Γηρυόνης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Καλημέρα ξέρει κάποιος σε πόση απόσταση από αρχαιολογικό χώρο μπορεί να κτίσει κάποιος; Θέλω να κάνω μία διαμαρτυρία στο υππο και θα εκτιμούσα ο,τιδήποτε πληροφορίες έχετε.
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Θα πρέπει να μελετήσεις τον αρχαιολογικό νόμο και ιδιαίτερα τα άρθρα 12, 13, 18, 19 Αν επιτρέπεται, τι πρόβλημα έχεις; Γιατί θέλεις να διαμαρτυρηθείς στο ΥΠΠΟ;
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Αν επιτρέπεται δε θα διαμαρτυρηθώ. Γι' αυτό θέλω να βρω πληροφορίες, να δω αν επιτρέπεται ή όχι. Ευχαριστώ για το σύνδεσμο.
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 To "αν επιτρέπεται" πήγαινε στην λίγο αδιάκριτη ερώτηση...
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Γράψε λάθος, άλλο κατάλαβα. Θέλω να στείλω γράμμα γι' αυτόν το ναό: http://www.hellenicpantheon.gr/VouliagmeniN.htm . Προσπάθησα να τον επισκεφθώ και δε με αφήσανε και θέλω να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται.
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Απ' όσο ξέρω, δεν είναι ανοιχτός για το κοινό αυτός ο αρχαιολογικός χώρος.
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δεν είναι ανοικτός αυτή την εποχή ή γενικώς; Λίγο οξύμωρο μου ακούγεται να μην είναι ανοικτός αλλά το καλοκαίρι όποιος πληρώνει να μπει στον αστέρα να έχει ελεύθερη πρόσβαση, αφού στην ουσία ο ναός βρίσκεται μέσα στις ξαπλώστρες.
freedubus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δεν είναι "μέσα" στις ξαπλώστρες, υπάρχει περίφραξη. Απλά βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αστέρα. Το οτι είναι δίπλα ο αστέρας δεν παίζει τόσο ρόλο, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι παραλία το μέρος και έτσι δεν επηρεάζεται ο "περιβάλλων χώρος του μνημείου", ούτε υπάρχουν ενδείξεις για περεταίρω ευρήματα. Γενικά πάντα είναι κλειστός ο χώρος για το κοινό και δεν έχει αναδειχθεί γιατί έχει πολλά προβλήματα συντήρησης και διαμόρφωσης...βρίσκεται κάτω απο τη στάθμη της θάλασσας και μπάζει θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μόνιμα πλημμυρισμένος, το γράφει και στη σελίδα που παρέθεσες. Επίσης, τα κτιριακά κατάλοιπα είναι αρκετά διαβρωμένα από το αλάτι, οπότε η επίσκεψη του κοινού θα επιδείνωνε τον ήδη υψηλό βαθμό φθοράς τους. Πλέον γίνονται εργασίες αναστήλωσης και νομίζω με έξοδα του ξενοδοχείου. Θα διασωθεί δηλαδή το μνημείο και θα αναδειχθεί κάποια στιγμή. Αυτό έχει σημασία εν τέλει. Γεγονός είναι οτι υπάρχει ένα μόνιμο θέμα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του μνημείου από το χώρο του Αστέρα...αλλά εδώ δε δίνουν τη θάλασσα στους ανθρώπους, θα δώσουν το μνημείο; Τουλάχιστον θα το φροντίσουν και θα το αναδείξουν. Τώρα δε νομίζω να καταφέρεις να έχεις πρόσβαση. Δεν ξέρω αν γίνονται και εργασίες αυτή την εποχή. Αν θέλεις να τον επισκεφθείς κάνε υπομονή μέχρι τέλος άνοιξης που θα αρχίσουν οι εργασίες. Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή και με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο και αν δεί οτι ενδιαφέρεσαι, σίγουρα θα σου δώσει πληροφορίες.
Γηρυόνης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δεν είναι περιφραγμένος, εκτός και αν εννοείς τους θάμνους που έχουνε φυτέψει γύρω γύρω. Εδώ: http://bp1.blogger.com/_6biayjkihHI/RrDMsMargII/AAAAAAAAAHc/Ds5gUGquU2A/s1600-h/ΖΩΣΤΗΡΑΣ.jpg φαίνονται καθαρώς οι ξαπλώστρες, οι καρέκλες, οι ομπρέλες αλλά και τα καροτσάκια μεταφοράς βαρέων αντικειμένων (το μπλε και το κόκκινο) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης τον Ιανουάριο που προσπάθησα να τον επισκεφτώ από την καφετέρια/ξενοδοχείο (δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι) στα δεξιά του ναού (πάνω στο υψωματάκι) δεν είδα κάποια περίφραξη. Το ότι έχει προβλήματα είναι γνωστό αλλά το να μην επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες τη στιγμή που κάθε Καλοκαίρι ο οιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα και να τον καταπατήσει, είναι το λιγότερο κοροϊδία.
