όμως, αναγκαστικά τα διορθώνω μόνος μου. Πέραν αυτού, οι φωτογραφίες είναι άψογες και ίσως κάνω κάτι λάθος εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, φοβήθηκα να περιμένω και πήγα και την πήρα κι εγώ την μηχανή. Αν και δεν έχω εκτυπώσει ακόμη, με έχει ενθουσιάσει. Έκανα test και στον άνδρα μου, που έχει γαλάζια μάτια με φλας μέσα σε μη φωτιζόμενο χώρο (βγάζει απίστευτα φωτεινές φωτογραφίες στο απόλυτο σκοτάδι!) και ούτε ίχνος κοκκινίλας για να διορθώσω! Ίσως θα πρέπει να βάζεις τις σωστές ρυθμίσεις (νυχτερινή λήψη κλπ.). Δυστυχώς δεν έτυχε να μεταφέρω κάποια φωτό με διορθωμένα κόκκινα μάτια στον Η/Υ, αλλά από την έρευνα που είχα κάνει πριν την αγοράσω (και πίστεψέ με ήταν μεγάλη και εκτενάστατη έρευνα) δεν ανέφερε κανένας την διατήρηση της κοκκινίλας. Είδωμεν...

Pictbridge έχει, καθώς το ίδιο το καλώδιο φόρτισης, μπορείς να το συνδέσεις απευθείας με εκτυπωτή και να εκτυπώσεις τις φωτό σου.

Για να συνδεθεί με τηλεόραση, πρέπει να αγοράσει κάποιος ένα docking station της HP, αλλά δεν με νοιάζει.

Πραγματικά για την τιμή της είναι καταπληκτική, κυρίως για μη επαγγελματίες όπως εμείς. Το μόνο θα έλεγα αρνητικό είναι ότι δεν έχει οπτικό φακό, και περιορίζεσαι να κοιτάς την οθόνη (δεν βολεύει όταν πέφτει επάνω της ήλιος), αλλά και πάλι κάτι βλέπεις...

Το ψηφιακό της zoom είναι από τα καλύτερα και πολύ μεγάλο. Άντε, με γεια μας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...