freedubus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Που βρήκες αυτή τη φωτογραφία; Μου φαίνεται λίγο παλιά... Ναι τους θάμνους εννοώ, δεν είναι έτσι χύμα μέσα στην παραλία. Εμένα, προσωπικά, δε με ενδιαφέρει το αν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους πληρώνουν για να μπούν στον Αστέρα. Στην τελική businessmen είναι οι άνθρωποι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο για το ναό του Απόλλωνα, είναι για όλη την παραλία της Βουλιαγμένης που την κατέχουν εδώ και πόσες δεκαετίες δεν ξέρω κι εγώ με τι μεθόδους, και την έχουν εμπορευματοποιήσει πλήρως στερώντας την ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου σε αυτήν. Για εμένα είναι ευτύχημα οτι αυτός ο ναός, παρά τις αντιξοοότητες που δημιουργεί η φυσική του τοποθεσία και η ύπαρξη του ξενοδοχείου, ακόμα υπάρχει και διαφυλάσσεται και μάλιστα γίνονται και εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσής του. Τώρα, δυστυχώς, τα κακώς κείμενα υφίσταντο, υφίστανται και θα υφίστανται.
Γηρυόνης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Τη φωτογραφία τη βρήκα κάπου στο διαδίκτυο, έκανα αναζήτηση στο google, αλλά και τον Ιανουάριο έτσι ήτανε. Κοίταξε, ούτε κι εμένα με ενδιαφέρει αν βάζει εισιτήριο ο Αστέρας ή αποτρέπει την είσοδο για την παραλία (που δε θα έπρεπε, αλλά λέμε τώρα)· για την παραλία όμως, όχι για τον αρχαιολογικό χώρο. Παραλίες μπορεί να υπάρχουνε πολλές στην Αττική, ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος όμως μόνο ένας. Και δε μισθώνεται, ούτε ενοικιαζεται. Και ως Έλληνας φορολογούμενος έχω το δικαίωμα της ενημέρωσης (ποια η οριοθέτηση του ναού, αν υπάρχουνε ζώνες προστασίας Α και Β, αν είναι επισκέψιμος κλπ) και της πρόσβασης. Όσο για τις αναστηλώσεις που γίνονται, εγώ δεν είδα αναστηλώσεις τον Ιανουάριο (αν και ομολογώ ότι από εκεί που ήμουνα δεν έβλεπα και πολύ καλά). Και αμφιβάλλω αν τις κάνει ο Αστέρας (δε νομίζω οι επιχειρηματίες να ενδιαφέρονται για τα αρχαιολογικά μνημεία), το ελληνικό κράτος τις κάνει με τα δικά μας τα λεφτάκια· και δεν έχουμε πρόσβαση στο αποτέλεσμα. Δηλαδή ναι μεν πληρώστε, ναι δε ξεκουμπιστήτε. Τέλος πάντων, εγώ τη διαμαρτυρία μου θα την κάνω. Θα σας κρατάω ενήμερους για ο,τιδήποτε εξελίξεις.
freedubus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Go for it! Ο αρμόδιος φορέας είναι η ΚΣΤ' Ε.Π.Κ.Α. , σου προτείνω να ξεκινήσεις απο εκεί: ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Στοιχεία Επικοινωνίας: Διεύθυνση: Αλκιβιάδου 229, 185 36 Πειραιάς Τηλ: +30 210 4518388 Fax: +30 210 4180921 Email: [email protected] Προϊστάμενος: Λυγκούρη Ευτυχία Email: [email protected]
Φρού-Φρού Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Σε ποιό αρχαίο μνημείο έχει ελεύθερη πρόσβαση ο 'Ελληνας ρε παιδιά? Στην Ακρόπολη μήπως?
kallair Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους έχουν μαθητές και μέλη πολύτεκνης οικογένειας. φοιτητές πληρώνουν μισό εισητήριο αν θυμάμαι καλά. δεν ξέρεις πόσο είχα γελάσει όταν είχαμε πάει αρχαία ολυμπία και ήμουν ο μόνος με κάρτα πολυτέκνων μαζί μου και δεν πλήρωσα μια ενώ οι άλλοι έσκασαν από 12 ευρώ.
freedubus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Στους περισσότερους οργανωμένους αρχαιολογικους χώρους και μουσεία η είσοδος έιναι ελεύθερη για τους φοιτητές, ή με ελάχιστο αντίτιμο. Γι αυτό εκμεταλλευτείτε το πάσο σας και επισκεφθείτε όσο περισσότερους μπορείτε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.